Andreya Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Ano szkoda bo potrzebny Typhon z Alangera w 1/350 andreya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 27 Września 2010 Share Napisano 27 Września 2010 Ano szkoda bo potrzebny Typhon z Alangera w 1/350andreya Potrzebny, to i jest: viewtopic.php?t=13554 ... Ja z kolei szukam Delty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andreya Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Widzisz Wallace jest odwrotnie. Ty masz Typhona (którego Ci już gratulowałem jak go przegapiłem) a ja mam Deltę kupioną zaraz po Twoim zakupie na A....o. Oba modele są warte posiadania ze względu na ważność w gronie podwodniaków ale jeśli chodzi o ich wykonanie przez Alangera to są raczej średnie. Jak sam widziałeś przy Typhonie dużo brakuje do doskonałości . To samo jest z Deltą . Są na poziomie pierwszych modeli Airfixa czy Revella z lat 60-70 a nie jak ich obecne modele czy też AFV , Bronco lub HobbyBossa. Dopóki ktoś nie wyda tych podwodniaków w nowym wydaniu te obecne będą dalej jedynymi (nie mówię o Typhonie Dragona- jest zły) a ze względu na padnięcie firmy są rarytasami dla zbieraczy podwodniaków w 1/350 . Jednak mimo tych słabości lepiej mieć takie niż nic. pozdrowionka - andreya Ps. Wallace co u Ciebie w stoczni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 Widzisz Wallace jest odwrotnie. Ty masz Typhona (którego Ci już gratulowałem jak go przegapiłem) a ja mam Deltę kupioną zaraz po Twoim zakupie na A....o. Kurde to, z kolei ja przegapiłem Deltę...... Oba modele są warte posiadania ze względu na ważność w gronie podwodniaków ale jeśli chodzi o ich wykonanie przez Alangera to są raczej średnie. Dokładnie: w Tajfunie był brak poszycia, musiałem też sporo się natrudzić przy malowaniu...... Dopóki ktoś nie wyda tych podwodniaków w nowym wydaniu te obecne będą dalej jedynymi (nie mówię o Typhonie Dragona- jest zły) a ze względu na padnięcie firmy są rarytasami dla zbieraczy podwodniaków w 1/350 . Zapomniałeś o 1/350 Italeri (Okonek robił In-Box'a) Jest jeszcze 1/400 Revell'a (też robiłem relację), ale poza bryłą i lepszym poszyciem, to wiele z Typhoon'em nie miało wspólnego...Też czekam na przepaki, ja za swój rarytas dałem ponad 200 PLN... ... Ps. Wallace co u Ciebie w stoczni ? viewtopic.php?t=14708 (przerwa: sklep ze szpachlą nie chce do mnie przyjść )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 Zapomniałeś o 1/350 Italeri (Okonek robił In-Box'a) To ten sam model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 29 Września 2010 Share Napisano 29 Września 2010 To ten sam model. W sensie, że Dragon zrobił przepak Italeri ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Nie. Dokładnie odwrotnie. W okresie wydania modelu wiele modeli ze stajni Dragona wychodziło też w opakowaniach Italerki. Nawet katalog Dragona był tylko wkładką w katalogu Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Ok - rozumiem. A coś wiesz w temacie Alangera i jego wyprasek ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Niestety nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 Eduard zaanonsował na październik zestaw fototrawiony do Akagi 1/350. Można już obejrzeć instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 A zaanonsował też cenę ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 tak , w dolarach, co i tak nijak się ma do ceny przyszłej ceny w złotówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Października 2010 Share Napisano 8 Października 2010 Dla kogoś kto lubi makarony i nie tylko ; http://www.italeri.com/VisualizzaProdotto.aspx?PROD=01907 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 Rhayader, a dorzuć jakiegoś linka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Października 2010 Share Napisano 11 Października 2010 A proszę bardzo Klik Nad zdjęciami jest link do instrukcji w pdf-ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Października 2010 Share Napisano 12 Października 2010 A dziękuję bardzo ... Jak na model wahający się w okolicach 900 PLN, 200 PLN za dodatki to chyba niewiele... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 12 Października 2010 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2010 Jak na model wahający się w okolicach 900 PLN, 200 PLN za dodatki to chyba niewiele... A ja powiem, że jak na tak mało wyszukane dodatki Edka to 200 to lekko za dużo... Jakoś nie porwały mnie te blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 Zapowiedź na grudzień (oby sie spełniła) http://www.dragonmodelsusa.com/dmlusa/prodd.asp?pid=DRA1037 Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 13 Października 2010 Share Napisano 13 Października 2010 A ja powiem, że jak na tak mało wyszukane dodatki Edka to 200 to lekko za dużo... Jakoś nie porwały mnie te blaszki. Ja za dodatki do swojego mastodonta dałem z lekka 150 PLN, więc bo ja wiem - inna sprawa, że ja mam ich ponad 200 elementów... ... Od zawsze marudziłem, że modelarstwo to drogi interes. Widziałem ostatnio Ise na alledrogo z dodatkami (pokład drewniany, lufy, blachy). Całość: 1600 PLN... ... A wracając do tematu. Oczywiście, że to sporo jak na blachy. Ale jak ktoś kupuje model za 1000 PLN to wierz mi, te 200 na blachy też znajdzie. Inna sprawa, jakbyś miał model tańszy niż dodatki, a pewnie jakby dobrze poszukać, to takie sytuacje też się znajdą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Października 2010 Super Moderator Share Napisano 14 Października 2010 Ale jak ktoś kupuje model za 1000 PLN to wierz mi, te 200 na blachy też znajdzie. To się zgadza - ale za 200 to liczyłbym na jakies konkretniejsze konkrety coś w stylu Griffona etc... A tak mam wrażenie że chłopaki olali nieco temat... Mam przykład blach do swojej Mikasy - ok 140 zł a detali tyle ze jeszcze zostało - dwie blaszki upchane na maksa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 14 Października 2010 Share Napisano 14 Października 2010 Eduard Polska ma zawsze niższe ceny niżby to wynikało z prostego przeliczenia ceny w dolarach na złotówki. Przypuszczam, że nie będzie to więcej niż 120-130 zł. Ja do swojego Akagi dokupiłem wszystkie możliwe blachy Hasegawy i tu dopiero stosunek ilości do ceny jest mocno niekorzystny. Tak jak rzuciłem okiem na instrukcję, eduard zrobił ażurowe podpory wewnętrzne (tak gdzieś w śródokręciu), a hasegawa dała tylko zewnętrzne. Nie wiem na ile będzie to widoczne i czy warto zawracać sobie tym głowę, ale jeśli eduard będzie miał więcej elementów pominiętych przez hasegawę, to może warto będzie zainteresować się tym zestawem. Jeśli zaś ktoś nie ma blaszek hasegawy, to jest to dużo tańsza alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Znów coś dla mnie http://www.italeri.com/VisualizzaProdotto.aspx?PROD=01907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Nie tylko dla Ciebie ja też się na to piszę oraz czekam na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Nie tylko dla Ciebie ja też się na to piszę oraz czekam na to Tyż fajne !! A kto to wydaje i jaka skala ?? Z Italeri ma być jeszcze Vosper w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Mam przykład blach do swojej Mikasy - ok 140 zł a detali tyle ze jeszcze zostało - dwie blaszki upchane na maksa.... Ja do swojego mastodonta mam 150 elementów - wg. instrukcji wszystko upcham... ... ... Eduard Polska ma zawsze niższe ceny niżby to wynikało z prostego przeliczenia ceny w dolarach na złotówki. Przypuszczam, że nie będzie to więcej niż 120-130 zł. No i jest na miejscu - mniejsze problemy z komunikacją i wysyłką (teoretycznie).Marcin - na Tęczowej widziałem sklep firmowy... ... jeśli eduard będzie miał więcej elementów pominiętych przez hasegawę, to może warto będzie zainteresować się tym zestawem.Jeśli zaś ktoś nie ma blaszek hasegawy, to jest to dużo tańsza alternatywa. Jak patrzyłem na swój zestaw, to mam tego sporo i dzięki temu okręt będzie dokładniej odwzorowany. Tak więc ja jestem zadowolony - choć gdybym jeszcze miał drewniany pokład....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi