Skocz do zawartości

T-90 Trumpeter

athlon5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ...tym razem mój ostatni wytwór a mianowice T-90 Trumpetera.

Zbudowany z tego co w pudle ( a jest tego sporo )

Zdecydowałem się na to dość kontrowersyjne malowanie ponieważ mam już Władimira w malowaniu "liniowym" a ten miał być zupełnie inny.

I jak na czołg wystawowy musiałem zaniechać obić ,brudzeń itp a wasch jest tylko symboliczny

Niestety zdjęcia jak zawsze dość średnie.

c311395ceec0.jpg

a3ec515c760b.jpg

9ae3e2ad8c3f.jpg

3be7fa2a01e3.jpg

6fc3bcda543e.jpg

d93045e57660.jpg

c45c99124898.jpg

d46b3cde4fb0.jpg

Przez chwilę myślałęm ze mi jakiś kolor z RGB walnął bo widze jakieś dziwne kolory, he, he. Ale po przeczytaniu treści się uspokoiłem - z monitorem wszystko ok. W takim razie napiszę że brawo za odwage i neistandardowe malowanie. Gąsienice chyba nie mają gumowych nakładek wieć możesz je jeszcze przetrzeć metalizerem.

Gąsienice chyba nie mają gumowych nakładek wieć możesz je jeszcze przetrzeć metalizerem.

Lekko są ( czego- fakt nie widać ) ale oni go malowali chyba już na placu stąd czarne gąski tam gdzie je widać

Wiem że wersja, którą Ty złożyłeś istnieje. Ja jednak nie mógłbym się powstrzymać od wymiany gąsienic i wydechu. Model całkiem, całkiem. Nawet przez chwilę się wahałem, czy wybrać tą 90-kę, czy tą z Menga.

Powiem szczerze, widziałem kilka fotek T-90 tzw. "wystawowych" czy defiladowych ale żaden nie było w takim kamo jakie ty zaprezentowałaś. Przeważnie były malowane tak jak ten po lewej. Widziałem też kamo w odcieniach żółci, jednak modele są ładnie wykonane.

. Znam to zdjęcie. Natomiast wg mnie odcienie bardzo się różnią.

No może masz i rację choć na innych fotkach odcienie bardziej mi przypominają to co zastosowałem

http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_132_of_261.jpg

Choć po tym co piszecie teraz już mój model przestaje mi się podobać

Athlon5 - zdjęcie, którym się zasugerowałeś ma skaszaniony balans bieli. Ten fioletowo-niebieski to po prostu jest czarny w realu. Czasami nie warto zbytnio ufać bezgranicznie wszystkim fotkom w erze cyfrowej fotografii

. Znam to zdjęcie. Natomiast wg mnie odcienie bardzo się różnią.

No może masz i rację choć na innych fotkach odcienie bardziej mi przypominają to co zastosowałem

http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_132_of_261.jpg

Choć po tym co piszecie teraz już mój model przestaje mi się podobać

E tam nie odbieraj tak tego. Każdy z nas ma inną optykę i tyle. Zresztą ten kolor na zbliżeniu w ogóle wygląda bardzo dziwnie. Ni to ciemnoniebieski, ni to czarny. Ostatnio na youtube widziałem malowanie T-90 na kolor piaskowy i elementami brązu.

Athlon5 - zdjęcie, którym się zasugerowałeś ma skaszaniony balans bieli. Ten fioletowo-niebieski to po prostu jest czarny w realu.

To jakie sa w takim tazie bandaże na kołach bo może musziałbym przemalować

http://data3.primeportal.net/tanks/yuri_pasholok/t-90/images/t-90_083_of_261.jpg

Szczerze mówiąc wszystkie te "tetetki" wyglądają bardzo podobnie. Wykonana bardzo dobrze ale lekko brakuję pazura

Bandaże są pewnie w kolorze gumy, tylko do celów wystawowych zostały czymś wysmarowane. Niby czarne ale nie dokońca. A ten niebieski kolor kamuflażu, były pomysły żeby malować panzer grey, ta farbka ma taki ciemno szaro niebieski odcień.