Jump to content

Recommended Posts

Posted
. Czy będzie konkurencją dla AZ Model. Na pewno, ze względu na cenę.

Cena i łatwość montażu będzie przemawiać za Airfixem. Być może też jakość kalkomanii, które w ostatnich Airfixach są według mnie wybitnie dobre. Ja w każdym razie odpuściłem zakup AZ.

Posted

Cóż to za konkurencja, skoro typ dość niszowy i rzadko się pojawia w galeriach. Nie wiem czy nawet tani Airfix potrafi to zmienić.

Posted

Zacytowałeś foto z wątku "90-lat polskich skrzydeł". A więc, jak widać, mnie ten problem już nie dotyczy (raczej nie planuję wykonanie drugiej Ćmy Tygrysiej), dlatego ograniczyłem się tylko do zadania pytania o konkurencyjność modelu. Na marginesie, warto przypomnieć o blaszkach MARABU, jakie ukazały się do modelu AZ Model. Można z nich wykonać m.in. dokładne wnętrze kokpitów. Teraz, kupując Airfixa, wyjdzie to dużo taniej, a blaszki są świetne!

b321e27ef323b4ccmed.jpg

bd1b667e3682c607med.jpg

Co do "niszowości" tego typu, to....no nie wiem, nie wiem? Co by powiedzieli modelarze z Albionu? Zapewne wiesz, ze bodaj wszyscy piloci RAF z np. bitwy o Anglię ( w tym polscy) szkolili się najpierw na Ćmach, a model Airfixa wydany w latach 50-tych, ubiegłego stulecia, był jednym z pierwszych w katalogu Airfixa. Mam jego wydanie w woreczku z lat 60-tych, ale to już tzw. "collector item", nie do budowy, tylko do "posiadania"

• 1 month later...
Posted

Może wcale nie taka nisza - przecież można wykonać piękny żółty T-7230 - z szachownicą, gapą, latający w Polsce, jak się trochę uprzeć to i dotknąć się pewnie da na którymś z pikników lotniczych... - i wszystko zgodne z oryginałem!