Lipstein Napisano 9 Maja 2014 Autor Share Napisano 9 Maja 2014 Tragedia - płyn zeżarł mi "30" z wersji oznaczeń z Normandii... Poratuje ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Maja 2014 Autor Share Napisano 13 Maja 2014 Nie ma fotek, nie ma komentarzy... No to czas to zmienić: Czarny kamuflaż malowałem na początku z ręki, w kilku miejscach chyba mi to "wyszło" i odkurzu prawie nie widać; później poprawiłem krawędzie z maskując wałeczkami z patafixu. Następnym razem będę maskował, bo taka improwizacja się chyba nie opłaca. Na brakującą "trójkę" z 30-tki nalepię coś lub jakiś brud rzucę, bo nie mam jak jej dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Lipstein, czy Ty używasz lakieru bezbarwnego przed washem? Na tym zawiniątku na wieży wygląda jakbyś go ciaptał "na surowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Bezbarwny pod wash daję zawsze, Humbrola błyszczącego dokładnie, bo z Sidoluxem bywa tak, że go zetrę później. Efekt ciaptania to działanie szpachlówki, na którą chciałem przykleić dodatkowe tobołki: zmatowiła farbę, ale na szczęście nie rozpuściła plastiku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Obicia gąbką, czy pędzelek 000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Maja 2014 Autor Share Napisano 29 Maja 2014 gąbka, pędzelkiem mi nie za bardzo naturalnie wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 bardzo fajnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Maja 2014 Autor Share Napisano 31 Maja 2014 Dzięki! teraz kminię, z czego zrobić pomarańczowy panel sygnalizacyjny na tył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Maja 2014 Share Napisano 31 Maja 2014 Ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 To nie koniec prac nad modelem, postanowiłem coś sam ulepić, na początek próba odtworzenia panelu szybkiej identyfikacji z modeliny: wersja pierwsza: wersja druga, cieńsza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Moim skromnym zdaniem trochę za bardzo go dopasowałeś do pojazdu. Wygląda jakby był wytłoczony, a nie położony. Nie mniej jednak sam model już i tak wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Też mi się nie widzi. Jeszce raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 no to do zrobienia zostaje już chyba tylko wersja "naciągnięta"... I chyba z chusteczki... Nie mam pojęcia, z czego to było robione - jakieś naturalne plecione włókna? Brezent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 wielkie dzięki Pawle! myślisz, że z modeliny można zrobić taki cienki płat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Chyba lepszy byłby green stuff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 nie posiadam... Nie stosowałem do tej pory i nie zaopatrzyłem się... Podziałam z masą Wamodu, którą kiedyś zakupiłem. Nie posiadacie wymiarów tego panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2014 trzecie podejście: Użyłem masy Wamodu, mieszając składniki pół na pół, co mam nadzieję spowoduje stwardnienie całosci za jakiś czas. Teraz malowanie i wash. Paweł, wielkie dzięki za info co do wymiarów i kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 Podziękował! Zostawię tak jak jest, lepiej nie będzie, a tylko zepsuć mogę. nie mam niestety zdolności do rzeźbienia, ale może choć jakiś worek na wzór wykonam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Zgadzam się z Pawłem o niebo lepiej Ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Ładnie . Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 micmal, GrzesiekW - dziękuję; miło, jak komentują dużo lepsi ode mnie. Jak toto wyschnie (leżakuje na parapecie, a pogoda ma być piękna i słoneczna), to dzisiaj malowanie, dorobienie linek od anten do uchwytów transportowych i doklejenie skrzynek na amunicję do wieży. I koniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 teraz to klasa, bardzo śmierdzi ta masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2014 oj śmierdzi.... zapomniałem, że ją kupiłem i trochę stwardniał jeden składnik. kupię tego GS, bo to pewnie niebo a ziemia do reszty tego typu wynalazków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 5 Czerwca 2014 Share Napisano 5 Czerwca 2014 Doradzam, za radą Pawła, dokupić Magic Sculpa i wymieszać z GS. Zyskujesz wtedy same dobre cechy tych mas, eliminując minusy, ale o tym to lepiej żeby Paweł napisał, bo to on jest Simply the BEST w rzeźbieniu cudeniek, więc co ja tam będę pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi