wojtek1984jedlicze Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Tak, jest krzywo ale poprawię to w późniejszym etapie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Nowsze zdjęcia. Pomimo długich godzin spędzonych przy modelu nie widac wielu postępów... Tak poprawiłem osłony dział: Przygotowane są już większe łajby: a także: i element (ten po prawej) z którym mam problemy bo rysunki montażowe nie wyjaśniają mi dokładnie jak powinno to wyglądać, moze ktoś pomoże? elementy te będą znajdować się na widocznej powyżej nadbudówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 To radar: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 wojtek1984jedlicze - ja tylko dodam że to antena radaru FuMO. Tutaj trochę info na ten temat, może się przyda: http://www.navweaps.com/Weapons/WRGER_05.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 w jakim malowaniu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Jak dla mnie to jest mój wzór: niedługo dodam nowe fotki z prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Bardzo fajne malowanie z marca 1943 roku Jak dla mnie najładniejsze z możliwych Tu masz schematy z moich zbiorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Olbrzymie podziękowania Balrog. Przydadzą mi się Twoje schematy. Cięzko było by znaleźc taką pomoc mi jaką udzieliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Olbrzymie podziękowania Balrog. Przydadzą mi się Twoje schematy. Cięzko było by znaleźc taką pomoc mi jaką udzieliłeś. Niema problemu Jeśli kiedyś zrobię pancernik w 1:35, to będzie to właśnie Scharnhorst w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Olbrzymie podziękowania Balrog. Przydadzą mi się Twoje schematy. Cięzko było by znaleźc taką pomoc mi jaką udzieliłeś. Niema problemu Jeśli kiedyś zrobię pancernik w 1:35, to będzie to właśnie Scharnhorst w tym malowaniu No no prawie siedem metrów modelu. To jest wyzwanie. Ale trzeba przyznać że malowanie robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 no to byłoby coś Ale dość biadolenia nie na temat i czekamy na dalszą relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 Po dłuższej przerwie i walce z akumulatorkami do aparatu (musze kupić jakąś porządną ładowarkę dodaję kilka zdjeć. Kązdy element jest jeszcze nie uzupełniony wszystkimi częściami. Jednym słowem: pracy od licha. Sporo czasu zajęło mi wymienienie plastikowych żeber na te metalowe. Dużo pracy a efekt i tak będzie mało widoczny. No to zaglądnijcie: Elementy tylko przyłożone do zdjec. Nie klejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Elementy tylko przyłożone do zdjec. Nie klejone. Bardzo dobrze Maluj model sekcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Ujmę to tak: Panie, zmień Pan sobie nicka na Syzyf Efekt już jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Pěkná stavba, taky na tomto modelu pracuji tady je odkaz http://zetmodel.webnode.cz/co-mam-na-stole/dkm-scharnhorst-1943/ Přeji ať se stavba modelu vydaří ahoj Zdeněk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 ... po obejrzeniu pracy Zdenka jedno jest pewne ...zużywa kilometry taśmy maskującej...ale efekt jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Graeta job zdenda Przez ostatnie tygodnie miałem mało czasu i wydaje się, ze już teraz tak będzie ale nie poddaję się z projektem. Chciałem zdążyć do końca miesiąca i model wystawić na wystawie modeli redukcyjnych we Frysztaku ale chyba nie zdązę. Musze dokupić jakąś porządną pincetę z szerokim końcem bo ciężko mi sie zawija niektówe metalowe elementy. Boje sie również, ze po psiknięciu farbą podkładową będzie widoczny zastygnięty klej CA. Oby to nie zepsuło mojego humoru. Obecnie mam sklejone około 50% modelu. Większość jeszcze będzie poprawiana (mam tu na myśli bardziej szpachlowanie). Obecnie model prezentuje się tak: Sporo czasu poświęciłem na wygiecie i ukształtowanie barierek. Mozolna to praca, często jeden mały element zajmuje ponad godzinę. Trudno przewidzieć kiedy będę kończył model. Zastanawiam sie jak najlepiej załatwić sprawę z pokładem. Jak najlepiej namalować imitację drewna.Moze ktoś zna jakiś ciekawy sposób? Dziękuję wszystkim , którzy udzielają się w moim temacie i dopingują mnie do dalszych prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Odnośnie klejenia CA powinieneś sprawić sobie zestaw firmy Voyager Model o numerze katalogowym TEZ 055 o nazwie "Voyager stainless super glue aplicators2". W zestawie są trzy komplety po sześć sztuk aplikatorów różnej wielkości. Można kupić składkowo we trzy osoby i się podzielić to wtedy cena jest bardziej akceptowalna. Polecam. I oglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Ja do nakłądania kleju używam cienkich igieł. Chyba nie ma aż takiej różnicy porównując do tego zestawu, czy się mylę może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Moim zdaniem różnica jest duża, ale to może być odczucie subiektywne. Przede wszystkim w zależności od potrzeb używasz różnej wielkości aplikatorów oraz dodatkowo stosując nakładanie pod różnym kątem także masz możliwość regulacji ilości dozowanego kleju. Koszt zakupu to ok 10$ z przesyłką. Dla mnie to dużo większy komfort szczególnie że mój wzrok ma znacznie bliżej do kreta niż sokoła. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 ... co do malowania pokładu...najprościej jest położyć natryskowo jasny beż lub podbny kolor , zabrudzić olejną umbrą i wytrzeć ... miejscami można olejnymi rozjaśnić parę desek ...zrobić ciemniejsze i zabezpieczyć po wyschnięciu (długim) matowym lakierem bezbarwnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Ja do nakłądania kleju używam cienkich igieł. Chyba nie ma aż takiej różnicy porównując do tego zestawu, czy się mylę może? Sprzedam patent Witka: iglica z aerografu. Rewelacja absolutna... Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Zastanawiam sie jak najlepiej załatwić sprawę z pokładem. Jak najlepiej namalować imitację drewna.Moze ktoś zna jakiś ciekawy sposób? Dwie ściągawki z malowania, może się przydadzą http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=17165&start=15 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=89&t=11142&hilit=mikasa&start=30 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Podziekowania za pomoc. wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 Podziekowania za pomoc. wielkie Spoko, patrzę z ciekawością i powodzenia życzę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi