Marcin K. Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Dobra, zamówiłem nowe gąskihttp://www.mojehobby.pl/products/American-M4-Sherman-HVSS-T80-TRACK.html WSidac, ze trochę pracy przy nich będzie, ale mysle że warte będą zachodu Trochę się z nimi namęczysz. Są bardzo delikatne i zrobione z kruchego plastiku. Łatwo o uszkodzenie ogniw podczas ich szlifowania i montażu. Mój M-51 czeka już długo na malowanie. Gąski mam identyczne jak te które zamówiłeś. Namęczyłem się z nimi bo całe ramki były przesunięte i każde ogniwko trzeba było "głaskać" pilniczkiem Ale po jakichś dwóch tygodniach zakończyłem zabawę z całkiem udanym efektem. Mam fotki z montażu mogę podesłać na maila. Tak jak pisze Gorlock tworzywo niewdzięczne w obróbce, szczególnie łamliwe są sworznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 No jeśli możesz podesłać, to byłbym wdzięczny Każdy pomocny materiał się przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Tak się przedstawiają prace na dzień dzisiejszy. - wszystko złożone do kupy - położone sido i kalki - składanie gąsek Składanie gąsek jest bardzo czasochłonne, ale powoli idzie bez żadnych strat Na modelu jest położone side więc niektóre fragmenty, elementy troszkę się rożnią od rzeczywistości. Z eksploatacją nie będę szalał i zastosuje tylko wash, drobne obicia i kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Października 2013 Share Napisano 17 Października 2013 Ciekawy efekt drewna na narzędziach,muszę przyznać dobrze wychodzi ci ten koszerny tank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Jeśli chodzi o drewno, to wpadłem na pomysł, aby uzyc lakierobejcy (orzech), którą zauważyłem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Października 2013 Share Napisano 17 Października 2013 Cześć nie wiem czy nie doczytałem ale jakim kolorem żeś pomalował model ? kolorek jak by trochę za żółty ale może mi się wydaje Ładnie się całość prezentuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Października 2013 Autor Share Napisano 17 Października 2013 Psiknalem go kolorem Desert Tan humbrola W rzeczywistości jest jaśniejszy tylko efekt zdjęć taki wyszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Października 2013 Share Napisano 18 Października 2013 Możesz troszkę więcej na temat malowania tych drewnianych trzonków napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Pierw czarny podkład, potem użyłem farby flat wood, a następnie małym pędzelkiem naniosłem "krople" lakierobejcy i roztarłem wacikiem do uszu i tak do zadowalającego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Jedna strona zlozona Nie obylo sie bez strat, ale na szczęście jest wystarczajca ilosc Teraz skladam drugą stronę i juz jestem w połowie. Jak zloze to wstawie fotki i pokaże jak to sie prezentuje. Na koniec będzie drobne szlifowanie i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 22 Października 2013 Share Napisano 22 Października 2013 Podziwiam detale jak narzędzia, ich mocowania czy wyrzutniki granatów na wieży - szacun i czekam na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 22 Października 2013 Autor Share Napisano 22 Października 2013 Trochę wlosow wyrwalem przy tym, ale warto bylo he he ;) Dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 Tak się prezentuje mniej więcej gąski po złożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Masz trochę roboty z tymi gesiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Po długiej i nie zawsze równej walce ;), model został skończony Jutro będą fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Zapraszam do obejrzenia galerii zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 27 Października 2013 Share Napisano 27 Października 2013 Co następne? Leo czy Elefant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Października 2013 Autor Share Napisano 27 Października 2013 Leopard, ale na razie robie chwilową przerwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi