Konrad C Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 Witam! Na warsztat pada tytułowy pokrak. Model jak i zestaw Legenda otrzymałem od Michała (micmal) za co mu dziękuje. Będzie to doskonałe oderwanie się od szpachli i papieru ściernego przy pracach nad T-35. Dodatkowo do modelu postanowiłem dokupić blaszki Haulera, które są w trakcie sprowadzania. Nie znalazłem żadnego in-boxu w sieci ale wyglądają mniej więcej tak (KLIK) Postanowiłem także wymienić lufy Browninga M1919 które są dostępne w ofercie RB - 35B82. Cytuj
Desaxe Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 Uwielbiam ten wóz Parę miesięcy temu skończyłem mojego Staga i chętnie popatrzę jak ktoś inny podchodzi do tematu - masz we mnie wiernego widza wątku: Cytuj
micmal Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 I ja zaglądam. masz we mnie wiernego widza wątku:Obrazek No właśnie na Ciebie liczyłem jak tak gadaliśmy z Konradem Cytuj
Desaxe Napisano 8 Stycznia 2014 Napisano 8 Stycznia 2014 No właśnie na Ciebie liczyłem jak tak gadaliśmy z Konradem Miło mi Postaram się pomóc w razie wątpliwości, bo sporo uzbierałem na temat naszych stagów i mnie też oświeciło kilka osób odnośnie detali na maila mogę podesłać kilka ciekawych fotek z detalami i Stagów ze zbiornikami (plotki głosiły, że polskie ich nie miały, a fotki się znalazły) PS - polecam dokupić wyrzutniki granatów dymnych z Armorscale, jeśli ich nie ma w Twoich blaszkach - prawie wszystkie nasze wozy je miały i dodają fajnego detalu wieży Cytuj
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Napisano 9 Stycznia 2014 Myślę, że do malowania daleko a ja sam nie wiem jakie wybiorę. Desaxe jeżeli mógłbyś, podeślij mi to co masz na maila: konradcibatbg@wp.pl Cytuj
makinen Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Ooooooo, kolejny Staghound. Pojazdy drugowojenne nie są moimi ulubionymi, ale dobrze zrobiony ( a na taki sie chyba zanosi) model ciekawego wozu chętnie pooglądam. Podobała mi sie praca Desaxe, więc tym bardziej z ciekawością będę obserwował. Cytuj
hubert72 Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Będę zaglądał- bardzo lubię ten pojazd, mam Staga w magazynie ale w małej skali. Namawiam na Polonika! Cytuj
bazylms Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Rozkręcasz się Konrad. Ja jednak będę czekał na Teciaka jako zwolennik pojazdów z gąsienicami. Co nie znaczy że nie będę zaglądał. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 ja także jestem fanem Staghoundów, z przyjemnością popatrzę mając nadzieję, że zrobisz Polaka z Włoch. Cytuj
rhinoceros Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Trzymam kciuki! Podobnie jak Andrzej jestem fanem tych pojazdów... zwłaszcza, że sam też go mam na półce... Pozdrawiam! Cytuj
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Napisano 9 Stycznia 2014 Początek prac skupił się na samych bryłach wieży i wanny bez mniejszych detali. Zamiana luf sprawiła, że pojazd zyska fajniejszy detal. Postanowiłem także wymienić gniazdo jak i samą antenę. Z włazów silnika zeszlifowałem wyznaczniki doklejania elementów. Z własnego doświadczenia wiem, że po malowaniu je gdzieś tam widać i psuje to wygląda ostateczny. Wyznaczniki zamieniłem na małe dziurki wywiercone ostrzem skalpela. Czekam także na szpachlówko-podkład, czyli Surfacera 1200 oraz 500 aby rozpocząć nadawanie faktur odlewu wieży jak i innych elementów. Cytuj
Desaxe Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Na tym etapie możesz dorobić delikatny spaw pomiędzy płytą czołową, a płytą z okienkami przednimi No i fajnie, że masz taką lufę, a nie to badziewie co w Bronco - tam jest tylko wytłoczona końcówka lufy, a reszta przed nakrętką z plastiku jest. Połączenie obu było na małej powierzchni i niemiłosiernie się łamało przy transporcie i malowaniu Cytuj
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Napisano 9 Stycznia 2014 Na tym etapie możesz dorobić delikatny spaw pomiędzy płytą czołową, a płytą z okienkami przednimi No i fajnie, że masz taką lufę, a nie to badziewie co w Bronco - tam jest tylko wytłoczona końcówka lufy, a reszta przed nakrętką z plastiku jest. Połączenie obu było na małej powierzchni i niemiłosiernie się łamało przy transporcie i malowaniu Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> Póki co Stag stoi już o własnych siłach. Podjąłem decyzję, że nie będę robił polaka. Cytuj
Twitch Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Fajny zestaw wyłapałeś no i cieszy mnie to że znowu można oglądać twoje prace Cytuj
Desaxe Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> No w Bronco były niezgorsze to zostawiłem jak są, dodając ten na przedniej płycie. Daj jakieś zbliżenia tych z Italerki, może nie będzie tak źle Cytuj
Konrad C Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Napisano 10 Stycznia 2014 Dzięki za odzew Panowie. Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> No w Bronco były niezgorsze to zostawiłem jak są, dodając ten na przedniej płycie. Daj jakieś zbliżenia tych z Italerki, może nie będzie tak źle Póki co mi zbliżenia nie wychodzą, muszę w końcu kupić mocniejsze źródło światła. :> Dzisiaj jak widać zawieszenie zostało ukończone, generalnie pozostały błotniki i reszta drobnicy. Chciałem także wyszlifować w końcu wieżę oraz kadłub ale przeciąłem sobie skalpelem kciuka tak, że jak trzymam papier ścierny to leci krew. No i będę musiał troszkę poczekać na tego Haulera. Chwilowo warsztat zawieszam. :> Cytuj
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Napisano 12 Stycznia 2014 Wieża praktycznie gotowa. Brakuje jej tylko jednej części fototrawionej, która mieści się w zestawie Haulera i faktury odlewu. Bambetle przyklejone tymczasowo. Poszukuję osłon tylnych świateł pozycyjnych. Moje zestawowe to dwie małe kupki niedolanego plastiku. Cytuj
Desaxe Napisano 12 Stycznia 2014 Napisano 12 Stycznia 2014 Z tymi osłonami to ciężko, chyba łatwiej będzie samemu wyrzeźbić Cytuj
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Napisano 12 Stycznia 2014 Dzięki! Nad osłonami jeszcze pomyślę. Przymierzyłem błotniki. Oryginalne wcięcia producenta zaszpachlowałem - teraz nie mam problemów ze spasowaniem błotników. Przed ich przyklejeniem muszę sprawdzić ewentualne niedoróbki. Cytuj
Konrad C Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Napisano 24 Stycznia 2014 Sprawdz priv Czekam Skończyłem se wieże. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 a propos bambetli - Kanrad, znasz jakieś zdjęcie Staga z epoki z objuczoną wieżą? bo jesli przyjrzysz się konstrukcji wieży to pojawia się mały problem - nie było na czym bambetli wieszać. jeśli tobołki sa tymczasowe to polecam to twojej uwadze. Cytuj
Konrad C Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Napisano 25 Stycznia 2014 Tobołki są tymczasowe i powiem szczerze, że póki co nie rozgryzłem tego problemu. :> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi