gorlock Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) Witam! Na kolejny warsztat trafił "mały Tygrys". Model Bronco znacznie lepszy od Hobby Bossa. Bez przeszkód można z niego wykonać dobrą replikę prosto z pudełka. Nie mniej coś tam blaszanego dorzucę pewnie. Edytowane 2 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 W końcu się doczekałem na warsztat tego modelu. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Ciekawy seans się zapowiada - zajmuję miejsca z przodu sali, otwieram colę i zajadam popcorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Karaluch co nieco poklejony. Składalność dość dobra. Zdarzają się zapadnięcia plastiku, śladów po wypychaczach minimalna ilość. Wnętrze prawie gotowe, będzie jeszcze trochę podbrudzone. Bronco nie dało niestety żadnego schematu malowania wnętrza więc trzeba było w paru miejscach improwizować. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Bajka ,aż wstyd coś swojego pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 wnętrze pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Widać, że pomimo solidnej podstawy (modelu uznanej firmy) miałeś nieco roboty ze szpachlowaniem... A i pewnie trzeba niektóre spawy uzupełnić... Na razie obiecujący początek... Pozdrawiam i kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 miałeś nieco roboty ze szpachlowaniem... Jak na razie szpachlowania wymagały tylko ślady po wypychaczach i zapadnięcia plastiku. Płytę osłaniającą transmisję spaprałem podczas szlifowania toteż musiałem ją także podszpachlować choć jak się okazało niepotrzebnie bo tam pójdzie spaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 21 Grudnia 2013 Share Napisano 21 Grudnia 2013 Ja myślałem, że to tylko mi zdarza się coś spaprać, a potem ratowanie się szpachlą, klejem CA itp Jak zawsze pierwsza klasa Mikołaju Oczu nie można oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 Ja myślałem, że to tylko mi zdarza się coś spaprać Każdemu od czasu do czasu przytrafia się jakiś błąd czy niedokładność, to naturalne. Ja się nieco zatraciłem w szlifowaniu i z za szerokiej płyty zrobiła się za wąska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Wnętrze piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Tylko nie zniszcz za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Prac nad maluchem ciąg dalszy. Dodanych lub poprawionych trochę spawów, km-y wymienione na Aberowskie, przednie lampy wymienione na Dragonowskie gdyż oryginalne były wadliwie odlane. Napotkałem też parę błędów w instrukcji. Ale ogólnie skleja się go miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Bardzo ładne wnętrze! Z ciekawością obserwuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Też mi się widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Finito. Boczne włazy i gąski zamontuję na końcu. Czas zachlapać go farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Maluj, czas najwyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 No, hej ! A w jakim malowaniu wyjedzie z fabryki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Będzie panzergrau. W międzyczasie poskładałem gąski i dorobiłem jeszcze parę brakujących detali, o których Bronco zapomniał. Nie mniej chwilę jeszcze poczeka na farbę bo aktualnie maluje się Sd.Kfz.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 W końcu trafił do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Ładnie, A nawet bardzo ładnie tylko tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Trudno się z przedmówcą nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Listopada 2014 Super Moderator Share Napisano 24 Listopada 2014 Czołem Fajny kleine tiger , no może poza siatkami na pancerzu - tam była krata z płaskowników a nie siatka ;)- aber robi to w zestawie do Alana... może by pasowała? Jak możesz podaj wymiary gdzieś miałem blaszkę z abera mogę sprawdzić czy rozmiar pasuje. Jak co to pw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 25 Listopada 2014 Autor Share Napisano 25 Listopada 2014 tam była krata z płaskowników a nie siatka Tak, powinna tam być krata z płaskowników jednak zdecydowałem, że nie będę zbytnio inwestował w ten model dlatego dodatkowe blaszki sobie już odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi