MarJa Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Taki eksperyment. Na razie jedna fotka, ale gdy wykonam poprawi i lepsze zdjęcia, wrzucę więcej... Proszę o uwagi krytyczne i pozdrawiam, Marcin Cytuj
Mierzu Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Z dużą krytyką muszę się odnieść do tego, że... dałeś tylko jedno fotę, bo zapowiada się ciekawie uafajdany modelik! Cytuj
Andrzej_LK Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 model jest świetnie pomalowany ale chciałbym go obejrzeć na większej ilości fotek - poproszę o jeszcze. Cytuj
Tenggeri Napisano 11 Marca 2014 Napisano 11 Marca 2014 Wygląda fajnie. Jedyne czego bym się czepił to gąski. Akurat w tym wypadku te Dragonowskie DS średnio dają radę. Są grube i ciężko je dobrze ułożyć. Z tego co pamiętam ja w moich T-34 w tej skali wymieniałem gąsienice Dragona na te z zestawów UM. Składają się z ogniw tzw link & length. Łatwiej je ułożyć i lepiej wyglądają. Daj więcej zdjęć modelu to będzie można o nim więcej powiedzieć. Z jednego zdjęcia ciężko wyrobić sobie opinię. Cytuj
MarJa Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 (edytowane) Dziękuję i proszę o komentarze nowych zdjęć pojazdu. Pozdrawiam, Marcin Edytowane 22 Marca 2014 przez Gość Cytuj
bazylms Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Podoba mi się, ale gąsienice mu wymień - są fuj. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 malarsko jest śliczny, wywal gąsienice, kup z UMa lub fototrawione i będzie prawdziwe cudo. Cytuj
Sławekb Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Nie znam się na czołgach...ale czasami tu zaglądam...i jak patrzę,że to 1/72...to dla mnie twój model to poprostu obłęd...no świetnie pomalowany Cytuj
MarJa Napisano 25 Marca 2014 Autor Napisano 25 Marca 2014 Dziękuję bardzo za opinie. W tym modelu już nic nie ruszam, ale w kolejnym teciaku uwzględnię cenne uwagi. Pozdrawiam, Marcin Cytuj
skala72 Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska. Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby. Cytuj
Mierzu Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Przesadzasz! Znajdę na tym forum z setkę podobnie ufajdanych modeli . Cytuj
skala72 Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Przesadzasz! Znajdę na tym forum z setkę podobnie ufajdanych modeli . No właśnie , ale ten ma liście . Cytuj
spiton Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Twój model urywa dupę. Jest pomalowany genialnie. Jesteś dla mnie malarzem pancernych siedem dwójek nr 1.Gąski są słabe . bardzo słabe. W ogóle gąski w 72 to trudny moment. PS. Co do stopnia zużycia. Eksponaty wygladaja lepiej niz czołgi liniowe, właśnie dlatego, że są nieużywane ,-)) Po lekturze Tygrysów w błocie Otto Cariusa, uważam, ze nie ma zbyt brudnego czołgu. Czołg ma prawo byc pokryty w 100% pół metrową warstwą ziemi(w warunkach ekstremalnych ,-)) Cytuj
MarJa Napisano 31 Marca 2014 Autor Napisano 31 Marca 2014 Dziękuję za miłe słowa i konstruktywną krytykę. Z gąsienicami zrobię coś, żeby wyglądało dobrze, chociaż ten model to tylko taka próba dla mnie nowej techniki na malowanie i dewastację, więc nie chciałbym tracić na niego więcej czasu. Ale zobaczymy:) Koncepcja Adama z "egzemplarzem muzealnym" bardzo ciekawa, ale nie porywam się ani na dioramy, ani na figurki, ponieważ nie potrafię. Spiton, dzięki:) Jestem wniebowzięty i lekko zawstydzony czytając co pewien czas Twoje pochwały:) Mam nawet dla Ciebie nagrodę rzeczową "za tak doceniające moje "wyczyny" słowa". Gdy pojawi się kiedyś szansa na spotkanie w realu nastąpi wręczenie nagrody... Pozdrawiam wszystkich, Marcin Cytuj
MarJa Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Napisano 11 Kwietnia 2014 Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska. Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby. Jestem zainspirowany. Zrobię egzemplarz muzealny T-34/85, tak jak zaproponowałeś... W takim stylu: Potrzebowałbym jeszcze tylko miniaturę TOYTOY-a na winietkę Może sobie wyskrobię... Dzięki i pozdro, Marcin Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi