Skocz do zawartości

Pancerniak SS Totenkopf --- mars 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Świetna firugrka, gratulacje! A kolor błota jakby bomba w latrynę trafiła, ale to mi się tylko tak skojarzylo, bo wygląda super

Napisano

Mi się błotko kojarzy z Toffi trochę, ale to pewnie kwestia oświetlenia (?). 120 mm to jego wysokość? Nie jestem w temacie figurek

Napisano

Nie wiem czy to wina perspektywy ale hełm wygląda jak pomięty kapelusz albo sama wkładka hełmowa, ta jego dłoń wydaje się w stosunku do samego hełmu za duża. Chyba coś nie tak z odwzorowaniem skali? Zwłaszcza razi to na 1 zdjęciu.

Nie wiem jaka była idea? Czy on ten hełm wygrzebał z błota czy coś? Elemnty skórzane są nie połączone w centrum no i brak paska. Wygląda jak jakiś stary hełm znaleziony na polu po wojnie. Oświeć mnie bo nie chcę krytykować w niewiedzy.

Hełm demoluje całość produkcji swoją wielkością oraz brakiem dokładności, nie obraź się ale mój hełm w skali 1:35 wygląda lepiej...

Figura na wysokim poziomie tylko ten hełm...

Napisano

Tak ten hełm...

Niestety pierwotnie miał mieć słuchawki ale przepadły oryginały.

Mam jedna słuchawkę verlindena i nie ma jak skopiować.Mam pałąk od słuchaweczek fototrawiony od verlindena i laryngofony ale cały plan padł bo nie było jak zrobić odlewu słuchawki.Toteż został jakis pomysł zapchaj dziura z hełmem .Hełmik jest skali 1;16 .Zostało wybrane frezem wnętrze i zrobiona wkładka z magicsculpa.Pasek jest (fototrawka) nałożony na daszek hełmu ale ufajdany jest to go nie widać. Jest też przestrzelina w hełmie.W zamyśle było,że wyjął go z błota itp.Dalej mi się nie chcę pisać bo co tu dopisywać historie.Pozdrawiam.

Napisano

No spoko tak myślałem, że coś było inaczej w zamyśle bo figurka jest świetna a ten hełm tak na siłę. Nie zawsze idzie po naszej myśli - zdarza się najlepszym. Co Ci będę pisać figura spoko, jedna słabsza rzecz nie czyni wiosny, zasługuje na 8 albo i 9 z 10.

Napisano

Malujesz świetnie. Tu nie ma dyskusji. Oglądam zawsze Twoje prace z zazdrością - warsztatu. Jednak pozwolę sobie podzielić się z Kolegą pewnym spostrzeżeniem. Figurki MarS'a to okrutne gnioty. Wyglądają jak z plasteliny. Sam walczyłem z kilkoma, a efekty wciąż dalekie od oczekiwań, ale do brzegu. Nie marnuj czasu na te ciasatoliny, masz dar i szkoda go na to ( na Dragony z resztą też).