witek@ Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Witam, Niniejszym rozpoczynam obiecaną relację...mam nadzieję,że dotychczas zdobyte doświadczenie pozwoli zbudować model który po prostu będzie wzbudzał "achy i ochy". Dodatków do modelu cała masa a i ambicji autora nie mniej więc jest szansa,że uda się ten projekt. Nie będę się rozpisywał nad bohaterem relacji, bliźniaczymi jednostkami itp.Większość z nas to wie a mniej obeznani nich chwycą w rękę choćby "Burzę nad Pacyfikiem" Zbyszka Flisowskiego... Relacja ta , lojalnie ostrzegam będzie długa i męcząca ale już nie takie relacje tu na forum przerabialiśmy. Niżej kilka fotek tzw. zestawu startowego : Bohater w pełnej krasie fotografia archiwalna Tu Kongo w wydaniu bardziej artystycznym...mnie się podoba Tu wizja grafika z Fujimi Tu "prefabrykaty" Tu dla ciekawskich mała próbka zestawu Veterana Być może jeszcze dziś uda się zamieścić pierwsze ulepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 No nareszcie! Będę zaglądał regularnie. Zresztą na honorowym pierwszym miejscu :] To są wszystkie przewidziane dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 No nareszcie! Będę zaglądał regularnie. Zresztą na honorowym pierwszym miejscu :] To są wszystkie przewidziane dodatki? Nie wszystkie ...powiedzmy ,że to główni aktorzy.Na pewno będzie na Kongo trochę nanodredów z FineMolds i pewnie kilka innych drobiazgów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 O widzę, że idziesz w japońskie pancerniki, super Będę kibicował i czekam na pierwsze prace Relacja ta , lojalnie ostrzegam będzie długa i męcząca ale już nie takie relacje tu na forum przerabialiśmy. Przy Yamashiro też tak pisałeś, a poszło w pół roku... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Po tym w jakim tempie machnąłeś Yamashiro, nie ma sensu straszyć długimi terminami. A model zapowiada się arcyciekawie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 UUUU niezłe dodatki Zasiadam i patrzę jak powstaje kolejny Japończyk. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 No to paczym na protoplaste konii roboczych Pacyfiku... Bedzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 Fajny. Tatuś mojego. Jesteś obserwowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Tak jak obiecywałem pierwsze koty za płoty....a właściwie za burtę ;-) Niewiele się wydarzyło ale z kronikarskiego obowiązku przekażę ten materiał dla potomnych.Dodam tylko,że będzie to relacja nieco nowatorska.Zdecydowałem się ze względu na zestaw Veterana pokazywać równolegle z postępem prac fragmenty instrukcji pokazujących dany etap i elementy z relacji.Na pierwszy ogień poszła nadbudówka dziobowa.Zaczynamy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 No i fajnie. Pomysł dobry przynajmniej się nie pomylisz bo zaraz dostaniesz po łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 No i fajnie. Pomysł dobry przynajmniej się nie pomylisz bo zaraz dostaniesz po łapkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Kurcz plan dobry dla potomnych. Pozwolę sobie zapisać fotografie u siebie jeżeli nie masz nic przeciwko. Będą na czas kiedy u mnie kongo wyląduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 No w końcu obejrzę ten zestaw z veterana w akcji. Pamiętam ,że złożenie wiatrochronu w 350 było dla mnie wyzwaniem, w 700 sobie tego nie wyobrażam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 24 Marca 2014 A i ja zerknę sobie na postępy Tak z ukrycia Działaj, działaj Tempo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 No w końcu obejrzę ten zestaw z veterana w akcji. Pamiętam ,że złożenie wiatrochronu w 350 było dla mnie wyzwaniem, w 700 sobie tego nie wyobrażam. ;) Już sobie oblukałem wiatrochronik...konkluzja : luzik,całkiem duży element i sensownie zaprojektowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Moje nerwy nie wytrzymały z samego patrzenia na te drobinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Ale będzie się działo, Witek znowu da czadu. Kongo to jest jeden z moich ulubionych pływadełek floty cesarskiej, wiec będę częstym gościem w tej relacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Widze, ze szybko zabierasz sie za nowy model. Razem z Blacmanem bedziecie tworzyc dywizjon szybkich pancernikow!!! Ladny jest ten zestaw Veterana. Bede sledzil i podziwial Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 w kąciku usiądę podpatrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Trzymajcie rękę na pulsie żebym za dużo nie zepsuł ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 29 Marca 2014 Share Napisano 29 Marca 2014 Nie zepsujesz. Pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Trzymajcie rękę na pulsie żebym za dużo nie zepsuł ;-) Bedziemy czujni - w oczekiwaniu na kolejne odslony relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 dawaj jakieś foty, bo włażę tu już któryś raz i nie ma aktualizacji ,-))A znając Ciebie, z pewnością już masz dużo rzeczy zrobionych ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 dawaj jakieś foty, bo włażę tu już któryś raz i nie ma aktualizacji ,-))A znając Ciebie, z pewnością już masz dużo rzeczy zrobionych ,-)) W ten weekend niestety leczę kaca i przygotowuję materiały szkoleniowe na szkolenie które będę prowadził w najbliższych dniach...tak więc muszę Cię rozczarować , jestem zawalony robotą.nadrobię to w środę czwartek...kolejny weekend też odpada z wiadomych względów ;-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 30 Marca 2014 Autor Share Napisano 30 Marca 2014 Coś tam zacząłem robić....ale niestety ostrze nożyka olfy postanowiło zwiedzić wnętrze mojego kciuka.Na kilka dni chyba jestem uziemniony ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi