Seba77 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Więc czas na galerię i refleksje po ukończonym modelu. Ogólnie model dający ciekawą bazę wyjściową do zbudowania wiernej repliki naszego niszczyciela( kontrtorpedowca ) ORP Wicher lub Burza. Budując model na pewno przydadzą się dodatki w postaci blaszek fototrawionych. Proponuję jednak cały czas sprawdzać zgodność montażu z planami. W instrukcji trafiają się błędy . Odczuwam pewien niedosyt po budowie modelu mając świadomość tego że wiele rzeczy można było zrobić inaczej lub lepiej Zapraszam do obejrzenia i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Dla mnie bomba! Zawieszenia szalup fajnie wyszły, w ogóle to dawno nie widziałem na forum ładnego polskiego okrętu, a tu proszę czekam na oględziny w realu na Osowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Gratuluję efektu, mam nadzieję, że mój Wicher wyjdzie w połowie tak fajnie jak Twój (oczekuję tylko na paczuszkę od Mirage z ramką reklamacyjną). Wykorzystam oczywiście część Twoich patentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 bardzo ładny Wicher. Fajne detale i czyste wykonanie. wg mnie tylko olinowanie nieco za bardzo świeci.... w sumie to nie wiem czy czasem na prawdziwym Wichrze też takie nie było świecące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Miło że się podoba Co do linek które się błyszczą to pewnie dlatego że pomalowane Gun Metalem i używałem lampy do zdjęć Nie wiem czy wszyscy tak mają ale ja mam na pewno że po skończonym modelu mówię sobie że to trzeba by było poprawić ,a to wykonać całkiem inaczej itp... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Bardzo ładnie się prezentuje, gratulacje Jaki okręt będzie następny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 HMMM... jeszcze jakiś czas temu wybór był prosty YAMATO 1:700 Tamiya wydanie rocznicowe. Zacząłem kompletować dodatki i niestety niektóre są jeszcze w realizacji. Za to mam na składzie USS Arizona Dragona 1:700 full hull wydanie premium. Więc będzie ARIZONA . Miałem lekki dylemat czy zakupić Arizonę czy skusić się na Pensylvanię 1944. Ale malowanie Pensylvanii takie całe szaro niebieskie jakoś do mnie nie przemawiało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 Czekam na wenę twórczą P11c z Mirage uzbrojony w blachy to dość poważny temat. Na razie grzecznie czeka w szafie na swoje pięć minut. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Za to mam na składzie USS Arizona Dragona 1:700 full hull wydanie premium. Więc będzie ARIZONA . Super, że w jedynej słusznej - 1:700, czekam więc na warsztat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 (oczekuję tylko na paczuszkę od Mirage z ramką reklamacyjną). Napisałem kilka maili do Mirage w sprawie brakującej ramki. Skończyło się na zakupie nowego Wichra bo nie dostałem żadnej odpowiedzi. Choć mam nadzieję że Tobie się uda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Nie chcę mówić hop zanim nie przeskoczę, ale powinno się udać. Warunek był jeden - prywatnie bym nic nie zdziałał, ale przez sklep w którym kupiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Po modelu i blaszkach widać, że nie jest to wypust najwyższych lotów. Linie podziałowe na kominie, mało szczegółowe elementy, grubość blaszek i ich mała finezja...Tym bardziej uznanie, że mimo tego udało Ci się zrobić fajny w odbiorze model. Ładne olinowanie, bloczki przy szalupach, czystość wykonania...tylko te zdjęcia z lampą ... Podoba mi się, fajnie że polski, szkoda że Mirage, no ale wyboru nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Jak już pisałem w dziale warsztatowym pięknie ci to wyszło mimo że bazą był kiepski materiał. Mam sentyment szczególnie do bliźniaka Wichra, Burzy. Jako szczeniak Burza była moim ulubionym miejscem spędzania czasu. Taka podróż sentymentalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 A ja widziałem na żywo Po prostu Sebek robi kulawe zdjęcia, na żywaca modele ( ten i sznelbot ) wyglądają genialnie . Gadał , że się poprawi w tej kwestii w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 Dzięki koledzy Postaram się robić w przyszłości lepsze zdjęcia i popracuję nad warsztatem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 24 Listopada 2013 Autor Share Napisano 24 Listopada 2013 ORP Wicher 1:400 producent Mirage dodatkowo blachy fototrawione tego samego producenta. Podczas VIII Memoriału T.Rackiego w Gdańsku zdobył 3 miejsce w kategorii Okręty w skali > 1:500 oraz Nagrodę specjalną od Klubu Modelarskiego COMBAT z Chełmży " Puchar Combatanta" za najlepszy model bojowy w barwach Polski z lat 1914-1945. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Listopada 2013 Share Napisano 24 Listopada 2013 Bardzo elegancki. Mógłby byc realistyczniej pomalowany. Ale i tak robi bardzo dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Bardzo elegancki. Mógłby byc realistyczniej pomalowany. Ale i tak robi bardzo dobre wrażenie. Wg.mnie serio jest realistycznie pomalowany, ale traci na zdjęciach nieco. W tygodniu porobię mu foty porządne to będzie lepiej widać wyraźnie, że zasłużył na nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukiUN Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 No No No Nieźle! Pare patentów mogłem w swoim Wichrze zastosować no ale już musztarda po obiedzie Cieszy oko,tym bardziej,że to chyba nie jest zbyt powszechny model. A właśnie Panowie,który model jest trudniejszy/gorszy,Grom czy Wicher? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 25 Listopada 2013 Share Napisano 25 Listopada 2013 Popełniłem i Wichra i Groma. Do Groma nie ma na rynku nic. Mirage planował wydanie blach do Gromów ale na planowaniu się skończyło. Dla porównania mój Grom : http://imageshack.us/photo/my-images/856/pict0001hnr.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi