manas Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 JWT źródlo: aviateam.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Pomalowłbym najpierw na srebrno. Tylko porządnie. Ze dwie warstwy. Potem bezbarwny, a na to pędzlem nałożył bym tą szaro-kremową barwę. Po czym delikatnym papierkiem ściernym 500 albo lepiej cyrkulacyjnymi ruchami starał bym się tą ostatnią warstwę spiłować. Ważnym elementem jest nałożenie tej ostatniej warstwy pędzlem. Chodzi o uchwycenie właściwych "ruchów pędzla" odpowiadających ruchom pistoletu przy malowaniu oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Ja bym się najpierw zastanowił skąd na oryginale wzięły się te wszystkie efekty. Czy to farba, szachla, ślady po polerce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Jak dla mnie taki efekt to podmalówki srebrzanką na srebrzance i tyle. Obawiam się, że na modelu tego efektu w taki sam sposób nie da się uzyskać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Ja bym się najpierw zastanowił skąd na oryginale wzięły się te wszystkie efekty. Czy to farba, szachla, ślady po polerce? Utlenione aluminium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Ja bym się najpierw zastanowił skąd na oryginale wzięły się te wszystkie efekty. Czy to farba, szachla, ślady po polerce? Utlenione aluminium ? Duraluminium. Jeśli się jednak nie mylę, to zdjęcie pochodzi z lat 90 tych i wtedy już nie było "gołych" migów, a wszystkie nosiły malowania naniesione podczas remontów. Mało prawdopodobne, że pozwolono na taki brak zabezpieczenia antykorozyjnego. Raczej podmalówki jak widzi to przedpiśca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 18 Listopada 2013 Autor Share Napisano 18 Listopada 2013 Dzięki za wszystkie dotychczasowe wpisy. Foto jest z 1998 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 18 Listopada 2013 Share Napisano 18 Listopada 2013 Ja bym solił plus dwa-trzy odcienie farby i wio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi