wojtas Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Witam szanowne grono.Jest to moj debiut w tej dziedzinie.Prezentuje model rozgrzebany jakis rok temu,moze wiecej.Napisze tak-swietny zestaw,nie wiem ile ma lat ale sklada sie swietnie.Kupiony pare lat temu na ebaju bo tanio;w szoku bylem strasznym jak przesylka doszla...Troche to duze te pudelko;model podobny W modelu urzeklo mnie to ze podzial jest wrecz stworzony dla nielotnikow;nic mnie tak nie wkurza jak szpachlowanie polaczen polowek kadluba... Z dodatkow zapodalem zestaw kabinkowy od CMK ale tylko dlatego ze zgubilem tablice przyrzadow,ktora potem znalazlem A i oslony radarow dorobione sa;chyba tak sie nazywaja Jako ze jestem fanem tegoz filmidla nie moglem sie oprzec zeby nie stworzyc miniatury;chociaz do tego celu lepiej nadaje sie cywilna wersja ciotki;ja kupilem wojskowa wersje i jak pewnie widzicie zapodalem zaslepke stanowiska tylnego strzelca z jakiejs blaszki. Pewnie Alistair MacLean w grobie sie przewraca z powodu blednego wyboru tworcow filmu;mial byc Lancaster,ale coz sie robi co sie widzialo. To co sie podoba na pierwszy rzut oka-faktura blachy falistej byla chyba najwiekszym utrapieniem. Model jest dosc spory ale uwiezcie mi caly sloiczek bialej Tamki nie wystarczyl Krzyze czesc malowana od szablonow,czesc kalki;znaki cale z jakichs starych kalek jak i swastyki. Ale sie rozpisalem;foty.Aha,pewnie dojda jakies okopcenia ale to za jakis czas. i takie troche inne Edytowane 13 Października 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 piękne irlandzkie niebo w tle To ten stary airfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Hej Skoti.Moj blad.Wiem ze nie wyglada ale to 48 Stary juz jestem 40 i wzrok nie ten.Ale sie staram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Października 2013 Share Napisano 12 Października 2013 Super model, czysto i z ładnym zapiszczeniem linii podziału blach, a do tego oznaczenia od szablonu i ramki oszklenia świetnie wyszły Na blachę falistą też jakiś wash dasz? Pytam, bo na moje by ładnie podkreślił fakturę, ale to tylko moje "widzimisię" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 12 Października 2013 Autor Share Napisano 12 Października 2013 Dzieki Desaxe.Uwiez mi ciezko bylo zapanowac nad gesta farba a nad washem zapomnij...Zreszta jak sie przyjrzysz widac jak farba mimo ze gesta lala sie w zlobienia...Malowaniem staralem sie nie pokryc calosci;moze tego nie widac ale model nie jest jednolity,o to chodzilo.A szklarnia,dluuuuga historia.Generalnie jak moj 1-szy powazny model samolotu po 25 latach jestem super zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 No co-PODOBA MI SIĘ...i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 W pytę model, a gdzie figurki Richarda Burtona i Clinta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Bardzo eleganckie-czyste szkło, i fajny spód. Na spodzie pojawia się jakieś życie ,-)). Fajne to czarno-białe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 W pytę model, a gdzie figurki Richarda Burtona i Clinta? mówisz o tym słynnym pilocie Clincie Eastwoodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 W pytę model, a gdzie figurki Richarda Burtona i Clinta? Oni juz wyskoczyli a Mary Ure skacze za chwile Dzieki za pozytywny odbior ciotki Ju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Mi się podoba i chiałbym by i mój B-25 przynajmniej tak wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error.exe Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Dobrze Ci wyszła ta ciotka gratuluje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Kawal swietnej pracy i film i ciotka rowniz moimi ulubionymi. Szkoda ze warsztatu nie prowadziles chyba juz czas zeby moja zaczol meczyc bo od trzech lat sie kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Tak marginesie to byłem w tym zamku (Hohenwerfen), na stacji kolejowej Werfen i na moście. Tylko stacje kolejki dokręcali w innym miejscu bo do zamku prowadzi kolejka szynowo-linowa. Wszystkie miejsca zamku widziane w filmie z wyjątkiem wielkiej sali można zobaczyć. Niestety gospoda i lotnisko są jest też w innych miejscowościach. pozdro, L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2013 Hej.Z tego co daaaawno temu gdzies wyczytalem to calkiem do niedawna dawca czyli szwajcarski A-702 oferowal wycieczki nad Alpami,moze sie pomyle ale slyszalem o 100 ojro za przelot.Duzo,nie duzo ale czy warto? Super pasowalby do tego ten czerwony autobus,podobno Saurer 5GF-ST ale chyba go nikt nie robi w tej skali a tworzyc od podstaw... No moze nie teraz ale Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi