Skocz do zawartości

Supermarine Walrus Classic A. 1:48

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

5657439078_00bb046179_o.jpg

PA170956.JPG

Nie nie ...to nie żaden błąd ,ani przeoczenie .Dobrze widzicie ,to są dwa pudelka z jednej firmy ,które były na warsztacie .Niestety nie udało mi się ich jednocześnie skończyć (w drugim zostały drobiazgi )

Tak że na razie musi wystarczyć ten jeden

Walrus-1.jpg

APC_Ramki%252520obraz%2525C3%2525B3w%252520-%2525202013.12.27%25252015.40%252520-%252520001.jpg

Model w srebrnych barwach z okresu przed II wojny .(dane w podpisie fotki )

PC271026.JPG

PC271028.JPG

PC271029.JPG

PC271030.JPG

PC271031.JPG

PC271032.JPG

PC271033.JPG

PC271034.JPG

PC271035.JPG

Napisano

Jak zwykle znakomity i rzadki model widzę u Ciebie bardzo mi się podoba, podobnego będę robił, ale w skali 1:350

Napisano

Jeden z bardziej interesujących i modelarsko atrakcyjnych samolotów, marzę o nowym modelu w 48 na wspólczesnym poziomie projektowania i wykonania.

Napisano

Jak dla mnie to w ogóle łodzie latające rządzą

Bardzo zacne wykonanie.

Nie znalazłem do niego wątku warsztatowego a szkoda by bym się dokształcił

Te wszystkie dodatki to z "pudełka" czy dorabiałeś ekstra we własnym zakresie?

Zawsze przy tych konstrukcjach ze śmigłem pchającym zastanawiam się co czuł ten tylni strzelec pokładowy.

Chyba przydzielali tam samych kozaków

Napisano

Model jest z tych z dolnej półki co do wykonania wyprasek i przyglądając się mu bliżej to dużo mu brakuje do originale .Ale ja mam już taka zasadę że nie poprawiam tego co spieprzył producent (niech się on wstydzi)

Szkoda nerwów i czasu na męczenie sie nad poprawkami i siedzenie po pół roku nad modelem gdy są zacniejsze do robienia ,Za jakiś czas może ktoś wyprodukuje walrusa z prawdziwego zdarzenia i wtedy ten wyląduje w koszu

A wracając do pytania ,model prosto z pudla + wykonanie nitów i lampy w dolnym skrzydle