Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To już nie plotki i domysły, tylko oficjalne zapowiedzi:

Hawker Hurricane Mk I z metalowymi skrzydłami (co było do przewidzenia) w skali 1/72.

4c7bfddff18d2bd1med.jpg

Bristol Blenheim Mk I i Mk IV w skali 1/72.

9f9e49c8dedafd39med.jpg

83b06d57be9b3a9cmed.jpg

Dornier Do-17Z w skali 1/72.

79452d8348c8929bmed.jpg

Napisano

Mnie by się marzył Short Stirling taki piękny samolot a modeli brak.

Pośród całej masy lancasterów, halifaxów czy wellingtonów ten jest pomijany a szkoda w końcu to prawdziwy koń roboczy Bomber Command.

Do tego jeszcze HP Hampden i Bristol Beaufort.

Napisano

Airfix prze mocno do przodu. Jeśli wszystkie nowe modele mają jakość podobną do pojazdów NATO Airfixa, to wróżę im udany rok 2014. Sam chętnie kupię kilka modeli

Napisano
Mnie by się marzył Short Stirling taki piękny samolot a modeli brak.

Pośród całej masy lancasterów, halifaxów czy wellingtonów ten jest pomijany

Stirlinga zapowiada Italeri ale na razie cisza

Napisano
To już nie plotki i domysły, tylko oficjalne zapowiedzi:

Hawker Hurricane Mk I z metalowymi skrzydłami (co było do przewidzenia) w skali 1/72.

4c7bfddff18d2bd1med.jpg

To będzie nadal ten sam płóciennoskrzydły Hurri, w zubożonej wersji z jednym zestawem kalek.

Na metalowca przyjdzie poczekać dłużej.

Napisano

c.d. nastąpił. Nie udało mi się znależć serialu tego samolotu, a poza tym powiększenie malunku na pudełku na stronie www.airfix.com pokazuje faktycznie płócienne skrzydło! Czyli na MK I z metalowym skrzydłem poczekamy.

Napisano

Airfix konsekwentnie wymienia formy na nowe i chwała mu za to.

Podejrzewam że w przeciągu najbliższych kilku lat będziemy cieszyli się z nowego Battle i Lysandera (których to dobrych modeli w 1/72 brakuje na rynku od wielu lat).

PZDR

Napisano

Podejrzewam że w przeciągu najbliższych kilku lat będziemy cieszyli się z nowego Battle i Lysandera (których to dobrych modeli w 1/72 brakuje na rynku od wielu lat).

PZDR

Battle z MPM i Lysander z Pavla Models sa calkiem ok. No ale sam chetnie bym widzial je z Airfixa podobnie jak nowego Halifaxa z Herculesami i Merlinami w poprawnym wykonaniu i bogatym wnetrzem.

Napisano

A ja się cieszę na Do-17Z. Do tej pory były dostępne tylko nader leciwe opracowania Monogramu i FROGa (obydwa zresztą pudełkowane przez Revella).

Napisano

PZDR

Battle z MPM i Lysander z Pavla Models sa calkiem ok. No ale sam chetnie bym widzial je z Airfixa podobnie jak nowego Halifaxa z Herculesami i Merlinami w poprawnym wykonaniu i bogatym wnetrzem.

Zgadza się ale Battle jest praktycznie niedostępny a modele Pavli podczas montażu potrafią zniechęcić do modelarstwa

PZDR