Demonion Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Ładnie nabrał głębi ale przy wieży jest jasna plama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Kwestia światła, wyszło kilka białych plam które w rzeczywistości nie istnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 Ładni mu w tym kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Malowanie jest w porządku. Lecisz dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 9 Lipca 2014 Autor Share Napisano 9 Lipca 2014 Tak przypominająć o tym warszracie. Tygrys dostał obicia, które mi się podobają. Nie obyło się bez poważnych komplikacji - kalki po sido nabrały powietrza, cholera wie czemu, ale sytuacja została opanowana... Fotki postaram się wrzucić w tym tygodniu Zapomniałbym - cały tank już został wywashowany, tak więc zostaje mat i zabawa pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Cześć. Odgrzebuje temat z zapomnienia na forum, ponieważ Tigerek jest prawie skończony. Zapewne do niedzieli dostanie ostatnie szlify. Pracowałem nad nim ostatni miesiąc. Po trzech zmywaniach miał wylądować w koszu, ale chyba dobrze, że tak się nie stało. Z efektów jestem zadowolony. Fotki: created by picasa2html.com Zostało opigmentowanie kółek i gąsienic, okurzenie kadłuba, potraktowanie sadzą lufy, porobienie zlewek paliwowych podklejenie kapci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 No nareszcie się kolega pojawił :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 15 Lipca 2015 Autor Share Napisano 15 Lipca 2015 Trzeba go w końcu skończyć. Chemia, oleje dała bardzo fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Model na +, ale tlo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artellos Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Fajnie wyszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Jak zrobiłeś te okopcenia na wydechach? A ogólnie, choć mocno utytłany, mi się podoba, tylko zmień tło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 17 Lipca 2015 Autor Share Napisano 17 Lipca 2015 Okopcenia wydechów: 1. Pomalowałem wydechy na rdzawy kolor. 2. Zaaplikowałem rdzawe pigmenty. 3. Utrwaliłem pigementy AMMO Fixerem od Jimeneza. 4. Poczekałem aż całkowicie wyschną. 5. Zaaplikowałem czarny pigment. 6. Utrwaliłem Fixerem. 7. Przecierałem do zadowalającego efektu - by spod sadzy prześwitywała korozja. 9. Osłony wydechów robi się prościej. Aplikacja czarnego pigmentu a następnie aplikacja fixera i przecieranie pędzlem do zadowalającego efektu Biorąc pod uwagę, że to mój trzeci model, jest doskonale Założenia - bitwa na łuku kurskim, czas intensywnych ulew, eksploatacja pojazdu w bardzo ciężkich warunkach, czyli musiałem go naszprycować zaciekami i zmęczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 Stadium prawie finalne. Proszę o konstruktywne opinie co można poprawić przed galerią. Pozdrawiam. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 No Marcinie całkiem, całkiem ale trochę rdzy na kiny daj bo ma być umęczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Nie jestem specem od Tygrysów i nie wiem jak tam model "stoi merytorycznie" ale może mógłbyś jeszcze trochę zróżnicować malowanie drewnianych elementów - trzonki narzędzi, klocek do lewara. Samo mocowanie klocka powinno być chyba w kolorze kamuflażu, nie czarne/stalowe. Samo wykonanie modelu fajne - choć w moim przekonaniu trochę za bardzo wymęczony/wybrudzony jak na kurską maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 Liny leciutko przejechałem rdzawym pigmentem, tak by został tylko kurz czerwonawy.. Taka lekka poświata rdzy. Po daniu lakieru matowego i pigmentacji.. ciężko poprawić trzonki. Coś podłubałem, ale szału nie będzie. Może ktoś podpowie jak następnym razem je zrobić? Btw. od niedawna dysponuję zestawem farb do narzędzi - akryle AMMO. Jest tam sześć kolorów: A.MIG-036 OLD WOOD A.MIG-037 NEW WOOD A.MIG-038 LIGHT WOOD A.MIG-043 SHADOW RUST A.MIG-045 GUN METAL A.MIG-913 RED BROWN BASE Ktoś podpowie jak zrobić trzonki by wyglądały ciekawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Jakiś czas temu kolega Stojkovic prezentował efekty malowania drewnianych elementów przy użyciu zestawu LifeColora: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=48270&start=0 Bardzo fajnie to wygląda. Ktoś chyba też prezentował i polecał wspomniany przez Ciebie zestaw ale nie pamiętam teraz w którym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 19 Lipca 2015 Autor Share Napisano 19 Lipca 2015 Dzięki. Jeśli chodzi o trzonki to trochę zmieniłem, ale na tym etapie wiele nie poprawie Zestawy farbek niestety zakupiłem jak już był położony mat. Ogólnie zaopatrzyłem się w 7 zestawów farb, które postaram się wykorzystać w następnym modelu - 2 zestawy kamo do niemieckiej pancerki early/mid/late + 2 zestawy modulacyjne grey/dunkelgelb + 3 zestawy tematyczne rust/track/tires/tools. Wszystko z AMMO of Mig Jimmenez. Kolejny będzie Pzkpfw IV D, stareńka Tamka prosto z pudła. Nie zamierzam w niej nic poprawiać. Ma posłużyć do nauki malowania w panzer grey. A w międzyczasie wspólny projekt i wspólne składanie z Demonionem K5 Leopold Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 20 Lipca 2015 Share Napisano 20 Lipca 2015 Jest bardzo dobrze. Trochę za mało znów rozjaśniłeś detale i model trochę za ciemny. Poza tym osłony na rurach filtrów były z materiału ( jakaś tkanina brezentowa ) i nie miały prawa rdzewieć. Brudzić się miały prawo, ale nie zardzewieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Lipca 2015 Share Napisano 24 Lipca 2015 Bardzo fajnie wygląda. Podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogalla Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Bardzo ladny i cieszy z daleka od kosza na smiecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi