mikemc Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Witam Małe wznowienie. Dużego progresu nie ma ale mam kilka rozpoczętych projektów. MaK Camell na etapie malowania, także Spit niedługo dostanie kamuflaż. A Ciężarówka na ostatniej prostej. Dokleiłem kilka dodatków. Elementy chromowanie malowane były Alcad'em. I komora silnikowa. Dorobiłem kolumnę kierownicy. Popracowałem trochę nad paką. Najpierw biedronka: Potem przykurzyłem trochę: Zacząłem także pracować nad siłownikiem hydraulicznym i wydechem. Niestety farba się zarysował przy pierwszej próbie złożenia go. Spróbuje to zamaskować wyciekiem oleju hydraulicznego, chyba że ktoś ma jakiś inny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Niesamowicie realistycznie to wszystko wyglada . Swietna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 28 Marca 2015 Share Napisano 28 Marca 2015 Nie myślałeś o zrobieniu tłoczyska tego siłownika z jakiejś rurki chromowanej ? Np. od długopisu, czy innego pisadła. Jaka to średnica ? Model extra Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 28 Marca 2015 Autor Share Napisano 28 Marca 2015 Myślałem o antence teleskopowej z jakiegoś starego radia, tylko nie wiem jak to będzie ze średnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 17 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Witam Kilka nowych fotek. Dodałem kilka elementów. Brakuje jeszcze wydechów i lusterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Fajnie to wygląda Kabina trochę za czysta się wydaję i krzywo klosze przednich reflektorów są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 29 Maja 2015 Autor Share Napisano 29 Maja 2015 Witam Poskładałem już wszystkie elementy. Poprawiłem trochę weatchering. Kilka finalnych fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Siłownik posrebrzysz? Zapuściłbym też linie drzwi i klamki. Moim zdaniem mógłbyś jeszcze go dobrudzić, i dodać obić zwłaszcza w miejscach, gdzie metal trze o metal. Nie przesadzisz. Podstawkę planujesz z kawałkiem podłoża? Łatwiej by Ci było rozplanować brudzenie. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Cześć! Wygląda bardzo ładnie - weathering białego nadwozia moim zdaniem bardzo się udał. Co mi trochę nie pasuje to stan ramy - strasznie dużo rdzy jak na pracujący pojazd. Ale w sumie nie mam pomysłu, jak by to można lepiej zrobić - także nie będzie to konstruktywna krytyka. Ale jeszcze potrzebujesz opisać samochód, żeby był zgodny z przepisami - USDOT wymaga, żeby na samochodzie był ich numer a także nazwa właściciela albo firmy, która użytkuje dany pojazd. Zwyczajowo takie informacje uzupełnione są o nazwę miasta i stanu, chociaż nie jest to wymagane przepisami. Życzę powodzenia w dalszych pracach - myślę, że niedługo maszyna będzie skończona - pozdrawiam i do usłyszenia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Czysta przyjemność zobaczyć znajomy z forum model na żywo. Paka wygląda jak należy. Mówiłem - nie przesadzisz. A niektórzy koledzy sądzili, że to blaszka, znaczy dobrze zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Bardzo realistyczne brudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi