Jacek K Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Przyszła kolej na malowanki. Litery jeszcze ciepłe, dopiero zdjąłem maski. Całość malowana w kilku etapach. Teraz jestem po dziewiątej sesji. Zakładam, że jeszcze 6-7 podejść i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Jacku jakim kolorem malowałeś wnęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2014 wnęki są pomalowane na ZYC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Po 10 sesji. Na pokrywie amunicyjnej próbka koloru bazowego bez rozcieńczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 18 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Podejścienr 11.Różnicemiędzy sesjami może nie są duże ale już między trzema kolejnymi to widać wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Kolejna już runda z malowankami. W końcu musiałem się zmierzyć z gwiazdami na burtach. Nie było to łatwe malowanie ze względu na to iż trzeba było podzielić szablon na kilka części. Teraz jeszcze dwie sesje z kolorem i to będzie na tyle z farbami. Kolor zaczyna już dojrzewać do próbki bazowego na pokrywie komory amunicyjnej. Jednocześnie zaczyna być bardziej widoczne zróżnicowanie powierzchni i wychodzą otarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Kolejna sesja. Gwiazdy na kadłubie jeszcze świeże, więc ich nie ruszam do wtorku. Reszta już po prawie ostatnich zabiegach. Metoda malowania, którą wybrałem jest może praco i czasochłonna ale za to większość tego co chce się osiągnąć pokazując używany samolot wychodzi w trakcie. Pokazują się otarcia obicia i przebarwienia powierzchni. Można to łatwo kontrolować dlatego nie ma strachu, że po jednym razie się” przedobrzy”. Na dziś wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Bardzo ładnie zciurany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 powiedziałbym że bardzo ładnie. Czekam n a ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 oglądam aktualizację od paru dni i powiem Ci Jacku że gdybym ja robił ten model z trampka w 1:32 wybrałbym inne malowanie ale jakoś to wychodzi - wydaje mi się że masz już za grubą warstwę farby ale wiemy że zdjęcia tego nie oddają dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Farby raczej nie jest za dużo. To widać po głębokości nitów i linii podziału (mimo iż je wypłycałem przed malowaniem to nadal je widać)oraz po przecierkach do srebrnego podkładu. Warstwy farby jakie nakładam jednorazowo są wręcz mikroskopijne i nie są położone równomiernie na całości. Co do malowania to spodobało mi się w olive drab i już wcześniej się na nie nastawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Podziwiam, supr praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Kolejna już aktualizacja malowanek. Tym razem z kolorami już finto. Teraz kolej na drobne kalki (wszystko co większe będzie lub już jest namalowane). Na koniec, jeszcze przed „satyną” podpudruję w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Było ostatnio trochę czasu (święta a teraz długi weekend) poczyniłem pewne postępy w budowie T-bolta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 no to którą wystawę modelarską podbijasz w pierwszej kolejności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 No poezja...proszę pana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Jeszcze kilka brakujących detali, głównie podwozie bo to zostawiłem na koniec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 To już chyba ostatnie fotki do warsztatu. Model prawie skończony. Teraz jeszcze popatrzę na niego tydzień lub dwa i porobię poprawki, które rzucą mi się w oczy. W międzyczasie robię jeszcze drugi zestaw bomb i trzy różne opcje dodatkowych zbiorników paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Fajny 'rozrabiak' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Ten dzbanek tak super wybebeszony dorobiłbyś jakichś mechaniorów przy pracy Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi