Daz Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Czas na kolejny wiatrak, SH-2F, i producenta, z którym pierwszy raz się spotykam Kitty Hawk, ale jestem pod wrażeniem jakości wykonania elementów, detali, dokładnością spasowania np kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Fajnie. Zamówiłem sobie takiego z Chin do przeróbki na naszego. Na wypadek gdyby nie wypuścili wersji G ;) Będę śledził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Szybki zrzut tego co daje nam producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Witam...w jakich barwach będzie?...hm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno Wątpliwy Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Witam, ten model ma wypukłe nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Właśnie - pytanie raczej w jaki sposób przerobić na naszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Silniki do wymiany. Poza tym z grubsza ok. Z recenzji w necie wynika, że SH-2F Kittyhawka ma parę błędów wynikających z tego, że wypraski są przygotowane też pod wersję SH-2G - dla nas to dobrze, mniej przeróbek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Po co przerabiać jak można poczekać. Chociaż... W sumie co kto lubi A model wygląda odlotowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Zależy ile lat poczekać ;) W razie gdyby wyszła wersja G to F też można skleić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Kurde, ale lecisz normalnie jeden za drugim. Chetnie podpatrze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Yummy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Witam...w jakich barwach będzie?...hm Jak go kupowałem to myślałem o oryginalnie przygotowanych przez producenta czyli US Navy , ale teraz, dzięki forum dowiedziałem się że występuje w Naszych barwach i jest to kusząca alternatywa. Musze tylko rozeznać się w tematyce kalek (ba raz wykonywane mi wystarczą), czy da się dostać gdzieś odpowiednie i czy wersja Polska czymś się różni od Amerykańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Malowanie może to, hehe https://plus.google.com/photos/105905339119726521037/albums/5962907689505305345/5984429727994559826?sort=1&pid=5984429727994559826&oid=105905339119726521037 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Kalkomanie to nie wszystko (a są dostępne). W naszych siłach zbrojnych wykorzystywana jest wersja 2G - inne silniki niż w 2F. Czy są dostępne żywice? Chyba tak, nie wiem na pewno. Ale wiem, kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Zależy ile lat poczekać ;) W razie gdyby wyszła wersja G to F też można skleić ;) Być może z 1/2 roku jednak warto poczekać z polskim kamanem. Smok sie przyjął z twórczym entuzjazmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Do konwersji musiałbyś mieć coś takiego: To jest zywiczna konwersja silnika modelu SH-2F do wersji G w skali 1/72 od firmy TopGun. Ale nieststy nie ma konwersji silników w 48 do wersji G i raczej nie będzie bo KH zapowiadało wersję G. Chyba, że im się coś odmieniło... A kalkomanie ze smokiem są, bo czekaja właśnie na KH ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Nie ma żadnej konwersji do SH-2G w 48. W 72 robiło ją IPMS Sssss..... cholera zapomnialem, i teraz niby wydał Topgun, ale średnio ona wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Ssssss.... Jak Świdnica ;) TopGun pod wieloma względami lepszy. Przede wszystkim jest, a ipmsu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Pierwsze elementy wykonane - Kokpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 OOO tak,fajny klimacik się robi-podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks Benson Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Jakiś czas temu otrzymałem model KH80108 SA.365F/AS.565SA Dauphin II również tego producenta http://www.kittyhawkmodel.com/#!kh80108/cj9u Powiedz proszę czy znalazłeś odpowiedniki do proponowanych przez nich kolorów (kodów kolorów)? czy dobierasz wg swojego uznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 6 Marca 2014 Autor Share Napisano 6 Marca 2014 Tak, znalazłem odpowiedniki na podstawie nr FS, bo oni proponują kolory firmy Mr.Color i albo z tabeli znajdziesz przeliczniki na np. humbrola a z humbrola to już na każdą inną lub po nr FS dobierzesz dokładnie kolory. U mnie wszystko się jak na razie zgadza, w sensie kolor z numeru z ilustracjami w instrukcji czy np ze zdjęciami gotowych modeli czy prawdziwej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Ciąg dalszy, złożony cały kadłub, ale jeszcze bez wszystkich detali, drzwi, wyposażenia itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Kadłub wstępnie pomalowany z lekkim cieniowanie, i potraktowany sidoluxem przed kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Fiu fiu, ale tempo brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi