Konrad C Napisano 24 Grudnia 2013 Share Napisano 24 Grudnia 2013 Póki co model moczy się w krecie, dostałem go od "marioby" i trzeba tylko zmyć farbę. Do modelu dołożę parę dodatków niezbędnych w tym wypadku. Lista wyjdzie w praniu. Jak go odebrałem wyglądał następująco: Teraz nurkuje sobie w misce z kretem: Edit: Model ma zmyta farbę, jest w trakcie szlifowania pod elementy foto-trawione oraz wiercenia dziur pod metalowe lufy. Parę części uległo połamaniu w krecie dlatego niżej podam listę i będę cierpliwie oczekiwał na PW, bardzo proszę o pomoc. Komplet jarzma, osłony oraz części ruchomej, w modelach T-28 oraz T-35 są takie dwa do wyboru, obojętnie który. Dwa peryskopy głównej wieży, w zestawach w/w też są dwa do wyboru, ponadto sa to peryskopy montowane w większości wczesnych czołgów sowieckich. Podstawa włazu wieżyczki dowódcy, także uniwersalna. To tyle, myślę, że dodam wkrótce fotki po szlifowaniu i szpachlowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2013 Postanowiłem, że zeszlifuję większość detali z modelu i zostawię go w stanie "gołej budy". Detale dorobię sam z odpadków po PE oraz innych. Tutaj przykład nie dokończonej jeszcze klapy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 25 Grudnia 2013 Share Napisano 25 Grudnia 2013 Ten obiekt sowieckiej myśli technicznej zawsze wprowadza mnie w zadumę. Będę kibicować remontowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Poluję na ten model już jakiś czas narazie bez skutku. Mam za to na składzie T-28. Przepatrzę ramki jak będą podwójne części to ci wyślę. Oczywiście zasiadam i kibicuję. EDIT: Niestety mój T-28 to wypust AER Eastern Express, który nie posiada opcjonalnych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Poluję na ten model już jakiś czas narazie bez skutku.Mam za to na składzie T-28. Przepatrzę ramki jak będą podwójne części to ci wyślę. Oczywiście zasiadam i kibicuję. EDIT: Niestety mój T-28 to wypust AER Eastern Express, który nie posiada opcjonalnych części. Masz armatę L-10 czy KT-28? Jeżeli go nie robisz na razie i byłbyś chętny mi użyczyć parę części do odlewu to byłbym wdzięczny. Powiem szczerze, że T-28 też mam w planach. Szlifujemy dalej. Skończyła mi się szpachla oraz potrzeba mi parę materiałów więc chwilowo zajmę się mniejszymi detalami, jak wiadomo w święta PP jak i reszta sklepów nieczynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2013 W przerwie podczas szlifowania wytłoczyłem sobie nowe osłony reflektorów przednich, jeden z nich będzie zamknięty a drugi otwarty. Doszedł także zawias na pokrywie silnika, męczyłem się z nim z 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2013 Jak widać, mało co tego T-35 w tym T-35. :> To baza wyjściowa, reszta to blachy, żywica i inne dobrodziejstwa. Postanowiłem także, że model będzie prze nitowany. Lista dodatków: 1. RB Model 077108 - Szekle typu B, 2. Fruil Model ATL - 75 - Gąsienice do czołgu T-35, 3. Eduard 35316 - Zestaw waloryzacyjny do czołgu T-35, 4. CMK HB045 - 2 Jarzma wraz z lufami metalowymi, 5. Calibre CAL35007 - Nity, śruby, 6. Jordi Rubio TG51 - Metalowa lufa działa KT-28, 7. Eureka XXL ER 3523 - Liny holownicze (podobne do tych w T-35), No i trzeba skopiować 3 jarzma karabinów, 4 peryskopy, jarzmo armaty KT-28, koło napinające oraz parę zbudować od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 wow... choć nie znoszę ruskich czołgów to na ten warsztat patrzę z ogromnym zaciekawieniem - lubię takie reaktywacje wraków, a do tego gdy są na takim poziomie kunsztu jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 No widzę, że na bogato będzie. Będę regularnie zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Fajnie się zapowiada ja niestety nigdzie dostać tego tanka nie mogę(o T-28 nie wspomnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2013 Fajnie się zapowiada ja niestety nigdzie dostać tego tanka nie mogę(o T-28 nie wspomnę) Jeżeli o T-28 chodzi to na Allegro zobacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Podstawa zawieszenia będzie zrobiona od podstaw, nie scratchowałem nigdy jeszcze więc wypadało by to zmienić i się coś nauczyć. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 Wieże i osłona wentylatora zostały przygotowane na dodanie PE, nitów oraz reszty detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Bardzo lubię oglądać twoje warsztaty. Będzie co oglądać w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi