push-up78 Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Świetna firugrka, gratulacje! A kolor błota jakby bomba w latrynę trafiła, ale to mi się tylko tak skojarzylo, bo wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Mi się błotko kojarzy z Toffi trochę, ale to pewnie kwestia oświetlenia (?). 120 mm to jego wysokość? Nie jestem w temacie figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Tak 120mm to wysokość .Gatunek skali w jakiej jest wyżezbiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Nie wiem czy to wina perspektywy ale hełm wygląda jak pomięty kapelusz albo sama wkładka hełmowa, ta jego dłoń wydaje się w stosunku do samego hełmu za duża. Chyba coś nie tak z odwzorowaniem skali? Zwłaszcza razi to na 1 zdjęciu. Nie wiem jaka była idea? Czy on ten hełm wygrzebał z błota czy coś? Elemnty skórzane są nie połączone w centrum no i brak paska. Wygląda jak jakiś stary hełm znaleziony na polu po wojnie. Oświeć mnie bo nie chcę krytykować w niewiedzy. Hełm demoluje całość produkcji swoją wielkością oraz brakiem dokładności, nie obraź się ale mój hełm w skali 1:35 wygląda lepiej... Figura na wysokim poziomie tylko ten hełm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Tak ten hełm... Niestety pierwotnie miał mieć słuchawki ale przepadły oryginały. Mam jedna słuchawkę verlindena i nie ma jak skopiować.Mam pałąk od słuchaweczek fototrawiony od verlindena i laryngofony ale cały plan padł bo nie było jak zrobić odlewu słuchawki.Toteż został jakis pomysł zapchaj dziura z hełmem .Hełmik jest skali 1;16 .Zostało wybrane frezem wnętrze i zrobiona wkładka z magicsculpa.Pasek jest (fototrawka) nałożony na daszek hełmu ale ufajdany jest to go nie widać. Jest też przestrzelina w hełmie.W zamyśle było,że wyjął go z błota itp.Dalej mi się nie chcę pisać bo co tu dopisywać historie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 No spoko tak myślałem, że coś było inaczej w zamyśle bo figurka jest świetna a ten hełm tak na siłę. Nie zawsze idzie po naszej myśli - zdarza się najlepszym. Co Ci będę pisać figura spoko, jedna słabsza rzecz nie czyni wiosny, zasługuje na 8 albo i 9 z 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Sierpnia 2013 Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Malujesz świetnie. Tu nie ma dyskusji. Oglądam zawsze Twoje prace z zazdrością - warsztatu. Jednak pozwolę sobie podzielić się z Kolegą pewnym spostrzeżeniem. Figurki MarS'a to okrutne gnioty. Wyglądają jak z plasteliny. Sam walczyłem z kilkoma, a efekty wciąż dalekie od oczekiwań, ale do brzegu. Nie marnuj czasu na te ciasatoliny, masz dar i szkoda go na to ( na Dragony z resztą też). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Figurka jak dla mnie świetna, super wykonanie. Pytanie tylko jedno, na czym trzyma się ta lornetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Świetna praca gratuluje na czym trzyma się ta lornetka? Na pierwszym zdjęciu widać od niej pasek pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Super malujesz... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi