Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeśli można spytać, to gdzie można kupić Tu-134 Eastern Express w skali 1/72 ? Jakoś przeoczyłem.

Nie zauważyłem. Tak jakoś mam automatycznie chyba połączone, że "duże białe czopki" są w skali 1/144.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Napisano

Nabyłem już to najnowsze dzieło Amodelu w malowaniu INTERFLUG, co mnie ni ziębi ni grzeje, bo i tak będę wykonywał "wozidło" gen. Jaruzelskiego i innych bonzów PRL-u, nr 101 z 36 SPLT na Okęciu. Muszę przyznać, że Amodel odbył długą drogę, jak chodzi o jakość. Ten model jest już na światowym poziomie, z wyjątkiem ciągle jeszcze zbyt szerokich, ale już nie rażących, linii podziału paneli.Nie wiem tylko po co kadłub dzielony jest aż na trzy części, skoro pudło zmieściłoby z dużym zapasem normalne dwie połówki kadłuba? Bardzo ładnie wykonane są detale zewnętrzne, widoczne np. elementy podwozia.Wystarczające jest wyposażenie kabiny pilotów i dobry panel instrumentów pokładówych (na kalce), który nie będzie widoczny po ukończeniu modelu. Niestety kabina pasażerska jest pusta, a okienka w tym modelu już nie są takie małe! Brak foteli będzie widoczny. Kalkomanie zawierają drobniutkie napisy eksploatacyjne, są na dużo lepszym poziomie druku od tych z wcześniejszych modeli Amodel i są produkowane przez Decograph z Rosji, co powinno być dobrą nowiną dla tych, którzy oczekują na lotowską wersję, która... oczywiście wyjdzie na końcu.

Napisano

Można poprosić o jakieś fotki części, itp. coś jakby mały in-box

Może źle szukam, ale nie mogę jakoś znaleźć w google żadnego inboxu.