Solo Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Mam do pomalowania krawędzie klap podwozia w moim A-7. Muszą być one w kolorze czerwonym, podczas gdy wnętrze ich to kolor biały. Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 A dlaczego ma byc czysto i ladnie jesli w oryginale tak nie jest? Zaklejasz tasma i walisz aero,caly sekret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 15 Grudnia 2013 Share Napisano 15 Grudnia 2013 Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Nikt nie mówił że zawsze będzie łatwo i prosto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Nigdy nie jest łatwo i prosto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Czy jest jakiś patent poza mozolnym maskowaniem powierzchni o szerokości ułamka milimetra? Cienki pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 wykałaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Grudnia 2013 Super Moderator Share Napisano 16 Grudnia 2013 Witam. Ja w moim modelu który teraz mam na warsztacie, krawędzie pomalowałem czerwonym olejnym markerem i wyszło super. W niektórych miejscach krawędzie są cieńsze niż 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Heh, że też o tej metodzie zapomniałem. Wziąłem czerwonego Hi-Tecpoint Pilota i wyszły fajne czerwone krawędzie, proste ale o postrzępionych lekko krawędziach, tak jak w oryginałach. Dzięki za przypomnienie, że modelarstwo bardzo często to najprostsze rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi