gumowy01 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Widziałem na żywo w Krakowie na festiwalu i muszę powiedzieć że to naprawdę bardzo ładny model - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Dzięki! Z innej beczki: w zestawie blaszek Eduarda jest radiostacja do jeepa - ma ktoś pojęcie, co to za model? Poza Tym chciałbym dorobić do modelu przewód prowadzący od radia do anteny i w necie jak na razie nic nie znalazłem... Zna ktoś jakąś stronę dot. radiostacji piechoty US Army z czasów operacji w Normandii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 znakomity !!! Świetny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Spiton, wielkie dzięki. Nie będę boju ustawał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Edkowa radiostacja to najprawdopodobniej typ AN/GRC-9, angrynine, tak informacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Lipstein- czy miałeś problem z odnalezieniem części 110 na blaszkach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 zobacz blaszkę nr II po dwóch stronach puszki amunicyjnej do km-u Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Nie pamiętam, ale problem się chyba rozwiązał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Tak, znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Lipstein- możesz coś napisać o sposobie robienia obić? Gąbka- to już wiem, a farby użyte i kolejność. Z racji tego, ze siedzę w pojazdach (pojeździe) współczesnych, to obicia raczej niespotykane. Nie chcę dużo, ale tu i tam bym stuknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) używam czarny mat Humbrola nr 33 bodajże. na to ewentualnie suchym pędzlem srebrzanką. mój sposób nie jest dobry, bo na różnych zdjęciach pojazdów widać, że podkład pod farbą byłwał jasnoszary, a na to kładziono farbę kamuflującą, dlatego mam zamiar robić teraz inaczej: jasnoszare lub rdzawe obicia gąbką, a na to czarny pędzelkiem - zobaczymy, co wyjdzie... Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Ok, dzięki. Wydaje mi sie, ze mogą tez być odpryski poprzedniej warstwy farby- o ile warstw było kilka ( minimum dwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 Lipstain- u Ciebie tego nie widzę. W modelu Tamiya jest chyba gaśnica ( w Eduard sa nawet uchwyty do niej) montowana na opadającej części prawego błotnika. Nigdzie na zdjęciach oryginałów tego nie widziałem- montować? Dodatkowo instrukcja podaje jej kolor jako light gray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 https://www.google.pl/search?q=willys+jeep+fire+extinguisher&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bZWdU9vnE4-u7AaEtoCgCA&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1920&bih=912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 O dzięki Ci dobry człowieku. Widzę, ze w zasadzie to kolor miedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2014 kolor miedzi, dokładnie, a na korpusie była jeszcze instrukcja użytkowania... ja nie montowałem uchwytu przy błotniku, tylko pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 na chwilę obecną wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi