matejson Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Witam wszystkich serdecznie, Projekt wymęczony, ale skończony. Model z początku miał niekompletne podwozie i wannę. Inspirowałem się archiwalnym zdjęciem do wykonania małej scenki. Warsztat prowadziłem tutaj. A o to efekty: ] Skala 1/72. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Taaa...widzi mnie siem ten Jozin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Według mnie wspaniała praca. Tylko jedno małe "ale". Przez te fale po bokach wygląda jakby nieźle popierdzilał w tej rzece Ogólnie świetna praca, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 8 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2014 Dzięki za komentarze. Co do wody i fal po bokach, każdy ma inną wizje i inne odczucia. Moim zdaniem brakuje jeszcze większej fali na przedniej płycie kadłuba. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Mosel i scenka bardzo mi się podobają, moim zdaniem woda jest spoko, pracujące gąski mogły wzbudzać takie fale po bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Super wykonanie, bardzo ładna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Generalnie świetna praca. Ale woda nie jest jej mocnym elementem. Po pierwsze fale jak od niszczyciela, po drugie nie ma żadnych "bulgotów" koło pracujących gąsienic, po trzecie, pojazd nie pcha przed sobą wody . Robiąc taka wodę dobrze jest przeanalizować trochę zdjęć . Dodam na koniec, ze kilka razy sprawdzałem, czy to na pewno 72 ,-)) Edytowane 9 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Świetny pomysł! Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Jakie dałeś gąski do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Dziękuje za komentarze. Generalnie świetna praca. Ale woda nie jest jej mocnym elementem. Po pierwsze fale jak od niszczyciela, po drugie nie ma żadnych "bulgotów" koło pracujących gąsienic, po trzecie, pojazd nie pcha przed sobą wody . Robiąc taka wodę dobrze jest przeanalizować trochę zdjęć .Dodam na koniec, ze kilka razy sprawdzałem, czy to na pewno 72 ,-)) Owszem, trochę przejrzałem materiałów wideo i innych. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Lepiej późno niż wcale ,-)). Doświadczenia z oglądania z pewnością przydadzą Ci się przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Chyba, źle mnie zrozumiałeś. To są materiały, które posłużyły mi jako inspirację przy robieniu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Spiton. Z całym szacunkiem, ale czepiasz się pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Spiton. Z całym szacunkiem, ale czepiasz się pierdół. To prawie definicja modelarstwa ,-)) A na poważnie. Matejson to doświadczony modelarz, nie początkujący chłopiec. Myślałem, że konstruktywna krytyka może mu się przydać. Ułożenie wody przed różnego typu pływającymi obiektami, to coś co mnie trochę interesuje, dlatego podzieliłem się moimi uwagami. W każdym razie nie ciągnę tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Seba, jasne dziękuje szczerze za uwagi Tylko, to że może nie wyszło mi tak jak wyjść powinno nie było spowodowane, że do tematu się nie przyłożyłem. Praktyka czyni mistrza, mam nadzieję, bo to nie jedyny projekt z imitacją wody i fal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Mateusz, Twoja winietka jest bardzo inspirująca. Oglądając ją zacząłem się zastanawiać, czy nie przerobić jednego z zalegających pudła rozgrzebanych czołgów na "amfibie" . Brawo za odważny temat. Podpowiem, ze wodę tego typu dobrze jest zrobić z czegoś plastycznego, jak glina samoutwardzalna na przykład. Bo woda w takich okolicznościach nie jest taka płaska jak się wydaje. Szczególne gratulacje za ludziki. Wyglądają na większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Ja najpierw kształt tafli wody oraz fale uformowałem z plasteliny. Pomalowałem akrylami, a potem nałożyłem żywicę Vallejo Water Effects. Link do warsztatu poniżej: http://matejson.blogspot.com/search/label/Jozin%20z%20Bazin%20JSU-152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Malowałeś akrylami bezpośrednio po plastelinie ? Pytam bo miałem kiedys duze problemy z malowaniem po plastelinie. Pękała cholera i musiałem ja pokryć cienką warstwą właśnie water effectu, żeby pękać przestała.I dopiero na water effect kładłem farbę i na wierzch znowu water effect ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 Tak. Mi nie pękała, ale bardzo łatwo można ją zdrapać. Musiałem uważać z nakładaniem water efdectu. Mógłbyś pokazać swoje testy z wodą i falami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Tak. Mi nie pękała, ale bardzo łatwo można ją zdrapać. Musiałem uważać z nakładaniem water effectu. Mógłbyś pokazać swoje testy z wodą i falami? Jasne. jeden jest tu : http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=31&t=8697&start=60 Nie było łatwo, bo pierwsza -sylikonowa woda zżółkła. I musiałem wszystko "psuć" Drugi -plastelinowy jest tu : http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=31&t=20839&start=30 Długo nie mogłem opanować plasteliny położonej chyba zbyt cienka warstwą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Podoba mi się. Fajnie wykonane dobry pomysł. Gratuluję tym bardziej, ze na początku myślałem że to 35.. Lata temu robiłem coś podobnego z BRDM-2 (Revell) tyle, że musiałem. Kupiłem model bez... wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Generalnie się podoba. Wykonane na wysokim poziomie. Niestety scenka sporo traci z powodu kompozycji. Brakuje "terenu" dookoła. Szkoda bo efekt byłby o wiele lepszy, jak mi się zdaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi