adamkijak Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Witka Odgrzewam temat. Hercules się moczy, więc czas ruszyć z malowaniem. Będzie to moje conajmniej czwarte podejście do tematu, tym razem nie zamierzam się zniechęcać i dotrwam do końca. Jak na razie użyłem lakieru do włosów na obtarcia i potem drobne obicia pędzelkiem. Póżniej wash, pewnie nie jeden żeby jakoś to wszystko zlać w całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Marca 2014 Autor Share Napisano 16 Marca 2014 Ok, zaczyna czuć rytm, wózki i lemiesz zwashawany, zaczynam skrobać kadłub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Możesz napisać coś więcej o technice robienia tych obić? Mi się bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Możesz napisać coś więcej o technice robienia tych obić? Mi się bardzo podobają. Te duże na płaskich powierzchniach to na lakier do włosów, najpierw pomalowany brązem i metalizerem, potem lakier i kolor bazowy i ścieranie delikatnie gąbeczką to mycia naczyń (tą szorstką stroną). Te małe na kantach, to najpierw teoretyczny kolor podkładu lub inny jaki chcesz żeby wychodził z spod spodu nakładany małym pędzelkiem, potem na te obtarcia metalizer lub kolor rdzy, tak żeby pokrył 90% tego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Działam dalej, tym razem z kabiną, obicia i obtarcia dodane. Im wyżej tym mniej. Na tych fotach widać jak bardzo wash sciemnia kolor, cały był siknięty tym samym bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Witam Aktualizacja, bede musial teraz na chwile odlozyc go na bok. Nastepny krok to pigmenty i bede musial zakupic pare potrzebnych specyfikow zanim rusze dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 25 Marca 2014 Cześć Właśnie przeczytałem cały wątek i muszę napisać, że bardzo mi się Twoja praca podoba! Model sam w sobie jest niesamowity ale w Twoich rękach zaczyna wyglądać na prawdę doskonale! Będę śledził Twoje postępy - trzymam kciuki! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Adam, może sie pokusisz...? http://america.aljazeera.com/content/ajam/articles/2013/10/11/in-us-military-aidtoegyptbusinessasusual/jcr:content/mainpar/adaptiveimage/src.adapt.960.high.1381527682595.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Adam, może sie pokusisz...?http://america.aljazeera.com/content/ajam/articles/2013/10/11/in-us-military-aidtoegyptbusinessasusual/jcr:content/mainpar/adaptiveimage/src.adapt.960.high.1381527682595.jpg Dzieki, ale nie planuje podstawki. Nie wspominajac ze to nie te same wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 Postep w pracach, troche potrwa dodanie całego płotu dookoła kabiny, bo musze go najpierw zrobic. Kawałek na zdjęciu to efekt 6 godzin pracy wczoraj. Jest nieco krzywy, ale to nie przeszkadza poniewaz zamierzam go pognieść i powyginać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Syl na lemieszu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Zmiana koncepcji na wykonanie płotu, zamiast robic samemu z jakiegos drutu, uzyłem produktu E.T models: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 3 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Fajny kanarek wyszedł :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doccoakere Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Co to jest za bestyja;)? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info o niej;do czego służył i gdzie był wykorzystywany:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Co to jest za bestyja;)? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info o niej;do czego służył i gdzie był wykorzystywany:/[/quoteCat D9R w wersji Us Marines. Przerobka z cywilnej wersji to dzieło armii Izraela. Amerykanie dodali samoróbke klatke podczas walk w iraku w 2009, chyba w Falludzy o ile sie nie myle: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=210721&page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Co to jest za bestyja;)? Bo nigdzie nie mogę znaleźć info o niej;do czego służył i gdzie był wykorzystywany:/ To wersja do walki z Zombie, które mają zaatakować "Amełrykę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi