Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki eksperyment.

Na razie jedna fotka, ale gdy wykonam poprawi i lepsze zdjęcia, wrzucę więcej...

Proszę o uwagi krytyczne i pozdrawiam,

Marcin

4104_rd.jpg?lm=1394567928

Napisano

Z dużą krytyką muszę się odnieść do tego, że... dałeś tylko jedno fotę, bo zapowiada się ciekawie uafajdany modelik!

Napisano

model jest świetnie pomalowany ale chciałbym go obejrzeć na większej ilości fotek - poproszę o jeszcze.

Napisano

Wygląda fajnie. Jedyne czego bym się czepił to gąski. Akurat w tym wypadku te Dragonowskie DS średnio dają radę. Są grube i ciężko je dobrze ułożyć. Z tego co pamiętam ja w moich T-34 w tej skali wymieniałem gąsienice Dragona na te z zestawów UM. Składają się z ogniw tzw link & length. Łatwiej je ułożyć i lepiej wyglądają. Daj więcej zdjęć modelu to będzie można o nim więcej powiedzieć. Z jednego zdjęcia ciężko wyrobić sobie opinię.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Dziękuję i proszę o komentarze nowych zdjęć pojazdu.

Pozdrawiam,

Marcin

4159_rd.jpg?lm=1395519123

4159_rd.jpg?lm=1395519147

4159_rd.jpg?lm=1395519168

4159_rd.jpg?lm=1395519192

4159_rd.jpg?lm=1395519210

4159_rd.jpg?lm=1395519229

4159_rd.jpg?lm=1395519246

4159_rd.jpg?lm=1395519270

4159_rd.jpg?lm=1395519288

Edytowane przez Gość
Napisano

malarsko jest śliczny, wywal gąsienice, kup z UMa lub fototrawione i będzie prawdziwe cudo.

Napisano

Nie znam się na czołgach...ale czasami tu zaglądam...i jak patrzę,że to 1/72...to dla mnie twój model to poprostu obłęd...no świetnie pomalowany

Napisano

Dziękuję bardzo za opinie.

W tym modelu już nic nie ruszam, ale w kolejnym teciaku uwzględnię cenne uwagi.

Pozdrawiam,

Marcin

Napisano

Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska.

Handler.ashx?UniqueID=2285&Size=P

t-34-pila-1.jpg

Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby.

Napisano

Przesadzasz! Znajdę na tym forum z setkę podobnie ufajdanych modeli .

Napisano
Przesadzasz! Znajdę na tym forum z setkę podobnie ufajdanych modeli .

No właśnie , ale ten ma liście .

Napisano

Twój model urywa dupę. Jest pomalowany genialnie. Jesteś dla mnie malarzem pancernych siedem dwójek nr 1.Gąski są słabe . bardzo słabe. W ogóle gąski w 72 to trudny moment.

PS. Co do stopnia zużycia. Eksponaty wygladaja lepiej niz czołgi liniowe, właśnie dlatego, że są nieużywane ,-)) Po lekturze Tygrysów w błocie Otto Cariusa, uważam, ze nie ma zbyt brudnego czołgu. Czołg ma prawo byc pokryty w 100% pół metrową warstwą ziemi(w warunkach ekstremalnych ,-))

Napisano

Dziękuję za miłe słowa i konstruktywną krytykę.

Z gąsienicami zrobię coś, żeby wyglądało dobrze, chociaż ten model to tylko taka próba dla mnie nowej techniki na malowanie i dewastację, więc nie chciałbym tracić na niego więcej czasu. Ale zobaczymy:)

Koncepcja Adama z "egzemplarzem muzealnym" bardzo ciekawa, ale nie porywam się ani na dioramy, ani na figurki, ponieważ nie potrafię.

Spiton, dzięki:) Jestem wniebowzięty i lekko zawstydzony czytając co pewien czas Twoje pochwały:) Mam nawet dla Ciebie nagrodę rzeczową "za tak doceniające moje "wyczyny" słowa". Gdy pojawi się kiedyś szansa na spotkanie w realu nastąpi wręczenie nagrody...

Pozdrawiam wszystkich,

Marcin

• 2 weeks later...
Napisano
Fakt, gąsienice fatalne. Jeżeli chodzi o sam model, to wygląda jak zapomniany eksponat muzealny na wiosnę lub ze złomowiska.

Handler.ashx?UniqueID=2285&Size=P

t-34-pila-1.jpg

Proponowałbym postawić go na betonowych podporach a obok ludzika z pędzlem i wiaderkiem farby.

Jestem zainspirowany. Zrobię egzemplarz muzealny T-34/85, tak jak zaproponowałeś...

W takim stylu:

Potrzebowałbym jeszcze tylko miniaturę TOYTOY-a na winietkę:) Może sobie wyskrobię...

Dzięki i pozdro, Marcin