Coppercat Napisano 31 Marca 2014 Share Napisano 31 Marca 2014 HLJ raczej Ci nie pomoże Polecam usługi Firmy ATA (Blue City Warszawa). Mnie ściągnęli kastę do SLR'a za przyzwoite pieniądze (czytaj: tanio). www.rcniko.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 HLJ raczej Ci nie pomoże Właśnie odpowiedzieli. Nie pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Pozostaje Ci z lampką szukać po ziemi ;-) Znam ten ból, ja zgubiłem malutką bezbarwną część, szukałem 3 dni, ale znalazłem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Przykre :( kiedyś też mi spadła klamka na dywan. Żona miała zakaz robienia odkurzaczem. Po 4 dniach się znalazła więc i tobie życzę powodzenia w szukaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Porzuciłem nadzieje. Klosz ma 3 mm. Na szczęście mam drugi więc ostatecznie pozostaje zrobienie kopii. Odlewałem już klosz to Astona Martina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Gdzieś przeczytałem, że dobrym sposobem na znalezienie części spadających w czasie pracy jest posiadanie kota - od razu wskazuje miejsce upadku. Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ewentualnie stary dobry sposób - chusteczka albo jakaś szmatka na koniec rury od odkurzacza i cały pokój tym odkurzyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja proponuje inne wyjście. Już z tego modelu nic nie będzie, nie ma co się łudzić. Póki możesz, próbuj go oddać komuś. Może jestem szalony, ale ewentualnie sam mogę poratować i go od ciebie wziąć. Jedyne co, to ponosisz koszty wysyłki Dobrze go schowam przed światem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ja proponuje inne wyjście. Już z tego modelu nic nie będzie, nie ma co się łudzić. Póki możesz, próbuj go oddać komuś. Może jestem szalony, ale ewentualnie sam mogę poratować i go od ciebie wziąć. Jedyne co, to ponosisz koszty wysyłki Dobrze go schowam przed światem. Pozdrawiam Dobre ...... To faktycznie jedyne wyjście, bo bez tego szkiełka cały model nic nie jest wart ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Już z tego modelu nic nie będzie, nie ma co się łudzić A ja jeszcze powalczę. Pół godziny na kolanach z latarką i znalazłem gnoja Kto by pomyślał, że z powodu czegoś tak małego powstanie tyle zamieszania i nerwów Skoro emocje opadły zasiadłem do dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Pięknie Aż nie mogę uwierzyć, że mam taki fajny model w magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Tyle, że skubany jest mocno skomplikowany i wymaga podwójnej uwagi zwłaszcza przy malowaniu. Martwi mnie jedynie spasowanie elementów karoserii. Przymiarki na sucho wyszły dobrze. Teraz doszła grubość lakieru i w niektórych miejscach nie jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 A tu wpadka. Chwila nieuwagi i kropla kleju na szybie. Masakra. Mało nie dostałem zawału. Zdążyłem szybko ją zetrzeć by się nie wżarła za głęboko. Na szczęście szybka akcja reanimacyjna i po problemie. Jednak szybę trzeba będzie dopolerować. Im bliżej końca tym bardziej pod górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Piękna konstrukcja. Szkoda tej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Szkoda tej szyby. Już prawie wygląda jak nówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Szkoda tej szyby. Już prawie wygląda jak nówka Hmm, POKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Hmm, POKA! Proszszsz Paprochy są nie do ogarnięcia, także sorki za syf. Praca zbliża się do końca. Ostatnie wykończeniówki i sesja zdjęciowa do Galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Sam nie umiem tak kleić, więc skomentuję. A co! Zaszalałeś z tą linią podziału na, hmmm, bagażniku? Grubasek z niej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Też mi się wydaje że linie podziału na przedniej masce są zdecydowanie za grube... Teraz zmierzyć te linie i zrobić razy 24 to spore wyjdą... Ale ogólnie fajny model, powiedz proszę jakiego kleju użyłeś do wklejenia szybki i czym go usunąłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 A no i kalka karbonowa na ostatnim zdjęciu chyba pomarszczona Mówię ci chłopie - oddaj ten model póki go jeszcze chcę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Linia podziału popłynęła pod bezbarwnym. Na żywo nie wygląda źle ale nic już nie poradzę. Za dużo polerowania było bym jeszcze raz to robił. Kalka jest prosta. To jakiś syf. Szyba nie jest klejona. Trzyma się na zatrzaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 7 Kwietnia 2014 Share Napisano 7 Kwietnia 2014 Hmm, jest sposób na te syfy, ja nabyłem na HobbyEasy ostatnio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2014 No już prawie końcówka. Zostały naprawdę drobne detale do wykończenia, pomalowania i doklejenia. Tak jak się obawiałem pasowanie elementów nie do końca zadowala. Nie widzę tu swojej winy bo, żaden element nie był przerabiany. Wszystko prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 A w tak zwanym międzyczasie sieknąłem sobie taką oto podstawkę z kawałka płytki carbonowej i aluminiowego kątowniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Stylowa Tak więc galeria szykuje się wyśmienicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi