sotter Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 No na modelu niewiele widać te oczka ale na makro wyglądają jak uszy słonia. Zdecydowałem się zamontować je jedynie w niewidocznych miejscach, choć nie wiem czy uda mi się je bezszkodowo usunąć z komina. Mam jednak inny problem. Jak zrobić działka Hotchkiss'a w tej skali??? HELP? Ma ktoś jakąś ideę? O takie cuś się rozchodzi: http://en.wikipedia.org/wiki/QF_3_pounder_Hotchkiss Te plastikowe są dosyć ohydne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Jak dla mnie oczka takie mogą być. Nikt nie ma makro w oczach więc pewnie i tak tego nie będzie widział tylko skupiał się na całej dioramce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 No na modelu niewiele widać te oczka ale na makro wyglądają jak uszy słonia. Zdecydowałem się zamontować je jedynie w niewidocznych miejscach, choć nie wiem czy uda mi się je bezszkodowo usunąć z komina. Mam jednak inny problem. Jak zrobić działka Hotchkiss'a w tej skali??? HELP? Ma ktoś jakąś ideę? O takie cuś się rozchodzi: http://en.wikipedia.org/wiki/QF_3_pounder_Hotchkiss Te plastikowe są dosyć ohydne. Jak zrobić.....pokombinował bym z jakąś blaszką z działkami pelot plus wyciągana ramka nad ogniem....na pewno da się to zrobić ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Podpisuję się pod słowami kolegi Witka. Jako podstawa użył bym tego druciku który widać na jednym za zdjęć przy kominie. Lufa to kawałek plastiku wyciągnięty na płomieniem lub profil plastikowy 0,25 , zamek w działku to kawałki papieru do drukarki lub innych ścinków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 Podoba mi się układ dioramy. Roślinność z gąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 9 Listopada 2013 Autor Share Napisano 9 Listopada 2013 Podoba mi się układ dioramy. Roślinność z gąbki? Co do układu dioramki zastanawiałem się nad tą dalekowschodnią drobnicą (dżonkami, etc.) ale nie powinny rozwalić kompozycji. Zielenina to gąbeczkowe kawałki klejone na wikol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Listopada 2013 Share Napisano 9 Listopada 2013 widzę, że po wspaniałym lekkim krążowniku kolejna morska diorama podnosząca poprzeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 widzę, że po wspaniałym lekkim krążowniku kolejna morska diorama podnosząca poprzeczkę heheh, mocno mnie przeceniasz Tymczasem Hotchkissy wyglądają tak: A sam główny bohater (tak dla spostrzegawczych, jeden marynarz się nawet zaplątał): Z jednej strony otworzyłem pokrywy luków do bunkrowania węgla, bo na pokładzie w ramach scenki rodzajowej coś musi się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 11 Listopada 2013 A sam główny bohater (tak dla spostrzegawczych, jeden marynarz się nawet zaplątał): Siedzi w kantynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 A sam główny bohater (tak dla spostrzegawczych, jeden marynarz się nawet zaplątał): Siedzi w kantynie Hehe, marynarz na stanowisku, a ja posiedziawszy do 2.00 nad modelem dzisiaj niestety w pracy. To sie nazywa poświęcenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Siedzi w kantynie W mesie, panie kolego, w mesie, kantyna to może być w koszarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 11 Listopada 2013 Siedzi w kantynie W mesie, panie kolego, w mesie, kantyna to może być w koszarach Racja - brakowało mi tego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Wersja bezpieczna - pod pokładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Zabrałem się za takielunek drobnicy. Niestety nie udało mi się zakończyć nawet jednej łódeczki. Olinowanie z najcieńszej żyłki 20 den zdaje się. Na zdjęciach beznadziejnie wyszły tenty z taśmy teflonowej, ale nie mam czasu sensownego światła zorganizować, bo foty bardzo robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 minąłeś się z powołaniem, trzeba było zostac chirurgiem naczyniowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 12 Listopada 2013 Wygląda dziarsko Nie ma jej nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 minąłeś się z powołaniem, trzeba było zostac chirurgiem naczyniowym Lepiej bym tego nie ujął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 minąłeś się z powołaniem, trzeba było zostac chirurgiem naczyniowym mijać to się mogłyby jednocześnie trzy takie łódeczki w tętnicy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Świetna łódeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Doczekałem się gablotki: Pojawiają się kolejne dżonki: Oczywiście woda dopiero będzie robiona, teraz jedynie kolory "podkładowe". Sam Chin'en dostaje relingi i olinowanie. Niestety spasowanie blaszek z plastikowymi elementami nie jest najlepsze. Z tych łódeczek bęzie bunkrowany węgiel: Plecenie tego łańcucha z pojedyńczych oczek mnie umordowało: Działka Hotchkissa: Masa niedoróbek, masa retuszu będzie konieczna, niestety paluchy mam niezgrabne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Spokojnie dojdziesz do wprawy...na wszystko wypracujesz najlępszą dla siebie metodologię i każdy następny maluch będzie lepszy i da więcej zadowolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Masa niedoróbek, masa retuszu będzie koniecznaJa tam nic takiego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Dzioramka zapełniona. Zostało wykończenie wody, rozpięcie dźwigów okrętowych, bandery, retusz i finito Olinowanie zrobiłem z najcieńszej, czarnej żyłki. Pewnie trzyma skalę ale doprawdy trudno ją dostrzec gołym okiem. Tak więc olinowanie jest ale tak jakby go nie było Stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2013 Mocno wzburzona ta woda... Póki co bardziej to przypomina Arktykę ale wiadomo, ze to nie finisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 W takim sztormie to żadna łajba by nie cumowała przy burcie tak dużego okrętu. A i dżonki miały by problem na tak wzburzonym morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi