socjo1 Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 36 minut temu, Szydercza Gała napisał: Pokleilibyscie coś zamiast sie pierdolami zajmować..... Melduję sie według rozkazu! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Września Share Napisano 18 Września 12 godzin temu, AchtungCancer napisał: Jakoś nie przekonuje mnie to jako wizja modernizacji pancernika w latach '60tych. wygląda że, to taka ruskoje iowa w wersji nippon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września 21 godzin temu, M.A.V. napisał: wygląda że, to taka ruskoje iowa w wersji nippon No właśnie, a Iowa to lata '80te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września w październiku Trumpeter wyda w skali 1/200 niszczyciel USS Stevens DD-479 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września szczegóły modelu firmy I Love Kit USS Oscar Austin DDG-79 (1/200) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 Września Share Napisano 21 Września Trumpeter wyda w 1/700 Queen Elizabeth Aircraft Carrier , jedno mnie zastanawia , czy oryginał też ma takie doły w pokładzie , tam chyba wpada całe koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września To teraz czekać kiedy Hobby Boss lub I love kit wyda model w 1:350. Plus blaszki od pontos i będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września 19 godzin temu, Cypis napisał: ....czy oryginał też ma takie doły w pokładzie...... SOM tylko oczywiście zupełnie nie ta skala : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września 1 minutę temu, M.A.V. napisał: SOM tylko oczywiście zupełnie nie ta skala : aha , ale w tym modelu to wyglądają jak leje po bombach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 22 Września Share Napisano 22 Września Firma Бронепояс wydaje w druku 3D model pancernika "Kniaź Potiomkin-Tawriczeski” w skali 1/700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września OKB Grigorov w 1/700 , Soviet submarine project 659 T , hull type А (NATO name Echo I) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 24 Września Share Napisano 24 Września Very Fire w przyszłym tygodniu będzie wysyłał modele kolejnego okrętu typu Takao: IJN Atago. Cena wersji deluxe, z kodem rabatowym z okazji przedsprzedaży: 180 dolarów + kw. do Polski (kolejne 60 dolców). Podejrzewam, że opłaty celne są już wliczone w tę cenę, bo jak wcześniej kupowałem model bezpośrednio od Very Fire to nie musiałem niczego dopłacać poza 7,50 zł dla Poczty Polskiej. Nie analizowałem tego zbyt dokładne, ale widać, że względem Takao jest kilka/kilkanaście dodatkowych elementów 3d i jedna z blaszek jest zmieniona (rozbudowana). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września Soviet submarine project 641 B Som with Pelamida towed array sonar (NATO name Tango) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września (edytowane) będzie mały subiektywny OFFTOP.... niestety trzeba to powiedzieć ---> Grigorov ostro zjechał na jakości... Dawniejsze produkty na bazie żywicy to były mydła ale jak się pojawił druk 3D to pierwsze produkty były całkiem niezłe (np Łady czy Gotlandy) a potem zamiast robić coraz lepsze wyroby to jest coraz gorzej (może to sprawa braku inwestycji w lepszy sprzęt do druku). chociażby sowieckie Charlie w 1/350 wydane niedawno przez dwóch producentów.... porównując te same wyroby (od Grigorova i od Ironship ) to jakościowo z roku na rok jest coraz większa przepaść na korzyść amerykana. I nie mówię już o detalizacji ale chociażby o wymiarach które u bułgara się coraz częściej rozjeżdzają - niby drobiazg ale w tej skali 1-2mm robi różnicę. Edytowane 25 Września przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września (edytowane) 2 godziny temu, M.A.V. napisał: będzie mały subiektywny OFFTOP.... niestety trzeba to powiedzieć ---> Grigorov ostro zjechał na jakości... Dawniejsze produkty na bazie żywicy to były mydła ale jak się pojawił druk 3D to pierwsze produkty były całkiem niezłe (np Łady czy Gotlandy) a potem zamiast robić coraz lepsze wyroby to jest coraz gorzej (może to sprawa braku inwestycji w lepszy sprzęt do druku). chociażby sowieckie Charlie w 1/350 wydane niedawno przez dwóch producentów.... porównując te same wyroby (od Grigorova i od Ironship ) to jakościowo z roku na rok jest coraz większa przepaść na korzyść amerykana. I nie mówię już o detalizacji ale chociażby o wymiarach które u bułgara się coraz częściej rozjeżdzają - niby drobiazg ale w tej skali 1-2mm robi różnicę. co do jakości też mam wrażenie , że wszystko robią na szybko i byle jak , patrząc na inne firmy produkujące modele 3D , to z każdym miesiącem widać jak bardzo poprawia się ta forma produkcji (przynajmniej u kilku producentów) . Naprawdę można już uzyskać barwo dużą jakość i detal . Edytowane 25 Września przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Września Share Napisano 26 Września jeszcze gorący news w temacie podwodniackim.... korespondowałem dziś trochę z Jonem i poinformował mnie że jeszcze w tym roku IronshipWrights wypuści współczesne "koszerniaki" (oczywiście w jedynie słusznej skali 1/350) a prace projektowe są już bardzo zaawansowane. Będą to Delfiny x3 : wersja I (standardowy) , wersja II (z AIP) oraz wersja III (najnowszy INS Drakon) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września Chińska firma Magic Factory wyda w skali 1/350 model niszczyciela PLAN 4th Improved Type 052D Destroyer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Września Share Napisano 27 Września (edytowane) 3D-Wild Miniatures wyda w 1/350 model LHA Tarawa-class Edytowane 27 Września przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Kolejna nowość od OKB Grigorov w 1/700 , Soviet submarine K-68, project 651E (NATO name Juliett) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Września Share Napisano 30 Września U Boat Laboratorium wyda w 1/350 UB III U 48 U-Boat Kaiserlichen Marine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano Poniedziałek o 12:08 Share Napisano Poniedziałek o 12:08 (edytowane) Jak ktoś jest chętny na hybrydę klasy DIDO to Scylla jest dostępny w Plastmodel za 291 ziko. Edytowane Poniedziałek o 12:10 przez Jaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 15:03 Share Napisano Poniedziałek o 15:03 2 godziny temu, Jaro napisał: Jak ktoś jest chętny na hybrydę klasy DIDO to Scylla jest dostępny w Plastmodel za 291 ziko. Łeeee, piękność bez zębów Dzięki za info (choć taka jest prawda, jak napisałem powyżej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano Poniedziałek o 19:12 Share Napisano Poniedziałek o 19:12 4 godziny temu, socjo1 napisał: Łeeee, piękność bez zębów Dzięki za info (choć taka jest prawda, jak napisałem powyżej ......niby bezzębny ale w zwalczaniu samolotów 114 były lepsze od 133. Bryła kadłuba ciekawa i raczej w bliskiej przyszłości będę jego posiadaczem ....tak do pary bo jeden już szczerzy zęby.. ...Dzięki Jaro za info 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Poniedziałek o 19:29 Share Napisano Poniedziałek o 19:29 (edytowane) 17 minut temu, cdarek napisał: ......niby bezzębny ale w zwalczaniu samolotów 114 były lepsze od 133. To samo wychodziło w analizie 102 mm kontra 133 - i krążowników przeciwlotniczych opartych na starym typie C i pokrewnych. Cytat Bryła kadłuba ciekawa i raczej w bliskiej przyszłości będę jego posiadaczem ....tak do pary bo jeden już szczerzy zęby.. ... U mnie w pudle sezonuje się i dojrzewa Argonaut. Kusiło mnie malowanie Siriusa (patrz niżej), ale chyba zostanę przy pudłowym Argonaucie. I na jednym Dido poprzestanę. Natomiast do towarzystwa chciałbym mu dodać USS San Diego, jak wyjdzie. *** A w ogóle, to co to za kiszenie ulepków na półce bez zaprezentowania na Forum kolegom? Edytowane Poniedziałek o 19:30 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano Poniedziałek o 19:41 Share Napisano Poniedziałek o 19:41 Na San Diego też mam ochotę.... a na otarcie łez.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi