Solo Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Mam do pomalowania krawędzie klap podwozia w moim A-7. Muszą być one w kolorze czerwonym, podczas gdy wnętrze ich to kolor biały. Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Cytuj
wojtas Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 A dlaczego ma byc czysto i ladnie jesli w oryginale tak nie jest? Zaklejasz tasma i walisz aero,caly sekret. Cytuj
Moses Napisano 15 Grudnia 2013 Napisano 15 Grudnia 2013 Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Nikt nie mówił że zawsze będzie łatwo i prosto ;) Cytuj
kubisz Napisano 16 Grudnia 2013 Napisano 16 Grudnia 2013 Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Cienki pędzel? Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2013 Super Moderator Napisano 16 Grudnia 2013 Witam. Ja w moim modelu który teraz mam na warsztacie, krawędzie pomalowałem czerwonym olejnym markerem i wyszło super. W niektórych miejscach krawędzie są cieńsze niż 1 mm. Cytuj
Solo Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Napisano 16 Grudnia 2013 Heh, że też o tej metodzie zapomniałem. Wziąłem czerwonego Hi-Tecpoint Pilota i wyszły fajne czerwone krawędzie, proste ale o postrzępionych lekko krawędziach, tak jak w oryginałach. Dzięki za przypomnienie, że modelarstwo bardzo często to najprostsze rozwiązania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi