Konrad C Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Witam! Na warsztat pada tytułowy pokrak. Model jak i zestaw Legenda otrzymałem od Michała (micmal) za co mu dziękuje. Będzie to doskonałe oderwanie się od szpachli i papieru ściernego przy pracach nad T-35. Dodatkowo do modelu postanowiłem dokupić blaszki Haulera, które są w trakcie sprowadzania. Nie znalazłem żadnego in-boxu w sieci ale wyglądają mniej więcej tak (KLIK) Postanowiłem także wymienić lufy Browninga M1919 które są dostępne w ofercie RB - 35B82. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Uwielbiam ten wóz Parę miesięcy temu skończyłem mojego Staga i chętnie popatrzę jak ktoś inny podchodzi do tematu - masz we mnie wiernego widza wątku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 I ja zaglądam. masz we mnie wiernego widza wątku:Obrazek No właśnie na Ciebie liczyłem jak tak gadaliśmy z Konradem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 o super szykuje się ciekawy warsztzt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 No właśnie na Ciebie liczyłem jak tak gadaliśmy z Konradem Miło mi Postaram się pomóc w razie wątpliwości, bo sporo uzbierałem na temat naszych stagów i mnie też oświeciło kilka osób odnośnie detali na maila mogę podesłać kilka ciekawych fotek z detalami i Stagów ze zbiornikami (plotki głosiły, że polskie ich nie miały, a fotki się znalazły) PS - polecam dokupić wyrzutniki granatów dymnych z Armorscale, jeśli ich nie ma w Twoich blaszkach - prawie wszystkie nasze wozy je miały i dodają fajnego detalu wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Myślę, że do malowania daleko a ja sam nie wiem jakie wybiorę. Desaxe jeżeli mógłbyś, podeślij mi to co masz na maila: konradcibatbg@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Ooooooo, kolejny Staghound. Pojazdy drugowojenne nie są moimi ulubionymi, ale dobrze zrobiony ( a na taki sie chyba zanosi) model ciekawego wozu chętnie pooglądam. Podobała mi sie praca Desaxe, więc tym bardziej z ciekawością będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Będę zaglądał- bardzo lubię ten pojazd, mam Staga w magazynie ale w małej skali. Namawiam na Polonika! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Rozkręcasz się Konrad. Ja jednak będę czekał na Teciaka jako zwolennik pojazdów z gąsienicami. Co nie znaczy że nie będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 ja także jestem fanem Staghoundów, z przyjemnością popatrzę mając nadzieję, że zrobisz Polaka z Włoch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Trzymam kciuki! Podobnie jak Andrzej jestem fanem tych pojazdów... zwłaszcza, że sam też go mam na półce... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Początek prac skupił się na samych bryłach wieży i wanny bez mniejszych detali. Zamiana luf sprawiła, że pojazd zyska fajniejszy detal. Postanowiłem także wymienić gniazdo jak i samą antenę. Z włazów silnika zeszlifowałem wyznaczniki doklejania elementów. Z własnego doświadczenia wiem, że po malowaniu je gdzieś tam widać i psuje to wygląda ostateczny. Wyznaczniki zamieniłem na małe dziurki wywiercone ostrzem skalpela. Czekam także na szpachlówko-podkład, czyli Surfacera 1200 oraz 500 aby rozpocząć nadawanie faktur odlewu wieży jak i innych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Ależ to brzydkie! Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Na tym etapie możesz dorobić delikatny spaw pomiędzy płytą czołową, a płytą z okienkami przednimi No i fajnie, że masz taką lufę, a nie to badziewie co w Bronco - tam jest tylko wytłoczona końcówka lufy, a reszta przed nakrętką z plastiku jest. Połączenie obu było na małej powierzchni i niemiłosiernie się łamało przy transporcie i malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2014 Na tym etapie możesz dorobić delikatny spaw pomiędzy płytą czołową, a płytą z okienkami przednimi No i fajnie, że masz taką lufę, a nie to badziewie co w Bronco - tam jest tylko wytłoczona końcówka lufy, a reszta przed nakrętką z plastiku jest. Połączenie obu było na małej powierzchni i niemiłosiernie się łamało przy transporcie i malowaniu Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> Póki co Stag stoi już o własnych siłach. Podjąłem decyzję, że nie będę robił polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Fajny zestaw wyłapałeś no i cieszy mnie to że znowu można oglądać twoje prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> No w Bronco były niezgorsze to zostawiłem jak są, dodając ten na przedniej płycie. Daj jakieś zbliżenia tych z Italerki, może nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2014 Dzięki za odzew Panowie. Zastanawiam się czy całościowo nie "przespawać" tego modelu, spawy producenta to małe kropeczki ustawione w linii. :> No w Bronco były niezgorsze to zostawiłem jak są, dodając ten na przedniej płycie. Daj jakieś zbliżenia tych z Italerki, może nie będzie tak źle Póki co mi zbliżenia nie wychodzą, muszę w końcu kupić mocniejsze źródło światła. :> Dzisiaj jak widać zawieszenie zostało ukończone, generalnie pozostały błotniki i reszta drobnicy. Chciałem także wyszlifować w końcu wieżę oraz kadłub ale przeciąłem sobie skalpelem kciuka tak, że jak trzymam papier ścierny to leci krew. No i będę musiał troszkę poczekać na tego Haulera. Chwilowo warsztat zawieszam. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Wieża praktycznie gotowa. Brakuje jej tylko jednej części fototrawionej, która mieści się w zestawie Haulera i faktury odlewu. Bambetle przyklejone tymczasowo. Poszukuję osłon tylnych świateł pozycyjnych. Moje zestawowe to dwie małe kupki niedolanego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Wypas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Z tymi osłonami to ciężko, chyba łatwiej będzie samemu wyrzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Dzięki! Nad osłonami jeszcze pomyślę. Przymierzyłem błotniki. Oryginalne wcięcia producenta zaszpachlowałem - teraz nie mam problemów ze spasowaniem błotników. Przed ich przyklejeniem muszę sprawdzić ewentualne niedoróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Sprawdz priv Czekam Skończyłem se wieże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 a propos bambetli - Kanrad, znasz jakieś zdjęcie Staga z epoki z objuczoną wieżą? bo jesli przyjrzysz się konstrukcji wieży to pojawia się mały problem - nie było na czym bambetli wieszać. jeśli tobołki sa tymczasowe to polecam to twojej uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Tobołki są tymczasowe i powiem szczerze, że póki co nie rozgryzłem tego problemu. :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi