Skocz do zawartości

"Blutiger Kreuzzug" (Rycerz krzyżacki, XIVw., 90mm)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Nieczęsto robię figurki, ale ostatnio skończyłem malować taką oto figurkę, jak w tytule. Zestaw firmy Pegaso, bardzo znany i świetnie się prezentujący.

Jeśli idzie o malowanie, to w moim przypadku był to standard. Baza z farb Gunze H, drobne detale malowane Vallejo i na to cieniowanie oraz brudzenie olejami. Elementy metalowe maźnięte metali zerami Model Mastera.

Istnieje pogląd, że cieniowanie białego koloru, to jedna z trudniejszych rzeczy i muszę przyznać tu rację. Miałem z tym sporo zabawy i mimo to nie wyszło mi wszystko tak jak bym chciał. Ale biorąc pod uwagę, że była to moja pierwsza tego typu figurka i do tego pierwsza z taką ilością białego koloru do wycieniowania, z efektu końcowego jestem zadowolony. Pierwsze koty za płoty

2_zpsf03fa2c3.jpg

3_zps01b95582.jpg

4_zps9a4bb33b.jpg

5_zpsfe2d7617.jpg

6_zps51518f30.jpg

7_zps88971b0a.jpg

8_zps6f58effb.jpg

9_zps017bc607.jpg

I jeszcze takie dwa fotomontaże

5a_zps8f788cb8.jpg

3a_zpscb340ccf.jpg

Pzdr

Napisano

Mam tytuł na tę scenkę: "Wieprzek zaszlachtowany Wielki Mistrzu, obiad za godzinkę"

A serio to bardzo fajna figurka

Napisano

Ostatnie dwa zdjęcia świetne. Figurka również wymiata, mimo, że osobiście wolę czarne krzyże na... pancernej stali.

• 2 weeks later...
Napisano

Malowanie świetne, choć trochę krwi by się jeszcze na płaszczu przydało

Za to sama figurka merytorycznie nie powala, zwłaszcza ten bubel, który mu na hełmofonie zrobili...

• 1 month later...
Napisano

Robi wrażenie, strach się nie bać. Jedynie te schodki, za czyste i jak by ktoś je wypastował, ale może to wina zdjęcia.