bazylms Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 SAL stands for Surface Air Lifted and is a service where international mail is handled as surface mail in Japan and the destination country and as airmail between the two countries. The service is faster than surface mail while the cost is lower than airmail. EMS - Express Mail Service. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 19 Października 2013 Share Napisano 19 Października 2013 Co to jest EMS to taki szybki list pocztowy (rejestrowany). SAL to zwykły list (nierejestrowany), tańszy ale bardziej ryzykowny (że spodoba się komuś na poczcie). U chińczyków surface, to faktycznie surface (kontener, statek) idzie 3 miesiące.EMS i Fedex trafia zazwyczaj na cło (vat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 20 Października 2013 Autor Share Napisano 20 Października 2013 Hmm, na HobbyLink EMS jest tańszy niż SAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 EMS na swiecie obslugiwany jest przez odpowiedniki naszej Poczty Polskiej. Dziala to calkiem znosnie tylko dlugo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Jak tam Forest...zakupy poczynione.Kiedy relacja ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinowr Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 EMS na swiecie obslugiwany jest przez odpowiedniki naszej Poczty Polskiej. Dziala to calkiem znosnie tylko dlugo. Pewnie zalezy. Ostatnio doszła do mnie przesyłka z hlj w 6 dni za pośrednictwem EMS. pozd4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Listopada 2013 Autor Share Napisano 21 Listopada 2013 Jak tam Forest...zakupy poczynione.Kiedy relacja ?? Heh, Prince of Wales przypłynął wraz z blaszkami od Edka (dzięki, Spiton ) Teraz muszę upolować pokład i chemię uzupełnić Aha, i aparat skądś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Aha, i aparat skądś wykombinować Bez aparatu nawet nie zaczynaj budowy ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Witam... Pewnie już znacie tą stronke, ale tak gwoli ścisłości.. znakomite zestawienie gdzie, co i jak.. http://www.mikromodele.fora.pl/okrety-ships,9/przewodnik-po-modelach-w-skali-1-700,638.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2013 Witam...Pewnie już znacie tą stronke, ale tak gwoli ścisłości.. znakomite zestawienie gdzie, co i jak.. http://www.mikromodele.fora.pl/okrety-ships,9/przewodnik-po-modelach-w-skali-1-700,638.html Pozdrawiam Szkoda tylko, że tak dawno nie aktualizowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Szkoda tylko, że tak dawno nie aktualizowane ...i że ruch tam strasznie słaby... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 No szkoda że brak aktualizacji.. ale z opinii o modelach zawsze można coś skorzystać ku chwale Mikada:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witam Mam pytanko do kolegów robiących zakupy w sklepach 1999.jp oraz HOBBYLink . Zamówiłem kilka paczek u w/w sprzedawców oraz dokonałem zakupów w HOBBYEASY . HOBBYEASY poszło szybko i sprawnie po tygodniu miałem już listy i paczki u siebie. Na pozostałem z 1999.jp oraz z HOBBYLink czekam od 22 listopada. Kiedy jak sądzicie mogę na te przesyłki? Idą jako SAL. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2013 HOBBYEASY poszło szybko i sprawnie po tygodniu miałem już listy i paczki u siebie. Na pozostałem z 1999.jp oraz z HOBBYLink czekam od 22 listopada. Kiedy jak sądzicie mogę na te przesyłki? Idą jako SAL. Pozdrawiam Wszystko zależy... Po pierwsze, czy kompletują tobie całość zamówienia a dopiero potem wysyłają czy też nie... Po drugie zależy również, jaką zawartość oraz wartość zadeklarował wysyłający - z tego powodu należy doliczyć jeszcze czas spędzony przez paczkę na urzędzie celnym. Trzy tygodnie to jest taka średnia. Ja zazwyczaj otrzymywałem paczki w ciągu dwóch tygodni, czasami krócej, ale również zdażało się że i miesiąc czekałem. Cierpliwości. Wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi