Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Póki co model moczy się w krecie, dostałem go od "marioby" i trzeba tylko zmyć farbę. Do modelu dołożę parę dodatków niezbędnych w tym wypadku. Lista wyjdzie w praniu.

Jak go odebrałem wyglądał następująco:

1v3g.jpg

Teraz nurkuje sobie w misce z kretem:

j85o.jpg

Edit:

Model ma zmyta farbę, jest w trakcie szlifowania pod elementy foto-trawione oraz wiercenia dziur pod metalowe lufy.

Parę części uległo połamaniu w krecie dlatego niżej podam listę i będę cierpliwie oczekiwał na PW, bardzo proszę o pomoc.

Komplet jarzma, osłony oraz części ruchomej, w modelach T-28 oraz T-35 są takie dwa do wyboru, obojętnie który.

ijg8.jpg

Dwa peryskopy głównej wieży, w zestawach w/w też są dwa do wyboru, ponadto sa to peryskopy montowane w większości wczesnych czołgów sowieckich.

hifk.jpg

Podstawa włazu wieżyczki dowódcy, także uniwersalna.

vm79.jpg

3r0t.jpg

To tyle, myślę, że dodam wkrótce fotki po szlifowaniu i szpachlowaniu.

Napisano

Postanowiłem, że zeszlifuję większość detali z modelu i zostawię go w stanie "gołej budy".

Detale dorobię sam z odpadków po PE oraz innych.

Tutaj przykład nie dokończonej jeszcze klapy silnika.

m6sy.jpg

hjhd.jpg

Napisano

Poluję na ten model już jakiś czas narazie bez skutku.

Mam za to na składzie T-28. Przepatrzę ramki jak będą podwójne części to ci wyślę.

Oczywiście zasiadam i kibicuję.

EDIT:

Niestety mój T-28 to wypust AER Eastern Express, który nie posiada opcjonalnych części.

Napisano
Poluję na ten model już jakiś czas narazie bez skutku.

Mam za to na składzie T-28. Przepatrzę ramki jak będą podwójne części to ci wyślę.

Oczywiście zasiadam i kibicuję.

EDIT:

Niestety mój T-28 to wypust AER Eastern Express, który nie posiada opcjonalnych części.

Masz armatę L-10 czy KT-28? Jeżeli go nie robisz na razie i byłbyś chętny mi użyczyć parę części do odlewu to byłbym wdzięczny.

Powiem szczerze, że T-28 też mam w planach.

:D

Szlifujemy dalej. Skończyła mi się szpachla oraz potrzeba mi parę materiałów więc chwilowo zajmę się mniejszymi detalami, jak wiadomo w święta PP jak i reszta sklepów nieczynna.

lbmb.jpg

Napisano

W przerwie podczas szlifowania wytłoczyłem sobie nowe osłony reflektorów przednich, jeden z nich będzie zamknięty a drugi otwarty. Doszedł także zawias na pokrywie silnika, męczyłem się z nim z 30 minut.

8sex.jpg

m3a7.JPG

Napisano

Jak widać, mało co tego T-35 w tym T-35. :>

xzp4.jpg

idr6.jpg

To baza wyjściowa, reszta to blachy, żywica i inne dobrodziejstwa. Postanowiłem także, że model będzie prze nitowany.

Lista dodatków:

1. RB Model 077108 - Szekle typu B,

2. Fruil Model ATL - 75 - Gąsienice do czołgu T-35,

3. Eduard 35316 - Zestaw waloryzacyjny do czołgu T-35,

4. CMK HB045 - 2 Jarzma wraz z lufami metalowymi,

5. Calibre CAL35007 - Nity, śruby,

6. Jordi Rubio TG51 - Metalowa lufa działa KT-28,

7. Eureka XXL ER 3523 - Liny holownicze (podobne do tych w T-35),

No i trzeba skopiować 3 jarzma karabinów, 4 peryskopy, jarzmo armaty KT-28, koło napinające oraz parę zbudować od podstaw.

Napisano

wow... choć nie znoszę ruskich czołgów to na ten warsztat patrzę z ogromnym zaciekawieniem - lubię takie reaktywacje wraków, a do tego gdy są na takim poziomie kunsztu jak Twój

Napisano
Fajnie się zapowiada ja niestety nigdzie dostać tego tanka nie mogę(o T-28 nie wspomnę)

Jeżeli o T-28 chodzi to na Allegro zobacz.

Napisano

Podstawa zawieszenia będzie zrobiona od podstaw, nie scratchowałem nigdy jeszcze więc wypadało by to zmienić i się coś nauczyć. :>

gbpc.JPG

Napisano

Wieże i osłona wentylatora zostały przygotowane na dodanie PE, nitów oraz reszty detali.

6ul4.jpg

ceee.JPG