Skocz do zawartości

Szybki pancernik typu Kongo 1/700, potrzebna pomoc...

Forest

Rekomendowane odpowiedzi

SAL stands for Surface Air Lifted and is a service where international mail is handled as surface mail in Japan and the destination country and as airmail between the two countries. The service is faster than surface mail while the cost is lower than airmail.

EMS - Express Mail Service.

Co to jest
EMS to taki szybki list pocztowy (rejestrowany). SAL to zwykły list (nierejestrowany), tańszy ale bardziej ryzykowny (że spodoba się komuś na poczcie). U chińczyków surface, to faktycznie surface (kontener, statek) idzie 3 miesiące.

EMS i Fedex trafia zazwyczaj na cło (vat)

• 1 month later...
EMS na swiecie obslugiwany jest przez odpowiedniki naszej Poczty Polskiej. Dziala to calkiem znosnie tylko dlugo.

Pewnie zalezy. Ostatnio doszła do mnie przesyłka z hlj w 6 dni za pośrednictwem EMS.

pozd4

Jak tam Forest...zakupy poczynione.Kiedy relacja ??

Heh, Prince of Wales przypłynął wraz z blaszkami od Edka (dzięki, Spiton )

Teraz muszę upolować pokład i chemię uzupełnić

Aha, i aparat skądś wykombinować

Witam...

Pewnie już znacie tą stronke, ale tak gwoli ścisłości.. znakomite zestawienie gdzie, co i jak.. http://www.mikromodele.fora.pl/okrety-ships,9/przewodnik-po-modelach-w-skali-1-700,638.html

Pozdrawiam

• Super Moderator
Witam...

Pewnie już znacie tą stronke, ale tak gwoli ścisłości.. znakomite zestawienie gdzie, co i jak.. http://www.mikromodele.fora.pl/okrety-ships,9/przewodnik-po-modelach-w-skali-1-700,638.html

Pozdrawiam

Szkoda tylko, że tak dawno nie aktualizowane

• 3 weeks later...

Witam

Mam pytanko do kolegów robiących zakupy w sklepach 1999.jp oraz HOBBYLink .

Zamówiłem kilka paczek u w/w sprzedawców oraz dokonałem zakupów w HOBBYEASY .

HOBBYEASY poszło szybko i sprawnie po tygodniu miałem już listy i paczki u siebie.

Na pozostałem z 1999.jp oraz z HOBBYLink czekam od 22 listopada.

Kiedy jak sądzicie mogę na te przesyłki?

Idą jako SAL.

Pozdrawiam

• Super Moderator

HOBBYEASY poszło szybko i sprawnie po tygodniu miałem już listy i paczki u siebie.

Na pozostałem z 1999.jp oraz z HOBBYLink czekam od 22 listopada.

Kiedy jak sądzicie mogę na te przesyłki?

Idą jako SAL.

Pozdrawiam

Wszystko zależy... Po pierwsze, czy kompletują tobie całość zamówienia a dopiero potem wysyłają czy też nie... Po drugie zależy również, jaką zawartość oraz wartość zadeklarował wysyłający - z tego powodu należy doliczyć jeszcze czas spędzony przez paczkę na urzędzie celnym. Trzy tygodnie to jest taka średnia. Ja zazwyczaj otrzymywałem paczki w ciągu dwóch tygodni, czasami krócej, ale również zdażało się że i miesiąc czekałem. Cierpliwości. Wszystko gra