Polski_Czołgista Napisano 2 Listopada 2014 Share Napisano 2 Listopada 2014 Hamulec wylotowy wygląda jakby był trochę za duży. hehe to prawda xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 2 Listopada 2014 Autor Share Napisano 2 Listopada 2014 Lufa przed malowaniem idzie do poprawki, zmniejszę średnicę hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Hamulec zmniejszony, wydaje mi się że już jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Witam Cromwell pokryty SCC15 i sido, teraz pora na resztę tytrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Ogólnie bardzo ładnie. Zauważ tylko, że Hela miała na lewej burcie przed przednim bocznym zasobnikiem takie dziwne coś, na czym zamocowany był bęben, być może z drutem telefonicznym. Spójrz na zdjęcia bo to chyba ostatnia chwila, żeby dorobić ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Czemu zasłoniłeś "od góry"blaszką km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Ogólnie bardzo ładnie. Zauważ tylko, że Hela miała na lewej burcie przed przednim bocznym zasobnikiem takie dziwne coś, na czym zamocowany był bęben, być może z drutem telefonicznym. Spójrz na zdjęcia bo to chyba ostatnia chwila, żeby dorobić ten element. Witam Skrzynka i szpula kabla przewidziana do wykonania. Czemu zasłoniłeś "od góry"blaszką km Zasłoniłem km-y bo tak miał zasłonięte km-y czołg Gen.Maczka. pod linkiem zdjęcie- http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/222166/59da3e66995b7760b0aa91a2e983ce19/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 I bardzo słusznie, była to ochrona przeciwdeszczowa. To czekam na szpulę :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Witam Kalki położone, teraz dorabianie małych detali i postarzanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 Będzie wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 Będzie wash? Oczywiście że będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Listopada 2014 Share Napisano 23 Listopada 2014 No i w końcu jaki to konkretnie kolorek?Jakaś mieszanka czy konkretna farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 No i w końcu jaki to konkretnie kolorek?Jakaś mieszanka czy konkretna farba? Witam Pomalowane wedle receptury: British Olive Drab SCC15. Mieszanka Tamiya: 5 x XF61 + 2 x XF62 + 2 xXF3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpanzer Napisano 24 Listopada 2014 Share Napisano 24 Listopada 2014 Witaj! Podziwiam Twoją relację od poczatku tym bardziej, że mam już za soba swojego generalskiego cromwella. Dwa pytania jeśli można, czyjej kalki użyłeś i czy poprawisz duży detal na wieży? Przy tej dbałości o szczegóły warto to zrobić. Bazowałeś na zdjęciach z NAC i tam widać Genarała, jak trzyma dłoń na kopułce z czterema śrubami. Ty zostawiłeś ten fabryczny kwadrat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 24 Listopada 2014 Autor Share Napisano 24 Listopada 2014 Witaj! Podziwiam Twoją relację od poczatku tym bardziej, że mam już za soba swojego generalskiego cromwella. Dwa pytania jeśli można, czyjej kalki użyłeś i czy poprawisz duży detal na wieży? Przy tej dbałości o szczegóły warto to zrobić. Bazowałeś na zdjęciach z NAC i tam widać Genarała, jak trzyma dłoń na kopułce z czterema śrubami. Ty zostawiłeś ten fabryczny kwadrat. WItam Kalki użyłem zestawowe, Tamiyi , co do tego elementu na wieży, zostawię go tak jak jest nie będę się już mocował z tym, Trudno, nie może być zbyt pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2014 Witam Mam pytanie na temat elementów zaznaczonych na zdjęciu: 1. Szpula z kablem - czy ma ktoś informację jakieś na temat tego elementu, wymiary, dokładny wygląd ? 2. element pod szpulą, czy jest to skrzynka jakaś, czy dwie deski drewniane, - jakie wymiary i z czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2014 Share Napisano 6 Grudnia 2014 Prawdopodobnie była to przeróbka polowa, wymiary trzeba określać na podstawie innych części czołgu. Moją improwizację na temat możesz zobaczyć tutaj: https://www.facebook.com/tankyoumodelsandrzejliskujawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 11 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2014 Zrobiłem tak: Na razie przymierzone na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 jest nieźle ale zwróć uwagę, że podstawa to rodzaj skrzynki i wyraźnie część górna nachodzi na dolną. poza tym kalkomanie w skali 35 jak widaćbez błędów ortograficznych (w 72 był w napisie na przodzie wieży :-( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Pomaluj kabel na czarno..w izolacji lepiej przewodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Grudnia 2014 Share Napisano 12 Grudnia 2014 Bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2014 Witam. Myślę że skończyłem, przynajmniej tak mi się wydaje :-) brakuje mi liny biegnącej wokół wieży, poszukiwania trwają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 No ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2014 Share Napisano 28 Grudnia 2014 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi