Rhayader Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2014 weź mu dna nie upitalaj... please Troszkę będę musiał No i naklejony Nie obyło się bez strat...drabinka do prostowania, ale jeden bloczek stracony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Główna nadbudówka. Dwa piętra zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Taśma teflonowa? No ale po co będziesz mu ten śliczny wielorybniczy kadłub charatał, nie możesz go zostawić na podstawce jak jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Taśma teflonowa? No ale po co będziesz mu ten śliczny wielorybniczy kadłub charatał, nie możesz go zostawić na podstawce jak jest teraz?Ofkors, teflonowa Model będzie na podstawce, nigdzie go z niej nie zabieram. Mam zamiar przetrzeć burty jakimiś filtrami, to i część podwodna będzie musiała coś dostać by nie odstawała od reszty; ale delikatnie, żadna tam rdza, tylko smugi i cienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Szydercza Gała chyba miał na myśli obcięcie dna a nie brudzenie Takie małe nieporozumienie z interpretacją słowa upitalać. A przeglądanie twoich warsztatów to duża przyjemność. Pozdrawiam Stefan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 z interpretacją słowa upitalać. A to sory, nie załapałem. Nic nie będzie obcinane.A przeglądanie twoich warsztatów to duża przyjemność. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Dokładnie to miałem na myśli Stefanie jeśli chodzi o brud i syf to aplikuj do woli, to w końcu rosyjski okręt, u nich z dokowaniem i czyszczeniem zawsze było krucho. Także scumline'y algi glony dużo dużo Sam się pewnie niedługo będę musiał poznęcać nad swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 ...poznęcać się nad swoim...? Nie słyszałem o tym, by RN miał problemy z dokowaniem i czyszczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Te pancerniki to właściwie przez całą wojnę stały w porcie. ówczesna doktryna zakładała, że maja służyć do obrony wybrzeża i w związku z tym kierownictwo bało się je gdzieś posyłać ze strachu przed stratą. Raz gdzieś w pobliże zapędziły się niemieckie okręty, ale zanim Rosjanie sprawę przedyskutowali, podjęli decyzję i wysłali tam swoje okręty, to Niemcy już dawno odpłynęli. Stąd jeśli już się brudził. to raczej ze starości niż intensywności eksploatacji Zacząłem wyklejać listwy mocujące, tylko kurcze ten pokład jest strasznie dłuuugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Rhayader co do góry zgoda, delikatnie i z wyczuciem, w czasie gnicia w bazie trzeba załogę czymś zająć, więc nie mógł zarosnąć syfem, ale glonom, algom i kamieniowi czajnikowemu nie robi różnicy czy okręt stoi w basenie portowym, czy gania z szkopami po Bałtyku, więc tu ędziesz mógł sobie pozwolić na więcej. Frankie a kto by tam wydokowywał flowera na oczystkowanie dna w samym środku wojny?? Dziury załatać doładować bomb głębinowych i won spowrotem szkopów tępić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Golenie brody odbywa się bez dokowania. Kilku "frogmanów" czyści część podwodną mniej niż godzinę. Oczywiście mówimy o WWII. A jak było w WWI tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Golenie brody tak, ale oni zeskrobywli to co wystawało "poza" kadłub, pożądne oczyszczenie i odmalowanie to zupełnie bajka. Po goloeniu gama kolorystczna dna pozostawała dość spektakularna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 (edytowane) Listwy naklejone Edytowane 10 Maja 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Fajnie wygląda, zrobiłbyś jakies zdjęcie w MAKRO bo detalu tego pokładu nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 Fajnie wygląda, zrobiłbyś jakies zdjęcie w MAKRO bo detalu tego pokładu nie widać O to samo chcialem poprosic... Fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 10 Maja 2014 Autor Share Napisano 10 Maja 2014 Makro już jutro. Podmieniłem odnośniki. Drugie, trzecie i czwarte po kliknieciu większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Maja 2014 Share Napisano 10 Maja 2014 I te pokrywy bunkrów węglowych i listwy takie ciemne były w porównaniu do burt? EDIT: Tak a'propos chlewu... Ma tu jeszcze sieci więc albo koniec wojny albo zaraz po: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 I te pokrywy bunkrów węglowych i listwy takie ciemne były w porównaniu do burt? Oj tam, oj tam... ale fajnie kontrastują z pokładem Pokrywy były ponoć żeliwne, to kolorek by podchodził, a listwy... na zdjęciach pokład jest dużo ciemniejszy, wtedy kontrast między nim, a listwami jest mniejszy. Kombinowałem tak - listwy były żelazne, ciągle po tym łazili, więc żadna farba by się nie utrzymała. Metal nie był pewnie najlepszej jakości ( bo i po co) więc mógł się szybko utleniać. Tam gdzie były ciągi komunikacyjne powinno być wypolerowane na jasno, w zakamarkach i na brzegach utlenione na ciemno. Na zdjęciach te listwy odbijają światło, trudno więc wyrokować o ich faktycznym odcieniu. Ja swoje pokryłem metalizerem i przepolerowałem. Można by pociągnąć jaśniejsznym lub/i przyciemnić pokład, ale nie wiem jeszcze czy będę coś z tym robił. Makro: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 A może ewentualnie "strefy wzmożonego ruchu" zaakcentować grafitem z ołówka. Będzie świecił jak złoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 O i widzisz teraz koncepcja Twa jest jasna Dobry kontrast nie jest zły, a pomysł żeby przetrzeć ołówkiem najbadziej "wychodzone" elementy jest jeszcze lepszy. Jako że moje zainteresowania w zasadzie kończą się na początku I wojny światowej, więc nie mam żadnych fajnch zdjęć tego pokładu, stąd pytanie. Jedyne jakie znalazłem w necie były już z epoki głęboko sowieckiej z gumoleonem na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 zaakcentować grafitem z ołówka pomysł ... jest jeszcze lepszy.O! i to jest dobra myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 O! i to jest dobra myśl Też tak myślę, pokład zaczyna fajnie wyglądać Tak przy okazji czy ktoś wybiera się na Warszawską Fiestę Modelarską, 7-8 czerwca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Przedni komin gotowy do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 14 Maja 2014 Share Napisano 14 Maja 2014 Ta drabinkę to żeś niezła zrobił. Miałeś cierpliwość. I wyszła idealnie prosto !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Ona jest cięta 'z metra' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi