Wojciech Butrycz Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 To już nie plotki i domysły, tylko oficjalne zapowiedzi: Hawker Hurricane Mk I z metalowymi skrzydłami (co było do przewidzenia) w skali 1/72. Bristol Blenheim Mk I i Mk IV w skali 1/72. Dornier Do-17Z w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 Dorniera biorę w ciemno.Jeszcze jak by zrobili Armstronga Whitworth Whitleya to był bym w niebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 20 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2013 Jeszcze z "new tool" dochdzą: oraz Swift i Lightning. A tak w ogóle, to bodaj od dziś, na stronie www.airfix.com możecie zobaczyć oficjalne zapowiedzi na 2014. Happy Modelling! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy1987 Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Mnie by się marzył Short Stirling taki piękny samolot a modeli brak. Pośród całej masy lancasterów, halifaxów czy wellingtonów ten jest pomijany a szkoda w końcu to prawdziwy koń roboczy Bomber Command. Do tego jeszcze HP Hampden i Bristol Beaufort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Airfix prze mocno do przodu. Jeśli wszystkie nowe modele mają jakość podobną do pojazdów NATO Airfixa, to wróżę im udany rok 2014. Sam chętnie kupię kilka modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Grudnia 2013 Share Napisano 20 Grudnia 2013 Mnie by się marzył Short Stirling taki piękny samolot a modeli brak. Jest Airfixowy model http://www.mojehobby.pl/products/Short-Stirling.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TKS-AP Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Mnie by się marzył Short Stirling taki piękny samolot a modeli brak.Pośród całej masy lancasterów, halifaxów czy wellingtonów ten jest pomijany Stirlinga zapowiada Italeri ale na razie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 To już nie plotki i domysły, tylko oficjalne zapowiedzi: Hawker Hurricane Mk I z metalowymi skrzydłami (co było do przewidzenia) w skali 1/72. To będzie nadal ten sam płóciennoskrzydły Hurri, w zubożonej wersji z jednym zestawem kalek. Na metalowca przyjdzie poczekać dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Nie jestem tak pewny co do tego czy ten samolot ma płócienne, wczesne skrzydła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 c.d. nastąpił. Nie udało mi się znależć serialu tego samolotu, a poza tym powiększenie malunku na pudełku na stronie www.airfix.com pokazuje faktycznie płócienne skrzydło! Czyli na MK I z metalowym skrzydłem poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 23 Grudnia 2013 Share Napisano 23 Grudnia 2013 Airfix konsekwentnie wymienia formy na nowe i chwała mu za to. Podejrzewam że w przeciągu najbliższych kilku lat będziemy cieszyli się z nowego Battle i Lysandera (których to dobrych modeli w 1/72 brakuje na rynku od wielu lat). PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Airfix konsekwentnie wymienia formy na nowe i chwała mu za to. Podejrzewam że w przeciągu najbliższych kilku lat będziemy cieszyli się z nowego Battle i Lysandera (których to dobrych modeli w 1/72 brakuje na rynku od wielu lat). PZDR Battle z MPM i Lysander z Pavla Models sa calkiem ok. No ale sam chetnie bym widzial je z Airfixa podobnie jak nowego Halifaxa z Herculesami i Merlinami w poprawnym wykonaniu i bogatym wnetrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 A ja się cieszę na Do-17Z. Do tej pory były dostępne tylko nader leciwe opracowania Monogramu i FROGa (obydwa zresztą pudełkowane przez Revella). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Airfix konsekwentnie wymienia formy na nowe i chwała mu za to. Podejrzewam że w przeciągu najbliższych kilku lat będziemy cieszyli się z nowego Battle i Lysandera (których to dobrych modeli w 1/72 brakuje na rynku od wielu lat). PZDR Battle z MPM i Lysander z Pavla Models sa calkiem ok. No ale sam chetnie bym widzial je z Airfixa podobnie jak nowego Halifaxa z Herculesami i Merlinami w poprawnym wykonaniu i bogatym wnetrzem. Zgadza się ale Battle jest praktycznie niedostępny a modele Pavli podczas montażu potrafią zniechęcić do modelarstwa PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi