PiterATS Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Witam Nieczęsto robię figurki, ale ostatnio skończyłem malować taką oto figurkę, jak w tytule. Zestaw firmy Pegaso, bardzo znany i świetnie się prezentujący. Jeśli idzie o malowanie, to w moim przypadku był to standard. Baza z farb Gunze H, drobne detale malowane Vallejo i na to cieniowanie oraz brudzenie olejami. Elementy metalowe maźnięte metali zerami Model Mastera. Istnieje pogląd, że cieniowanie białego koloru, to jedna z trudniejszych rzeczy i muszę przyznać tu rację. Miałem z tym sporo zabawy i mimo to nie wyszło mi wszystko tak jak bym chciał. Ale biorąc pod uwagę, że była to moja pierwsza tego typu figurka i do tego pierwsza z taką ilością białego koloru do wycieniowania, z efektu końcowego jestem zadowolony. Pierwsze koty za płoty I jeszcze takie dwa fotomontaże Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Mam tytuł na tę scenkę: "Wieprzek zaszlachtowany Wielki Mistrzu, obiad za godzinkę" A serio to bardzo fajna figurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Ostatnie dwa zdjęcia świetne. Figurka również wymiata, mimo, że osobiście wolę czarne krzyże na... pancernej stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Brat zakonny z Breslau pochodzi jak widzę fajnie zmalowana! a ostanie fotki są extraśne!chociaż bardziej na taką scenerie to wiedźmin mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 ..a mnie "Nieśmiertelny". Figurka klasa. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Malowanie świetne, choć trochę krwi by się jeszcze na płaszczu przydało Za to sama figurka merytorycznie nie powala, zwłaszcza ten bubel, który mu na hełmofonie zrobili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Robi wrażenie, strach się nie bać. Jedynie te schodki, za czyste i jak by ktoś je wypastował, ale może to wina zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi