Jump to content

T-34 76 42 1/72 Dragon

MarJa
 Share

Recommended Posts

Taki eksperyment.

Na razie jedna fotka, ale gdy wykonam poprawi i lepsze zdjęcia, wrzucę więcej...

Proszę o uwagi krytyczne i pozdrawiam,

Marcin

4104_rd.jpg?lm=1394567928

Wygląda fajnie. Jedyne czego bym się czepił to gąski. Akurat w tym wypadku te Dragonowskie DS średnio dają radę. Są grube i ciężko je dobrze ułożyć. Z tego co pamiętam ja w moich T-34 w tej skali wymieniałem gąsienice Dragona na te z zestawów UM. Składają się z ogniw tzw link & length. Łatwiej je ułożyć i lepiej wyglądają. Daj więcej zdjęć modelu to będzie można o nim więcej powiedzieć. Z jednego zdjęcia ciężko wyrobić sobie opinię.

• 2 weeks later...

Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska.

Handler.ashx?UniqueID=2285&Size=P

t-34-pila-1.jpg

Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby.

Twój model urywa dupę. Jest pomalowany genialnie. Jesteś dla mnie malarzem pancernych siedem dwójek nr 1.Gąski są słabe . bardzo słabe. W ogóle gąski w 72 to trudny moment.

PS. Co do stopnia zużycia. Eksponaty wygladaja lepiej niz czołgi liniowe, właśnie dlatego, że są nieużywane ,-)) Po lekturze Tygrysów w błocie Otto Cariusa, uważam, ze nie ma zbyt brudnego czołgu. Czołg ma prawo byc pokryty w 100% pół metrową warstwą ziemi(w warunkach ekstremalnych ,-))

Dziękuję za miłe słowa i konstruktywną krytykę.

Z gąsienicami zrobię coś, żeby wyglądało dobrze, chociaż ten model to tylko taka próba dla mnie nowej techniki na malowanie i dewastację, więc nie chciałbym tracić na niego więcej czasu. Ale zobaczymy:)

Koncepcja Adama z "egzemplarzem muzealnym" bardzo ciekawa, ale nie porywam się ani na dioramy, ani na figurki, ponieważ nie potrafię.

Spiton, dzięki:) Jestem wniebowzięty i lekko zawstydzony czytając co pewien czas Twoje pochwały:) Mam nawet dla Ciebie nagrodę rzeczową "za tak doceniające moje "wyczyny" słowa". Gdy pojawi się kiedyś szansa na spotkanie w realu nastąpi wręczenie nagrody...

Pozdrawiam wszystkich,

Marcin

• 2 weeks later...
Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska.

Handler.ashx?UniqueID=2285&Size=P

t-34-pila-1.jpg

Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby.

Jestem zainspirowany. Zrobię egzemplarz muzealny T-34/85, tak jak zaproponowałeś...

W takim stylu:

Potrzebowałbym jeszcze tylko miniaturę TOYTOY-a na winietkę:) Może sobie wyskrobię...

Dzięki i pozdro, Marcin