Firefly Vc Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Urwało mi 4 litery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 1 Marca 2015 Autor Share Napisano 1 Marca 2015 Witam! Mała aktualizacja wątku który niemiłosiernie przysechł. Po dosyć ostrym starcie nastąpiło dramatyczne załamanie formy i idąca za tym niemota - , stąd ów nie planowany przestój . Już mi się wydawało że biedak spocznie na wieki w stanie niedokończonym w mrokach pudła dzieląc ponury los innych zapomnianych a rozgrzebanych onegdaj nieszczęśników ale nareszcie przemogłem się i popchnąłem trochę prace do przodu . Aktualnie przedstawia się to następująco: Armatka: ...przybyło również nieco drobiazgów z zewnątrz i można sobie pozwolić na przymiarkę z armatką: W zasadzie pozostaje mi jedynie jeszcze do zrobienia parę dupereli wewnątrz przedziału bojowego oraz radiostacja. C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Ale super. Już się trochę bałem, że się nie przemożesz i go nie skończysz. Bardzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Jest pyszny, piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Rewelacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Jak na 72 to miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 6 Marca 2015 Autor Share Napisano 6 Marca 2015 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Zbiorczo: bardzo się cieszę że model podoba się Sz. Forumowiczom! Kolejna odsłona dramatu czyli radiostacja : Tak oto model został po długich mękach w zasadzie ukończony - teraz pora na ostatnie poprawki i następnie można go będzie potraktować surfejserem C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sklejacz001 Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 I bardzo fajnie że warsztat idzie do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Marca 2015 Share Napisano 6 Marca 2015 Super. to jest świetny kawał modelarstwa. armatka rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 7 Marca 2015 Share Napisano 7 Marca 2015 Czyżby takie przyśpieszenie przed Bytomiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Marca 2015 Autor Share Napisano 7 Marca 2015 Witam! Czyżby takie przyśpieszenie przed Bytomiem? Nic z tych rzeczy ! Do końca jeszcze bardzo daleko . Po za tym wiosna idzie i niebawem znów trzeba będzie sobie odpuścić zabawę . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 8 Marca 2015 Share Napisano 8 Marca 2015 zdjęcie uciekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 9 Marca 2015 Share Napisano 9 Marca 2015 Tylko nie mów że nie będzie szansy zobaczenia tych ostatnich cudeniek w Bytomiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Marca 2015 Autor Share Napisano 19 Marca 2015 Witam! Na początek mała skrzynka odpowiedzi: Tylko nie mów że nie będzie szansy zobaczenia tych ostatnich cudeniek w Bytomiu Odpowiedź już znasz . zdjęcie uciekło Powinny niebawem pojawić się z powrotem... Ale nic to! Walczę dalej ! Ostatnie poprawki naniesione i surfejser Gunze 1200 w akcji : C.d.n. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Przesadziłeś i to gruboooo aż się odechciewa samemu modelować jak widać jakie cuda "skraczujesz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Aż trudno uwierzyć, że to 1/72 O.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 I pewnie nie dało rady zrobić z tego matki i odlać więcej ,tylko że nie będzie tego miał nikt tylko Temir .Super wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 można spytać jakiego podkładu używasz? bo ja mam AK Interactive ale jakoś mi leży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Witam! Przesadziłeś i to gruboooo Aż trudno uwierzyć, że to 1/72 A jednak ! P.S: Pozdrowienia dla ziomka! I pewnie nie dało rady zrobić z tego matki i odlać więcej ,tylko że nie będzie tego miał nikt tylko Temir .Super wyszło . Nawet nie próbowałem myśleć o czymś takim . Jak dla mnie zbyt skomplikowana konstrukcja -nie umiem sobie wyobrazić podziału i jakich by trzeba dokonać uproszczeń . Wystarczy spojrzeć na "Milicastowego" żeby pożegnać się z tego typu ideą . A tak po za tym to cieszę się niezmiernie że mój ulepek znajduje uznanie ! można spytać jakiego podkładu używasz?bo ja mam AK Interactive ale jakoś mi leży. surfejser Gunze 1200 w akcji ...lub "Gunze 1000". Można je rozcieńczać rozpuszczalnikiem do farb akrylowych "Wamodu" ale zdecydowanie lepszy w użyciu jest oryginał "MR Hobby" : "Mr.COLOR THINNER". Surfejser rozcieńczam metodą "na oko" . Po zmiksowaniu warto sobie psiknąć na próbę na boku np. na jakimś wraku: jak jest zbyt gęsty pojawia się efekt "pajęczynki" a wtedy robi się mocno nieciekawie, natomiast zbyt rzadki spływa i robią się zacieki. W obydwu przypadkach usunięcie feleru jest pracochłonne i kłopotliwe . Podkładu AK Interactive nie znam więc się nie wypowiadam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 co ślepemu po oczach ... kiedyś użyłem ze dwa razy Gunze ale ta właśnie pajęczynka mnie nieco rozczarowała...może jednak wrócę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Witam! co ślepemu po oczach ... kiedyś użyłem ze dwa razy Gunze ale ta właśnie pajęczynka mnie nieco rozczarowała Bo właśnie był za gęsty . może jednak wrócę... Polecam bo warto . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juliusz Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Lodzio Miodzio Temir Bardzo się podoba, ale szkoda tak jak pisał Marek że tylko jedna sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 20 Marca 2015 Share Napisano 20 Marca 2015 Juliusz bo Temir nas nie lubi i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Marca 2015 Autor Share Napisano 20 Marca 2015 Witam! Juliusz bo Temir nas nie lubi i tyle . No wiesz ! Jak możesz! Pozdrawiam! P.S. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi