athlon5 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Witam ...tym razem mój ostatni wytwór a mianowice T-90 Trumpetera. Zbudowany z tego co w pudle ( a jest tego sporo ) Zdecydowałem się na to dość kontrowersyjne malowanie ponieważ mam już Władimira w malowaniu "liniowym" a ten miał być zupełnie inny. I jak na czołg wystawowy musiałem zaniechać obić ,brudzeń itp a wasch jest tylko symboliczny Niestety zdjęcia jak zawsze dość średnie. Cytuj
krzysztof66 Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Zacny model .aczkolwiek przejścia kolorów jak dla mnie są zbyt łagodne,wewnętrzne powierzchnie włazów są zielone,pozdrawiam. Cytuj
Demonion Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Fajny nawet bardzo. Co do przejść kolorów to powinny być na ostro. A co do uwagi kolegi krzsztof66 o włazach i ich kolorze to się nie zgadzam. Kolor biały jest prawidłowy.: Cytuj
bazylms Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Przez chwilę myślałęm ze mi jakiś kolor z RGB walnął bo widze jakieś dziwne kolory, he, he. Ale po przeczytaniu treści się uspokoiłem - z monitorem wszystko ok. W takim razie napiszę że brawo za odwage i neistandardowe malowanie. Gąsienice chyba nie mają gumowych nakładek wieć możesz je jeszcze przetrzeć metalizerem. Cytuj
athlon5 Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Gąsienice chyba nie mają gumowych nakładek wieć możesz je jeszcze przetrzeć metalizerem. Lekko są ( czego- fakt nie widać ) ale oni go malowali chyba już na placu stąd czarne gąski tam gdzie je widać Cytuj
Gość Napisano 4 Marca 2014 Napisano 4 Marca 2014 Wiem że wersja, którą Ty złożyłeś istnieje. Ja jednak nie mógłbym się powstrzymać od wymiany gąsienic i wydechu. Model całkiem, całkiem. Nawet przez chwilę się wahałem, czy wybrać tą 90-kę, czy tą z Menga. Cytuj
athlon5 Napisano 5 Marca 2014 Autor Napisano 5 Marca 2014 i jedna fotka ze starszym ( a zarazem młodszym) bratem Cytuj
imek46 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Powiem szczerze, widziałem kilka fotek T-90 tzw. "wystawowych" czy defiladowych ale żaden nie było w takim kamo jakie ty zaprezentowałaś. Przeważnie były malowane tak jak ten po lewej. Widziałem też kamo w odcieniach żółci, jednak modele są ładnie wykonane. Cytuj
Rafał B Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Może odcienie deko inne ale egzemplarz poniżej zdecydowanie wystawowy. Reszta tu: http://www.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/index.php?Page=1 Cytuj
imek46 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 To że egzemplarz jest wystawowy to wiem o tym. Znam to zdjęcie. Natomiast wg mnie odcienie bardzo się różnią. Cytuj
athlon5 Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 . Znam to zdjęcie. Natomiast wg mnie odcienie bardzo się różnią. No może masz i rację choć na innych fotkach odcienie bardziej mi przypominają to co zastosowałem http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_132_of_261.jpg Choć po tym co piszecie teraz już mój model przestaje mi się podobać Cytuj
wisa Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Athlon5 - zdjęcie, którym się zasugerowałeś ma skaszaniony balans bieli. Ten fioletowo-niebieski to po prostu jest czarny w realu. Czasami nie warto zbytnio ufać bezgranicznie wszystkim fotkom w erze cyfrowej fotografii Cytuj
imek46 Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 . Znam to zdjęcie. Natomiast wg mnie odcienie bardzo się różnią. No może masz i rację choć na innych fotkach odcienie bardziej mi przypominają to co zastosowałem http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_132_of_261.jpg Choć po tym co piszecie teraz już mój model przestaje mi się podobać E tam nie odbieraj tak tego. Każdy z nas ma inną optykę i tyle. Zresztą ten kolor na zbliżeniu w ogóle wygląda bardzo dziwnie. Ni to ciemnoniebieski, ni to czarny. Ostatnio na youtube widziałem malowanie T-90 na kolor piaskowy i elementami brązu. Cytuj
athlon5 Napisano 6 Marca 2014 Autor Napisano 6 Marca 2014 Athlon5 - zdjęcie, którym się zasugerowałeś ma skaszaniony balans bieli. Ten fioletowo-niebieski to po prostu jest czarny w realu. To jakie sa w takim tazie bandaże na kołach bo może musziałbym przemalować http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_083_of_261.jpg Cytuj
Dumo Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Szczerze mówiąc wszystkie te "tetetki" wyglądają bardzo podobnie. Wykonana bardzo dobrze ale lekko brakuję pazura Cytuj
wisa Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Bandaże są czarne. Dwie foty wysłałem Ci na maila. ;) Cytuj
copycat Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Bandaże są pewnie w kolorze gumy, tylko do celów wystawowych zostały czymś wysmarowane. Niby czarne ale nie dokońca. A ten niebieski kolor kamuflażu, były pomysły żeby malować panzer grey, ta farbka ma taki ciemno szaro niebieski odcień. Cytuj
Dumo Napisano 6 Marca 2014 Napisano 6 Marca 2014 Panzer grau normalnie jest ciemno szare. Modelarze uwielbiaja modulawac na niebiesko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi