daro Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Jędrek, czy Yahagi już zamówiłeś? Biję się z własnymi myślami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 tak i w tym przypadku nie biłem się z myślami Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Też nie mogę się oprzeć pięknej sylwetce Yahagi i mam nadzieję, że za niezadługi czas zacumuje u mnie. BTW: Hasegawa zapowiedziała już bliźniaka - 1/350 Imperial Japanese Navy Light Cruiser "Agano" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 a dziś w galerii modelwarships pokazał się Yahagi ale w 1:200 (scratchbuilt) klik, ot taka ciekawostka Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 Jędrek, czy Yahagi już zamówiłeś? Biję się z własnymi myślami... Też biłem się z myślami ale odpuściłem. Stosunek miejsca w domu do wolnego czasu na modelarstwo wyszedł mi wyjątkowo niekorzystny. Model jednakże zacny... Zastanawiam się natomiast nad którąś z podłodek typu Otsu-Gata. Może ktoś zna jakieś porównanie modeli 1:350 AFV i Aoshimy - najlepiej z fotkami (to z modelwarships.com czytałem: LINK)? Zestaw firmy Pit-Road wydaje mi się baardzo uproszczony: LINK). Z innej beczki - WEM wypuścił blachę do Vanguarda 1:350 LINK - mała, ale dosyć ciekawa. Voyager zaś sprokurował zestawy fototrawione w skali 1:350 do U-Bootów VIIB LINK i C LINK. Są one dopasowane do modeli AFV ale spróbuję czy nadadzą się do produktów Flagmana - właśnie zamówiłem w Luckymodel. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Listopada 2009 Autor Share Napisano 20 Listopada 2009 ciekaw jestem tych blaszek do VII-ek, napisz o swoich wrażeniach jak już dojdą do Ciebie, dopasowaniem do Flagmana też będę zainteresowany Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 zapowiedź Bronco w 1:200 Kilo Type 636 Attack Submarine model ma się ukazać w lutym 2010 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrzew Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Witam Kolegów! Czy ktoś z Szanownego Grona jest zorientowany jak można "zdobyć" lotniskowiec Illustrious typu Invincible z Airfixa? I czy on jest 1/400 czy 1/350? Nie znalazłem go w żadnym polskim sklepie internetowym. Pozdrowienia jkrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) Jest zapowiadany jako 1/350, a premiera dopiero koniec 2009/początek 2010. Zresztą był prezentowany w relacji z ScaleModelWorld 2009: http://modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2864&page=2 Edytowane 21 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 21 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 2009 Witam Kolegów!Czy ktoś z Szanownego Grona jest zorientowany jak można "zdobyć" lotniskowiec Illustrious typu Invincible z Airfixa? I czy on jest 1/400 czy 1/350? Nie znalazłem go w żadnym polskim sklepie internetowym. Pozdrowienia jkrzew Może to cię zainteresuje: TUTAJ TUTAJ Inną propozycją jest Dragon 1:700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Jacek, Illustrious jest dopiero w zapowiedziach, pewnie będzie na gwiazdkę, skala 1:350 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Chyba musisz poczkać, aż będzie w normalnej sprzedaży... Skala 1/350 Hehe, ale się wszyscy rzucili odpowiadać w tej samej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 (edytowane) sam jestem zainteresowany jaki to będzie model jak zerknąłem właśnie na tabelę z cybermodeler to zapowiadany jest jednak na styczeń 2010, ale kto wie, może faktycznie na gwiazdkę się pokaże EDIT: w tym wątku na zdjęciu z Telford widać nie tylko ten model ale i o.p. typu Trafalgar Jędrek Edytowane 21 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrzew Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Po uważniejszym pooglądaniu faktycznie dostrzegłem info na pudle o skali. Tylko ta nadbudówka jakas taka "golutka" Ale mimo wszystko to pudło pięknie by wyglądało pod choinką Tylko czy ma szansę tam trafić? Chyba firmie zależy, żeby wypuścić go przed szałem prezentowym na święta. A kto jest w Polsce importerem i dystrybutorem Airfixa? jkrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 mi też się rzuciło w oczy, że troszkę biednie to wygląda ale pewnie będzie sporo dodatków na rynku, WEM już zapowiedziało prace nad blaszkami do tego modelu, czy będzie na święta - cóż, logiczna byłaby taka premiera (stąd moja cicha nadzieja) a jak nie to styczeń też nie jest taki odległy dystrybutorem Airfixa był SK Model (i prawdopodobnie nadal jest) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Jacek, Illustrious jest dopiero w zapowiedziach, pewnie będzie na gwiazdkę, skala 1:350 Jędrek Video prezentujące model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 tak i w tym przypadku nie biłem się z myślami Jędrek W zasadzie też Go nabędę, ale cena z blaszkami mnie dobija...., chyba więc wezmę samego "kita" i poczekam na jakiś zestaw FlyHawka lub LionRoara. Pewnie będą tańsze niż zestaw blach Hasegawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 poczekam na jakiś zestaw FlyHawka lub LionRoara. Pewnie będą tańsze niż zestaw blach Hasegawy... zerkając na ceny niektórych zestawów tych firm to nie jestem przekonany czy wyjdzie taniej poza tym po modelu Soya polubiłem dedykowaną Hasegawę, a Akagi mnie rozbroiło zupełnie... te wszystkie żebrowane wzmocnienia w sumie to dzięki tym zestawom zdecydowałem się na zakup gdyż ostatnio raczej odpuszczam sobie duże modele, a ten model w założeniu ma być z pudła + dedykowany komplecik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 No ok, Yahagi zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Smakowicie prezentuje się nowy Soryu: http://www.1999.co.jp/eng/10098487 W końcu ktoś pomyślał by do modeli lotniskowców dodawać bomby i torpedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem, ale chyba tego nie było... I-58 AFV Club [1/350] zbliża się wielkimi krokami. Edytowane 24 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Jak tak dalej pójdzie, to niedługo pójdę z torbami, bo kupę kasy już wydałem na 1:350-tki.... Mojej żonie powiedziałem, że jak bym kiedyś padł , to niech modeli nie wyrzuca, bo są warte duuuuużo pieniędzy . No chyba, że zdąrzę wszystkie zrobić PS Yahagi: status - shipped!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 coraz większy apetyt mam na te japońskie op, chyba zamówię sobie I-19 mój Yahagi mam nadzieję, że już na mnie czeka na poczcie (jakieś awiza wczoraj zgarnąłem ze skrzynki) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 A ja swojego dzisiaj rozpakowałem - kto pierwszy zrobi in-boxa..?! Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Jak widać dużo tych Yahagi przypłynęło (i dalej płynie) to Polski Ale właśnie nadchodzi kolejny fajny Japończyk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi