Wojciech Butrycz Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Tak będzie wyglądał. Czy będzie konkurencją dla AZ Model. Na pewno, ze względu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 . Czy będzie konkurencją dla AZ Model. Na pewno, ze względu na cenę. Cena i łatwość montażu będzie przemawiać za Airfixem. Być może też jakość kalkomanii, które w ostatnich Airfixach są według mnie wybitnie dobre. Ja w każdym razie odpuściłem zakup AZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Cóż to za konkurencja, skoro typ dość niszowy i rzadko się pojawia w galeriach. Nie wiem czy nawet tani Airfix potrafi to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 10 Stycznia 2014 Share Napisano 10 Stycznia 2014 Pojawia się może i rzadko, ale jak się już pojawi, to rekompensuje niedostatek z nawiązką. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=9512&p=619927#p619927 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Zacytowałeś foto z wątku "90-lat polskich skrzydeł". A więc, jak widać, mnie ten problem już nie dotyczy (raczej nie planuję wykonanie drugiej Ćmy Tygrysiej), dlatego ograniczyłem się tylko do zadania pytania o konkurencyjność modelu. Na marginesie, warto przypomnieć o blaszkach MARABU, jakie ukazały się do modelu AZ Model. Można z nich wykonać m.in. dokładne wnętrze kokpitów. Teraz, kupując Airfixa, wyjdzie to dużo taniej, a blaszki są świetne! Co do "niszowości" tego typu, to....no nie wiem, nie wiem? Co by powiedzieli modelarze z Albionu? Zapewne wiesz, ze bodaj wszyscy piloci RAF z np. bitwy o Anglię ( w tym polscy) szkolili się najpierw na Ćmach, a model Airfixa wydany w latach 50-tych, ubiegłego stulecia, był jednym z pierwszych w katalogu Airfixa. Mam jego wydanie w woreczku z lat 60-tych, ale to już tzw. "collector item", nie do budowy, tylko do "posiadania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 Relacja ze składania nowej, airfixowej Ćmy. http://uamf.org.uk/viewtopic.php?f=19&t=8853 Moim zdaniem, poza delikatniejszą imitacją płótna, jakichś szczególnych fajerwerków na plus w stosunku do "hakute" AZ Model nie widać Ale, może to tylko mój podświadomy "usprawiedliwiacz" wywalonej niepotrzebnie kasy na czeskiego kundla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Może wcale nie taka nisza - przecież można wykonać piękny żółty T-7230 - z szachownicą, gapą, latający w Polsce, jak się trochę uprzeć to i dotknąć się pewnie da na którymś z pikników lotniczych... - i wszystko zgodne z oryginałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi