Skocz do zawartości

Okrętowe nowości i zapowiedzi modelarskie

Jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Jędrek, czy Yahagi już zamówiłeś? Biję się z własnymi myślami...

Też biłem się z myślami ale odpuściłem. Stosunek miejsca w domu do wolnego czasu na modelarstwo wyszedł mi wyjątkowo niekorzystny. Model jednakże zacny...

Zastanawiam się natomiast nad którąś z podłodek typu Otsu-Gata. Może ktoś zna jakieś porównanie modeli 1:350 AFV i Aoshimy - najlepiej z fotkami (to z modelwarships.com czytałem: LINK)? Zestaw firmy Pit-Road wydaje mi się baardzo uproszczony: LINK).

Z innej beczki - WEM wypuścił blachę do Vanguarda 1:350 LINK - mała, ale dosyć ciekawa. Voyager zaś sprokurował zestawy fototrawione w skali 1:350 do U-Bootów VIIB LINK i C LINK. Są one dopasowane do modeli AFV ale spróbuję czy nadadzą się do produktów Flagmana - właśnie zamówiłem w Luckymodel.

Pozdrawiam,

Marek

Witam Kolegów!

Czy ktoś z Szanownego Grona jest zorientowany jak można "zdobyć" lotniskowiec Illustrious typu Invincible z Airfixa? I czy on jest 1/400 czy 1/350? Nie znalazłem go w żadnym polskim sklepie internetowym.

Pozdrowienia

jkrzew

Jest zapowiadany jako 1/350, a premiera dopiero koniec 2009/początek 2010.

Zresztą był prezentowany w relacji z ScaleModelWorld 2009:

http://modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2864&page=2

new Airfix 1/350 Illustrious

Edytowane przez Gość

• Super Moderator
Witam Kolegów!

Czy ktoś z Szanownego Grona jest zorientowany jak można "zdobyć" lotniskowiec Illustrious typu Invincible z Airfixa? I czy on jest 1/400 czy 1/350? Nie znalazłem go w żadnym polskim sklepie internetowym.

Pozdrowienia

jkrzew

Może to cię zainteresuje:

TUTAJ

TUTAJ

Inną propozycją jest Dragon 1:700.

sam jestem zainteresowany jaki to będzie model

jak zerknąłem właśnie na tabelę z cybermodeler to zapowiadany jest jednak na styczeń 2010, ale kto wie, może faktycznie na gwiazdkę się pokaże

EDIT: w tym wątku na zdjęciu z Telford widać nie tylko ten model ale i o.p. typu Trafalgar

Jędrek

Edytowane przez Gość

Po uważniejszym pooglądaniu faktycznie dostrzegłem info na pudle o skali. Tylko ta nadbudówka jakas taka "golutka" Ale mimo wszystko to pudło pięknie by wyglądało pod choinką Tylko czy ma szansę tam trafić? Chyba firmie zależy, żeby wypuścić go przed szałem prezentowym na święta. A kto jest w Polsce importerem i dystrybutorem Airfixa?

jkrzew

mi też się rzuciło w oczy, że troszkę biednie to wygląda ale pewnie będzie sporo dodatków na rynku, WEM już zapowiedziało prace nad blaszkami do tego modelu, czy będzie na święta - cóż, logiczna byłaby taka premiera (stąd moja cicha nadzieja) a jak nie to styczeń też nie jest taki odległy

dystrybutorem Airfixa był SK Model (i prawdopodobnie nadal jest)

Jędrek

tak i w tym przypadku nie biłem się z myślami

Jędrek

W zasadzie też Go nabędę, ale cena z blaszkami mnie dobija...., chyba więc wezmę samego "kita" i poczekam na jakiś zestaw FlyHawka lub LionRoara. Pewnie będą tańsze niż zestaw blach Hasegawy...

poczekam na jakiś zestaw FlyHawka lub LionRoara. Pewnie będą tańsze niż zestaw blach Hasegawy...

zerkając na ceny niektórych zestawów tych firm to nie jestem przekonany czy wyjdzie taniej poza tym po modelu Soya polubiłem dedykowaną Hasegawę, a Akagi mnie rozbroiło zupełnie... te wszystkie żebrowane wzmocnienia

w sumie to dzięki tym zestawom zdecydowałem się na zakup gdyż ostatnio raczej odpuszczam sobie duże modele, a ten model w założeniu ma być z pudła + dedykowany komplecik

Jędrek

Jak tak dalej pójdzie, to niedługo pójdę z torbami, bo kupę kasy już wydałem na 1:350-tki....

Mojej żonie powiedziałem, że jak bym kiedyś padł , to niech modeli nie wyrzuca, bo są warte duuuuużo pieniędzy . No chyba, że zdąrzę wszystkie zrobić

PS

Yahagi: status - shipped!!!

coraz większy apetyt mam na te japońskie op, chyba zamówię sobie I-19

mój Yahagi mam nadzieję, że już na mnie czeka na poczcie (jakieś awiza wczoraj zgarnąłem ze skrzynki)

Jędrek