Alex976 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Spiton, jak zwykle u Ciebie, model najwyższej klasy Świetnie podrapany, świetnie zrobione golenie, świetnie... A zresztą, wszystko świetne. Moje gratulacje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 A ja tak trochę z innej beczki: Sebastian, a co z tym Bronco w polskich barwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 A ja tak trochę z innej beczki: Sebastian, a co z tym Bronco w polskich barwach? W końcu ktoś zadał to pytanie! podpisuję się pod nim i ja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 A ja tak trochę z innej beczki: Sebastian, a co z tym Bronco w polskich barwach? W końcu ktoś zadał to pytanie! podpisuję się pod nim i ja... Chodzę koło niego i... pewnie go skończę. Musze wystrugać drugi silnik. Nudne zajęcie. Ale przy takim dopingu dam radę ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 Dokleiłem wlew paliwa na zbiorniku, , dorobiłem z blaszki klapy podwozia, i lufy działek. Użyłem zestawowych, tylko nawierciłem w nich otwory. Dawno już nie doklejałem zestawowych luf ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 śliczny brudas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 Dorobiłem klapki zamykające podwozie. Zestawowe były za małe. A poza tym "druciane pałąki" były chyba niewłaściwego kształtu. Dorobiłem tez korek do zbiornika(dzięki seba 77), i tu go widać ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 widzę też zmianę numeru :-) powstaje model,który na początku wydawał się porażką. Świetny Fenix z popiołów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 widzę też zmianę numeru :-) powstaje model,który na początku wydawał się porażką. Świetny Fenix z popiołów... Już zapomniałem ,że obklejałem go folią i nic z tego nie wyszło . I, że ledwo domyłem go z kleju do folii ,-)) Ale faktycznie wydawało się, że nic z tego nie będzie. W nocy przemyślałem sposób w jaki można trochę lepiej zrobić klapki podwozia i chyba je poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex976 Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 W nocy przemyślałem sposób w jaki można trochę lepiej zrobić klapki podwozia i chyba je poprawie. Seba, znowu zarywasz noce, żeby siedzieć nad modelarstwem? A... Zapomniałem, że Ty nie potrzebujesz snu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 "... a co on jest k....a Robocop?" jak szło w pewnym filmie o chłopakach co nie płaczą :-) tylko na koniec czegos nie sp....ol, tzn nie popsuj bo czesto na joniec coś się wykrzaczy i płacz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 Ja się nie boje tego, ze coś sp...rze. Tak się czasem zdarza. Przerobiłem klapki podwozia, wygladaja fajnie, składają się z większej liczby elementów, ale z oryginałem są trochę na bakier. W każdym razie siedzimy cicho i udajemy, ze wszystko jest OK ,-))... Czy przerobić ??? W sumie to chyba przerobie. ,-)) Te elementy w kształcie litery U powinny byc krótsze. Żeby zmieściły się pionowo we wnęce. Chyba przerobie ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) powinno byc chyba to ucho zgięte w połowie do kształtu koła. http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/1263 Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 No niezupełnie, ale trochę poprawie. W każdym razie Shiden wygląda bojowo na tych swoich szczudłach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Kolejny raz przerobiłem klapki podwozia. Teraz jest w miarę OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Wygląda na bardzo wyeksploatowany Czyli jest super. Jedyne co wali po gałach to lufy działek. PS. Chyba że to wersja eksperymentalna z kalibrem (plus) 30mm Może jednak lepiej wystrugać z igieł lekarskich ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Wygląda na bardzo wyeksploatowany Czyli jest super. Jedyne co wali po gałach to lufy działek. PS. Chyba że to wersja eksperymentalna z kalibrem (plus) 30mm Może jednak lepiej wystrugać z igieł lekarskich ??? Pozdrawiam Są zestawowe. Użyłem ich bo maja ma końcach charakterystyczne zgrubienia. Ale skoro mówisz, że walą po gałach, to może wymienię. Pisze może, bo mam ochotę już po mału finiszować. Pojawiła się kolejna ofiara - Hellcat ,-)) I ten Hellcat mówi do mnie zrób mnie, zrób mnie ! Kurde, liczyłem , że F-14, zacznie tak do mnie mówić, ale on milczy skurczybyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 A ja się spytam: jak i czym zrobiłeś takie fajne przetarcia opon do jasnego koloru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 A ja się spytam: jak i czym zrobiłeś takie fajne przetarcia opon do jasnego koloru? wacikiem z rozpuszczalnikiem. O rymuje się ,-)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2014 Przerobiłem jedna fote na black& white . Żeby poczuć klimat ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 zakładaj szklarnię i pokazuj w pełnej krasie bo już długo tupię z niecierpliwości :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 Założyłem szklarnie ( czy ktoś lubi malować oszklenie ?? ), antenkę, ale na zdjęciach wypatrzyłem jeszcze kilka drobnych braków. Tak, że jest to sesja przedgaleryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 świetnie....jestem pod wrażeniem.Ocena po locie 10 na 10 mozliwych. czekam na więcej ,również innych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Lutego 2014 Autor Share Napisano 1 Lutego 2014 świetnie....jestem pod wrażeniem.Ocena po locie 10 na 10 mozliwych. czekam na więcej ,również innych modeli. Przestanie wiać halny to zrobię jakieś fotki plenerowe ,-)) I jestem zadowolony, że się w weekend wyrobiłem. Mimo faktu, ze nie miałem w tym tygodniu zbyt dużo wolnego czasu ,-)). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Bardzo lubie takie brudasy... Czekam na galerie... Model bardzo udany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi