Beecker Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam. Co prawda wątek ten jest na sąsiednim forum, więc w telegraficznym małym skrócie dotychczasowy postep prac. Główny bohater: Oraz dalsze zdjęcia: Na chwilę obecna trwają drobne poprawki lakiernicze i jeszcze cieniowanie. Jutro wstawie nowe zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 PROOOSZĘ PANA-PODOBA SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 No jeden z moich ulubionych samolotów. Poobserwuję z boku. Jaka to jednostka i z jakiego rejonu walk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 29 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2013 Witam Prezentowany samolot pochodzi z No 765 Squadron, Lee-on-Solent, Hampshire 1939-1940r. I kilka fotek ciągu dalszego: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 30 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2013 Czy ktoś z szanownego towarzystwa orientuje się w malowaniu pływaków? Na fotce są niby całe szare, ale jak się przyjrzeć to pada tam taki ciemny pas jak by malowany był sam ten górny pomost pływaka. Pytam bo babola nie chcę popełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam Maleńka aktualizacja. Udało mi się skończyć pływaki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Ładny model, ciekaw jestem końcowego efektu, bo wychodzi jak dotąd znakomicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Witam Po zabiegach nocno-porannych udało mi się definitywnie skończyć pływaki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Super detale, silnik powalający. GJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Czym zrobiłeś te piękne ślady wody na pływakach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Czym zrobiłeś te piękne ślady wody na pływakach? Skoti to jest banalnie łatwe. Farba olejna Talensa rozcieńczona do mniej więcej washa. Rysujesz krechę i ścierasz spod kreski w dół Są tez gotowce w postaci AK, ale mi szkoda kasy. Większa frajda jest A wracając do tematu: Podsumowanie dnia. Domalowałem wykładzinę na skrzydłach, jakieś inne duperele. Poleciał sidolux (dzięki Seba ) Położyłem kalki. I tu uwaga. To cudo którego używam od lat: Jakoś dziwnie podziałało na kalki z Tamiyi. Albo stare, albo to wina płynu. Zaczęły się kruszyć. Na dodatek ten środek wchodzi w reakcje z Sidoluxem o czym za cholerę nie wiedziałem. Wybrnąłem z tego i uratowałem kalkomanie. Jednak uprzedzam że dzieją się dziwne cuda z tym i trzeba cholernie uważać. Stan obecny: Koniec na dziś. Mam dyżur w kuchni więc będę pucował ale gary w kuchni hehehe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Ładne cudeńko szykujesz. Pływaczki bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Witam Wpatrując się w te fotkę oryginału, nie daje mi spokoju kilka spraw. Co to może być za plama na przodzie oznaczona czerwoną strzałką. Inny kolor? jak by ktoś coś zamalował... Nie daje mi to spokoju. Druga sprawa. Dokąd może lecieć ta linka od mocowania pływaka niebieski kolor. Nie mogę ustalić pozycji jej na ogonie. I co to są za kwadraty na dolnej powierzchni kadłuba ( te brązowe) nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Zgaduje że jest to panel zapożyczony z innego samolotu,lub jakaś samoróbka z innego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Co to może być za plama na przodzie oznaczona czerwoną strzałką. Inny kolor? jak by ktoś coś zamalował... Nie daje mi to spokoju. Może byc to panel z innego samolotu lub po prostu obryzgany olejem. Druga sprawa. Dokąd może lecieć ta linka od mocowania pływaka niebieski kolor. Nie mogę ustalić pozycji jej na ogonie. No jej tam nie ma. To cuma którą trzymają żołnierze którzy są za samolotem Sprawdziłem to na 1000% - mam dwie brytyjskie monografie Swordfisha i na żadnym zdjęciu wersji z pływakami nie ma tam żadnej linki. I co to są za kwadraty na dolnej powierzchni kadłuba ( te brązowe) nie mam pojęcia. Bród albo coś w tym stylu. W wymienionych monografiach mam zdjęcia każdej części Miecznika i nic tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Oooo Panie Mam 9 monografii Swordfisha i w żadnej tej linki nie było. Jak widzisz na cumę nie wpadłem hehe Co do reszty. -może być od oleju -ten syf w kształcie kwadratów? hehe ciekawe. Ale ok. nic już w takim razie poprawiać nie będę. Co do zdjęć miecznika na pływakach to jest ich bardzo malutko bo sam szukałem. W monografiach bardziej są wersje kołowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 Witam Mała aktualizacja na dziś. (kto nocą haruje , ten bak zatankuje) Ciekawe kto te piosenkę pamięta Położyłem wash. Poschnie sobie i polecę z olejami. Na końcu zajmę się skóra itd... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Witaj Jakich numerów farb użyleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Witam Malowane Gunze. jedynie Extra dark sea gray to oryginalna farba. reszta to mieszanka Gunze aby stworzyć kolory jak najbardziej odpowiadające oryginałowi. -zieleń mieszanka field gray i olive drab z gunze seri H 50% na 50% -xtra dark sea gray oryginał seria H -sky gray type S to także samoróbka z białej, xtra dark sea gray, barley gray i odrobiny niebieskiej. Także seria H Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pekin Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Jasne, dzięki Czy dolne skrzydło w tym egzemplarzu będzie w jaśniejszych kolorach? P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Witam Nie. Ten rocznik nie posiadał takiego wariantu. Wszystko malowane było tylko w 3 kolorach bez rozjaśniania. Co do modelu. Prace związane z washem i olejami zakończone. Miejscami zrobiłem jakieś zacieki itd. jednak bez przesady. Została do zrobienia skóra i małe pierdoły. Tymczasem do fabryki Fairey-a zawitał mały gość Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 mewa wymiata. z ciekawości zapytam, czy ślady poziomu wody na pływakach są realistyczne, tzn. uwiecznione gdzieś na zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Witam Przyjrzyj się uważnie w fotografie z 1 strony. W kilku monografiach innych swordfish-ów są zdjęcia na których cos tam widać. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 5 Września 2013 Autor Share Napisano 5 Września 2013 Witam. Nie będę was już męczył tymi samymi fotkami. Ta jest ostatnia. Udało mi się złapać trochę porannego słonka. Zdjęcie jak na Nokie wyszło dobrze. i dlatego teraz prośba. To jest ostatni moment aby coś poprawić. Widać różnicę między światłem wieczornym a dziennym. Jak ktoś ma jakieś uwagi itd walcie śmiało. Wieczorem zrobię skórę i poleci finalna bardzo cieniutka warstwa matu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Cześć, nie wydaje się aby była potrzeba wprowadzania jakichś poprawek. Bardzo ładny model powstaje. A gdzie mewka poleciała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi