pzbora Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Witam wszystkich. W dziale pojazdy wojskowe jestem po raz pierwszy gdyż moim głównym zainteresowaniem było do tej pory lotnictwo. Obserwując poczynania mojego znajomego w dziedzinie pojazdów wojskowych postanowiłem spróbować swoich sił w tej skomplikowanej dziedzinie. Traf chciał, że wpadł mi w ręce sklejony już wcześniej model Tigera z prośbą o pomalowanie . Nie posiadając większego doświadczenia potraktowałem go więc jako poligon doświadczalny dla różnych technik jednak z możliwie dużą starannością. Oto moje wypociny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Idź robić samoloty a nie konkurencje Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HerrAdler Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Model super mój stary tiger ma się na noc tylko hamulec wylotowy taki "nieużywany"(choć może jeszcze nie trafił na front) trochę mi podpada i ta szpara wokół włazu ładowniczego niszczy trochę cały efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Grudnia 2013 Share Napisano 27 Grudnia 2013 Model bardzo dobry, szkoda tylko że nie dorobiłeś zimmeritu, na wszystkich jednostkach tego typu był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Widzę że Tygrys jako pierwszy model (choć jak piszesz nie ty składałeś) i to ubabrany aż po wieżę to częsty widok. Sam też od Tygrysa zaczynałem. Co do modelu to malowanie bardzo ładne, obicia tez dobrze się prezentują od strony technicznej. Jak na mój gust to chyba ciut za bardzo styrany, ale brawa i tak się należą. Podoba mi się efekt wypłowienia kamuflażu, możesz napisać jak go osiągnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mopek Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 Ja w każdym modelu podziwiam ubrudzenia błotem. Nie wiem jak Wy to robicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 szkoda tylko że nie dorobiłeś zimmeritu, na wszystkich jednostkach tego typu był. Kolega źle trochę opisał galerię to jest Tiger I Hybrid(a przynajmniej udaje),one nie miały zimmu.Wykonanie modelu na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 bardzo fajny zwłaszcza jak na debiut, odrobinę widać film na kalkach tych z numerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 28 Grudnia 2013 Share Napisano 28 Grudnia 2013 dołączam się do pytania o "wypłowiały kamulflaż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzbora Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 dołączam się do pytania o "wypłowiały kamulflaż" Zależało mi właśnie na uzyskaniu takiego efektu. W malowaniu samolotów robię to rozjaśniając kolor bazowy ale w tym przypadku myślę, że nie zdałoby to egzaminu. Wykorzystałem metodę podobną jak w malowaniu bocznych powierzchni kadłubów lotnictwa niemieckiego z II WŚ, gdzie często kamuflaż był nierównomiernie natryskiwany nieregularnymi plamami. W tym przypadku również zrobiłem to aerografem z ręki, różnicując grubość i zarazem przejrzystość kamuflażu unikając regularnych kształtów plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 -świetne malowanko,błotko też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi